- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - https://www.sepeilioupolis.gr -

Καταγγελία για καθαριότητα

Posted By ΔΣ On Φεβρουαρίου 23, 2020 @ 3:22 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

Το  Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης  Ηλιούπολης καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί ως προς την καθαριότητα στις υπηρεσίες που στεγάζονται επί της οδού Χίου 16-18 στο Μεταξουργείο. Στο εν λόγω (επταώροφο) κτίριο στεγάζονται από την Άνοιξη του 2019: η Διεύθυνση Α’θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, το 1ο ΠΕΚΕΣ Αττικής και το 1ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας.

Οι υπηρεσίες του κτιρίου, στις οποίες εργάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι, εξυπηρετούν καθημερινά μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και γονέων ενώ την περίοδο αυτή δέχονται και τις αιτήσεις εκπαιδευτικών για μόνιμο διορισμό μέσω ΑΣΕΠ. Επιπλέον, ειδικά το 1ο ΚΕΣΥ της Α΄ Αθήνας δέχεται καθημερινά περίπου 40 μαθητές με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τους συνοδούς τους, γεγονός που καθιστά πολύ κρίσιμη την  τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο 2ο ΚΕΣΥ της Α΄ Αθήνας, το οποίο στερείται υπηρεσίας καθαριότητας από την αρχή της λειτουργίας του.

Η καθαριότητα του κτιρίου αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής η οποία, ενώ γνώριζε ότι η σύμβαση με το συνεργείο που την είχε αναλάβει έληγε στις 31/1/2020, δεν προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μην μείνουν οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες χωρίς κάλυψη. Κατά συνέπεια, από τη 1/2/2020 το κτίριο έχει μείνει χωρίς καθαριότητα εκθέτοντας το προσωπικό και τους εξυπηρετούμενους πολίτες σε πολλαπλούς κινδύνους. Επισημαίνεται ότι την περίοδο αυτή σύμφωνα με τις επισημάνσεις των ειδικών φορέων (μεταξύ των οποίων και του ΥΠΑΙΘ) πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα για την πρόληψη και την εξάλειψη της εποχικής γρίπης και άλλων ασθενειών.

Απαιτούμε από την Περιφέρεια Αττικής να προβεί ΑΜΕΣΑ σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να επιλυθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ το πρόβλημα της καθαριότητας στις υπηρεσίες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της, ώστε να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας τόσο για το προσωπικό που εργάζεται όσο και για τους εξυπηρετούμενους από αυτές (γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές).

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για την υποστήριξη των δομών και των εργαζομένων.


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: https://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: https://www.sepeilioupolis.gr/?p=9860

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.