- Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης - http://www.sepeilioupolis.gr -

Συνάντηση με τη δημοτική αρχή

Posted By ΔΣ On Νοεμβρίου 18, 2013 @ 10:51 μμ In Aνακοινώσεις Δ.Σ. | No Comments

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας την Παρασκευή 15/11/2013 πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο της πόλης μας.

Κατέθεσε το επισυναπτόμενο υπόμνημα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, την παρέμβαση του Δήμου στη λειτουργία των Σχολείων  και για την είσοδο των επιχειρήσεων στα Σχολεία π.χ.  οδοντοστοματολογικός έλεγχος σε συνεργασία με την ΑΙΜ και διάφορα άλλα.

Επίσης κατήγγειλε την πίεση που ασκεί η δημοτική αρχή στους Διευθυντές, Διευθύντριες καθώς και σε εκπαιδευτικούς Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της πόλης μας για εγγραφές παιδιών ή για υλοποίηση προγραμμάτων.

Ζητήσαμε ενημέρωση όσον αφορά τη θέρμανση, τη φύλαξη των Σχολείων και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κάλυψη των ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής.

Τέθηκε το θέμα ότι οι Διευθυντές πρέπει να έχουν ένα μικρό χρηματικό ποσό για κάλυψη άμεσων μικρών αναγκών. Ο Δήμαρχος  και ο  πρόεδρος  της σχολικής επιτροπής  μας απάντησαν ότι το πρότειναν στους διευθυντές, αλλά αυτοί αρνήθηκαν γιατί δεν ήθελαν να επιβαρυνθούν με την καταχώρηση αποδείξεων και τιμολογίων.

Ζητήσαμε να περάσουν άμεσα οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου για να κάνουν έλεγχο για την αντισεισμικότητα των σχολικών κτιρίων.

Θέσαμε για άλλη μια φορά το κτηριακό πρόβλημα των Νηπιαγωγείων 3, 9, 24, 23 και 18, των Δημοτικών Σχολείων 8 και 17 και άλλα επιμέρους προβλήματα  όπως είναι το προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου, η αίθουσα πληροφορικής του 5ου Δημοτικού Σχολείου, τα νερά που τρέχουν από τη σκεπή του 5ου Νηπιαγωγείου και η υποχρηματοδότηση των Σχολείων από τη Σχολική Επιτροπή.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με επιχειρήσεις,  ότι σε μια περίοδο κρίσης πρέπει να συμμετέχουμε «αλληλέγγυα» όλοι για τη λειτουργία των Σχολείων και  ότι θα μας λύσει όλα τα προβλήματα.

Κατηγόρησε το Δ.Σ. ότι η λογική που πρεσβεύει, προσπαθώντας να βάλει φρένο στην είσοδο προγραμμάτων και επιχειρήσεων μέσα στο Σχολείο και παρέμβαση στο αναλυτικό πρόγραμμα, είναι λογική του 19ου αιώνα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Το κατατεθέν υπόμνημα είναι: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ [1]

ΤΟ  Δ Σ

 


Article printed from Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης: http://www.sepeilioupolis.gr

URL to article: http://www.sepeilioupolis.gr/?p=3217

URLs in this post:

[1] ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: http://www.sepeilioupolis.gr/wp-content/uploads/2013/11/ΔΣ_20131115_ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΠΡΟΣ-ΤΟ-ΔΗΜΑΡΧΟ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.docx

Copyright © 2014 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης. All rights reserved.