Μουσεία – Διδακτικές Επισκέψεις

- ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ -

 Στείλτε μας ενημερωτικό για κάποια αξιόλογη διδακτική επίσκεψη που πήγατε !!!

Αιολικό Πάρκο Κ.Α.Π.Ε.

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση:  Κερατέα
Τηλέφωνο: 210 6603300
Ιστοσελίδα: http://www.creswindfarm.gr/site1/index.htm
Συμμετοχή: Δωρεάν

Πολύ καλό υπαίθριο μουσείο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατάλληλο για μαθητές μεγάλων τάξεων. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα. Λειτουργεί μόνο την Άνοιξη.

 

 

Αρχαίας Αγοράς – Στοά Αττάλου

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση:
Τηλέφωνο: 210 3210185
Ιστοσελίδα: http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3290
Συμμετοχή: Δωρεάν

Εξαιρετικό το μουσείο όπως και ο υπαίθριος χώρος της αρχαίας αγοράς. Ιδανικό για μαθητές Δ” τάξης, γιατί πολλά από τα εκθέματα του μουσείου υπάρχουν στο βιβλίο της Ιστορίας τους.

 

 

 Αττικό ζωολογικό πάρκο

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Θέση Γιαλού , Σπάτα
Τηλέφωνο: 210 6634725 – 210 6634724
Ιστοσελίδα: http://www.atticapark.com/
Συμμετοχή: 10 € ανά μαθητή και επιπλέον 1 € για τα δελφίνια.

Εξαιρετική εκπαιδευτική εκδρομή κυρίως για τις μεγάλες τάξεις. Τα παιδιά μένουν κατενθουσιασμένα, κάτι που αναπληρώνει πλήρως το πανάκριβο εισιτήριο. Μην διανοηθείτε να μην κλείσετε για τα δελφίνια. Σίγουρα καλή εποχή είναι την άνοιξη, αλλά θα χαθείτε στην πληθώρα των σχολείων. Αν μπορέσετε να πάτε χειμώνα σε αλκυονίδα μέρα, με λίγους επισκέπτες, είναι το ιδανικό.

 

Βιομηχανικό μουσείο «Τεχνόπολις», Γκάζι

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3475518, 210 3461589
Email: mflorou@athens-technopolis.gr
Δ/νση: Πειραιώς 100, Γκάζι
Συμμετοχή ανά μαθητή: Δωρεάν  Αριθμός μαθητών ανά ομάδα: 25-30
Περισσότερες πληροφορίες για το χώρο της Τεχνόπολης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.technopolis-athens.com

 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Για να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με το Μουσείο πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: Βιομηχανικο μουσειο φωταεριου 2013-2014

 

Βοτανικός Κήπος Ιεράς Οδού (Διομήδους)

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Ιερά Οδός 401    ΤΚ:124 61 Χαϊδάρι
Τηλέφωνα: 210-5811557, 210-5812582, 210-5813049
Ιστοσελίδα: http://www.diomedes-bg.uoa.gr/start.html
Συμμετοχή: Με ξενάγηση: 1€   ,    χωρίς ξενάγηση: δωρεάν

Εξαιρετικό πάρκο, υπέροχος φυσικός χώρος, τεράστιας έκτασης. Καθαρό , ιδανικό για πικ νικ και οτιδήποτε παιδικό παιχνίδι που δεν έχει μπάλα. Η ξενάγηση αν και δεν είναι απαραίτητη, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και διαρκεί 45′. Κατάλληλο για όλες τις τάξεις του δημοτικού… αλλά προσοχή μην βουτήξει κανένα παιδάκι μέσα στις λιμνούλες και σας χαλάσει την εκδρομή!!

 

Βραυρώνα

Τα περισσότερα από τα κτίσματα που υπήρχαν στο ιερό της Βραυρώνας τα γνωρίζουμε από μία επιγραφή – ψήφισμα που χρονολογείται στα μέσα του 3ου αι. π.Χ.
Υπηρεσιακή Μονάδα:
Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
Βραυρώνα Μεσογαίας, Τ.Κ. 19003, Μαρκόπουλο (Νομός Αττικής)
Τηλέφωνο: 22990 27020

 

 Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 22, Τ.Κ. 106 75 Αθήνα
Τηλέφωνο: 213 213 9572
Ιστοσελίδα: http://www.byzantinemuseum.gr/
Συμμετοχή: Δωρεάν

Εξαιρετικά τα εκθέματα, άρτιες οι ενημερωτικές τους πινακίδες αλλά είναι προτιμότερο να υπάρχει ξεναγός που θα πρέπει να κλείσετε , εξωτερικά, από το σωματείο τους. Τα παιδιά χωρίζονται σε γκρουπ των 20 ατόμων και ανά 15’ προστίθεται στην «γραμμή» περιήγησης και άλλο. Ο κύκλος του Μουσείου διαρκεί 45’ – 70’. Δεν υπάρχει αύλειος χώρος για να παίξουν, μόνο στα όρθια να φάνε το φαγητό τους.

 

Γεωαστροφυσικής Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μουσείο

Σας ενημερώνουμε ότι το Μουσείο Γεωαστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο δέχεται μαθητές από όλη την Ελλάδα συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση τους, βρίσκεται στο θησείο απέναντι από την Ακρόπολη και είναι δωρεά του εθνικού ευεργέτη Σίνα. Στο Μουσείο εκτίθενται τα ιστορικά επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν από τους ερευνητές του Αστεροσκοπείου για την παρατήρηση του σύμπαντος, την μέτρηση του χρόνου και τον προσδιορισμό της γεωγραφικής θέσης της χώρας, καθώς επίσης και στους τομείς της Σεισμολογίας και Μετερεωλογίας. Δίπλα στο Μουσείο ευρίσκεται το μερημβρινό τηλεσκόπιο Συγγρού που χρησιμοποιείτο μέχρι πρόσφατα για τον προσδιορισμό της ώρας Ελλάδας, επίσης εκτίθεται ο χάρτης της σελήνης ο οποίος έχει ιδιαίτερη επιστημονική σημασία καθώς απεικονίζει την επιφάνεια της σελήνης σε μια δεδομένη χρονική περίοδο του 19ου αιώνα.

Το Μουσείο δέχεται επισκέψεις σχολείων προσφέροντας στους μαθητές την ευκαιρία να δουν τα επιστημονικά όργανα και να κατανοήσουν την διαχρονική εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκαν από τους ερευνητές Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η επικοινωνία για την οργάνωση των επισκέψεων γίνεται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη με την υπεύθυνση Δρ. Α. Μεταξάτου, τηλ 2103490151 – 2103490102 ή στην ηλεκτρονική δ/νση : metalina@noa.gr

To κόστος επίσκεψης είναι 2,5€ για τους μαθητές.

 

Γεωπονικό πανεπιστήμιο

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση:  Ιερά οδός  75
Τηλέφωνο: 210 5294900
Ιστοσελίδα:  http://www2.aua.gr/el/info/mathites-sholiko-perivallon
Συμμετοχή: Δωρεάν

Το καθ’ αυτό πρόγραμμα «Μελισσοκομία, Σηροτροφία» , ίσως , να μην άξιζε και τόσο αλλά πάντως εντυπωσιακή ήταν η διάφανη κυψέλη με ζωντανές μέλισσες. Αυτά όμως που άξιζαν ήταν τα υπόλοιπα. Εκτός προγράμματος μας ξενάγησαν σε θερμοκήπιο, ελιά Πλάτωνα,  σε αγελάδες, προβατάκια, κατσικάκια και ενυδρείο. Αυτά άρεσαν πολύ στα παιδιά. Φυσικά υπήρχαν πολλοί χώροι στη φύση, με παγκάκια για να φάνε και να παίξουν. Εν κατακλείδι, αν σας τύχει καλός καιρός , είναι μια πολύ όμορφη εκδρομή για παιδιά κυρίως Γ και Δ δημοτικού. Θα δουν ενδιαφέροντα πράγματα και θα παίξουν στη φύση.

 

 

Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Μουσείο

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Λεβίδου 13 , 14562   Κηφισιά
Τηλέφωνο: 210 8015870 Fax : 210 8080674
Ιστοσελίδα: http://www.gnhm.gr/
Συμμετοχή:

 

 

Γουναρόπουλου Μουσείο_Ατελιέ ζωγραφικής

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Γ. Γουναρόπουλου , Ιλισια
Τηλέφωνο: 210 7777601 ,  Fax : 210 7487657
Ιστοσελίδα: http://www.gounaropoulos.gr/gr/main.html
Συμμετοχή:

Στο παλαιό κτίριο-ατελιέ του ζωγράφου γίνονται ξεναγήσεις επισκεπτών και κυρίως μαθητών σχολείων στην ζωγραφική του G. GOUNARO, ενώ στο νέο κτίριο του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού γίνονται εκθέσεις ζωγραφικής, διαλέξεις και γενικά πολιτιστικές εκδηλώσεις.

 

 

Δάσος Αισθητικό  Υμηττού (Καισαριανής και Βύρωνος)

Το δάσος που διασχίζετε είναι έργο της Φιλαδασικής Ένωσης Αθηνών. Φυτεύτηκε με σεβασμό στη φύση και αγάπη για τον άνθρωπο. Χαρακτηριστηκε “Αισθητικό Δάσος” και ανακηρύχθηκε απ” την Ε.Ε. “Ιστορικός Κήπος της Ευρώπης”. Συντηρείται και προστατεύεται με έξοδα και φροντίδα της Φιλοδασικής Ένωσης.

Από την Φ.Ε.Α.  contact@philodassiki.org
www.philodassiki.org

Η Μονή της Καισαριανής βρίσκεται σε υψόμετρο 350μ περίπου, στο αισθητικό δάσος Υμηττού. Είναι σχετικά κοντά στην κατοικημένη περιοχή (περίπου 2-3 χλμ) και η πρόσβαση από την Καισαριανή μπορεί να γίνει ακόμη και με τα πόδια.

Το Μοναστήρι είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου και χτιστηκε προς το τέλος του 11ου αιώνα μ.Χ. ή στις αρχές του 12ου ενώ σταμάτησε να λειτουργεί το 1833.

 

Εθνική Πινακοθήκη  -  Εθνική Γλυπτοθήκη

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Β. Κωνσταντίνου 50 Κέντρο – Άλσος στρατού Γουδή
Τηλέφωνο: 210 7235857   -   7235938
Ιστοσελίδα: http://www.nationalgallery.gr
Συμμετοχή: Δωρεάν και ξενάγηση δωρεάν

Εξαιρετικός χώρος. Ιδανικός για μαθητές Στ” τάξης, γιατί πολλά από τα εκθέματα της πινακοθήκης υπάρχουν στα βιβλία τους. Υπέροχη ξενάγηση που καθηλώνει μικρούς … και μεγάλους. Οι πίνακες ζωντανεύουν και έρχονται σε επικοινωνία με τα παιδιά. Πάρα πολύ καλό και το τελευταίο μισάωρο της δίωρης παρακολούθησης που γίνεται στο ζωγραφικό εργαστήρι και τα παιδιά φτιάχνουν τα έργα τους.

 

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Επικοινωνίας του Υπουργείου Πολιτισμού

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικό υλικό του.

Στοιχεία επικοινωνίας
Ταχ. Διεύθυνση: Πρυτανείου 9, Πλάκα, Αθήνα 105 56.
Τηλέφωνο:  210 32 51 787, fax 210 33 10 474,
e-mail: tepe.dmeep@culture.gr

Υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Ν. Γεωργιόπουλος
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το υλικό οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.yppo.gr/1/g1541.jsp?obj_id=2588.

 

Επαγγελμάτων Παλαιών  Μουσείο

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση:  Πανόραμα Άνω Λιόσα (Χασιά)
Τηλέφωνο: 210 2486000
Ιστοσελίδα: http://www.parnitha.gr/
Συμμετοχή: 5 – 7 € (ανάλογα με το αριθμό των μαθητών)

Πολύ καλή εκπαιδευτική εκδρομή σε ωραία τοποθεσία. Το πάρκο διαθέτει επίσης αίθουσα κεραμικής, γήπεδα, τραμπολίνο, συγκρουόμενα κ.α. Τα παιδιά ξεναγούνται αρχικά στο  μουσείο και ύστερα μπαίνουν στην αίθουσα κεραμικής όπου φτιάχνουν πήλινες κατασκευές. Τέλος μαζί με τους υπεύθυνους μπορούν να παίξουν αθλοπαιδιές.

Ας μην ξεχνάμε βεβαίως και τα νοστιμότατα εδέσματα που κερνά η επιχείρηση καθώς και τα όμορφα χειροποίητα δώρα που προσφέρει για το σχολείο. Κατάλληλο κυρίως για Δ’ , Ε’ και Στ’ τάξη αλλά και προσοχή τον καιρό.

 

 

Μαθητικής Ζωής  Μουσείο

Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, Αλφειού 62-Βριλήσσια, λειτουργεί Μουσείο Μαθητικής Ζωής στο οποίο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να «μπει» σε μία τάξη μεταπολεμικής εποχής και να δει από κοντά παλαιά αντικείμενα και φωτογραφίες της μαθητικής ζωής. Στόχοι του Μουσείου είναι να προσεγγίσουν βιωματικά οι μαθητές την ατμόσφαιρα της εποχής, να συνειδητοποιήσουν ότι η ευμάρεια που απολαμβάνουν σήμερα δεν ήταν άλλοτε δεδομένη, να μάθουν ότι το χθες των παππούδων τους είναι το σήμερα των υπό ανάπτυξη χωρών. Για τις επισκέψεις στο Μουσείο Μαθητικής Ζωής οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν   με τις υπεύθυνες του προγράμματος κα Α. Ευαγγέλου και κα Γ. Τσορώνη  μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: mousio_mathitikis_zois@yahoo.gr.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν.

 

Μαραθώνα Αρχαιολογικό Μουσείο

«Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι…» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα.
Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα (τηλ. 210 3213122 κα Δασκαλάκη εσωτ.108).

 

Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», στεγάζεται στη νέα πτέρυγα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, έχει τη δυνατότητα να δεχθεί επισκέψεις μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών, οι μαθητές θα ξεναγούνται στο χώρο της Βιβλιοθήκης από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίασης επιλεγμένου υλικού από την συλλογή της (βιβλία, ηχογραφήσεις, βιντεοσκοπήσεις, παρτιτούρες), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των μαθητών, ύστερα από συνεννόηση στα τηλέφωνα 210 7282 553 και 210 7282 778 (κα Γκαμπριέλλα Σπανό).

 

Μπενάκη Μουσείο

Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Witness the Past” θα υποδέχεται από αυτόν τον Δεκέμβριο και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, 10.00- 11.30, μαθητές 9-18 ετών για να τους γνωρίσει τη συγκίνηση της αρχαιολογικής ανακάλυψης αλλά και να τους βοηθήσει να καταλάβουν τις συνέπειες της λεηλασίας των αρχαιοτήτων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πληροφορίες – Συμμετοχές : Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, τηλέφωνο 210-3671067-70, καθημερινά 10:00-13:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

 

Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Στοιχεία επικοινωνίας
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Καλή Κυπαρίσση
Τηλ. επικοινωνίας: 210 4297540 -1 – 2, Fax: 210 4296024
Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@laskaridou.gr
Ιστοσελίδα: www.laskaridou.gr

Στο πλαίσιο των σκοπών του, το Ίδρυμα προάγει τις Ελληνικές τέχνες και τα γράμματα καθώς και τη Ναυτική παράδοση και ιστορία της Ελλάδας. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος παρέχονται δωρεάν, υλοποιούνται στο κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών 2ας Μεραρχίας και Ακτής Μουτσοπούλου και απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

 

 

Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο στεγάζεται στο ανακαινισμένο Μέγαρο Αλέξανδρου Διομήδη (οδός 3ης Σεπτεμβρίου 146), διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκέψεις τα οποία απευθύνονται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με πολύτιμα ιστορικά τεκμήρια (έγγραφα, φωτογραφίες, μηχανές γραφείου, σχέδια, χάρτες) μέσα από τα οποία αναδεικνύονται το σύνολο της οικονομικής ιστορίας του νεότερου ελληνικού κράτους αλλά και σημαντικές πτυχές της πολιτικής, πολιτισμικής και κοινωνικής μας ιστορίας.
Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 210 8807799 και 210 8807804 (υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Μ. Λεμπέση).

 

Ορειβατικός Ελληνικός Σύνδεσμος Αθηνών

Ο Ε.Ο.Σ. Αθηνών διοργανώνει:

  • κάθε Σαββατοκύριακο πεζοπορικές (και κάποιες χιονοδρομικές) αναβάσεις σε όλη την Ελλάδα (μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου).
  • κάθε χρόνο σχολές ορειβασίας, αναρρίχησης και χιονοδρομίας, αναγνωρισμένες από την Ελλ. Ομοσπ. Ορειβασίας και Αναρρίχησης (αρχαρίων & μέσου επιπέδου) και από την Ελλ. Ομοσπ. Χιονοδρομίας.
  • ορειβατικές αποστολές καθώς και οικοτουριστικές αναβάσεις στο εξωτερικό (μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου).
  • θερινά νεανικά κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
  • διαλέξεις και προβολές.
  • σημάνσεις μονοπατιών και ορεινές χαρτογραφήσεις.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση:Λέκκα 23 – 25, 4ος όροφος, 105 62, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3212 355 και 6986-183536 και 6986-183537
Φαξ:  210 3244 789
Ιστοσελίδα: http://www.eosathinon.gr/joomla/

Ώρες Λειτουργίας Γραφείων:  Τρι – Παρ 17.00 – 20.00

 

Ορυκτολογικό Μουσείο Πανεπιστημίου Αθηνών

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Τμήμα Γεωλογίας , Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου
Τηλέφωνο: 2107274124    2107274112
Ιστοσελίδα: http://museums.geol.uoa.gr/mineralogy/
Συμμετοχή: 2 € ανά μαθητή

Εξαιρετικό Μουσείο με πολύ καλούς ξεναγούς και αρκετά ενδιαφέροντα εκθέματα που αρέσουν στα παιδιά. Ηλικίες κατάλληλες για όλες τις τάξεις του δημοτικού. Το δρώμενο στο τέλος με τους … χρυσοθήρες καταπληκτικό.

 

 

 

Ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου

 Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Λαύριο
Τηλέφωνα: 22920 25295
Ιστοσελίδα: http://www.emel.gr/files/museum.htm
Συμμετοχή: 0,50 € ανά μαθητή  και η αρχική ξενάγηση δωρεάν

Πολύ καλό μουσείο παρά τον εξαιρετικά μικρό  εκθεσιακό χώρο του. Κατάλληλο για παιδιά Δ’  ,  Ε’  και Στ” δημοτικού. Έχει άπλετο χώρο για παιχνίδι και διασκέδαση μετά την επίσκεψη. Διάρκεια περιήγησης περίπου 30′.  Αρνητικό ότι δεν υπάρχει κάποιο κυλικείο εκεί κοντά!!  (18/11/2014)

 

 

 

Ορυκτών και Απολιθωμάτων Κ. Ι. Οικονομόπουλου

Το Μουσείο Ορυκτών και Απολιθωμάτων Κ. Ι. Οικονομόπουλου, το οποίο λειτουργεί στο 36ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Λαυρίου (στο ύψος Καλυβίων Αττικής), διοργανώνει ξεναγήσεις στους χώρους του για τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.
Στις προθήκες του Μουσείου μπορεί κανείς να δει περισσότερα από 3100 εκθέματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση παρουσιάζει μεγάλο αισθητικό και γνωσιολογικό ενδιαφέρον. Ο μαθητής μπορεί να δει απολιθώματα, κρυστάλλους με ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, αλλά και να μάθει τα ονόματα, τα ιστορικά γεωλογικά δεδομένα, τη χημική σύσταση και την προέλευση τους.
Στον χώρο του Μουσείου, οι μαθητές μπορούν παράλληλα να ξεναγηθούν σε ένα βοτανικό κήπο με 100 περίπου είδη φυτών, μέρος των οποίων έχει σημανθεί με την επιστημονική και την κοινή τους ονομασία.
Η επίσκεψη και η ξενάγηση στο Μουσείο είναι δωρεάν και γίνεται ύστερα από συνεννόηση.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 22990 48760 και 6978 652206.

 

 

Παλαιοντολογικό Μουσείο Πανεπιστημίου Αθηνών

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Τμήμα Γεωλογίας , Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου
Τηλέφωνο: 2107274086    2107274202
Ιστοσελίδα: http://arch-museum.uoa.gr/paleontology/
Συμμετοχή: 2 € ανά μαθητή

Εξαιρετικά εκθέματα και καλοί ξεναγοί που καθηλώνουν τα παιδιά. Ξενάγηση περίπου 40′.

 

 

Πηλού Κέντρο

(Φανοσθένους και Σφιγγός). Το κέντρο Πηλού μπορεί να δέχεται επισκέψεις μαθητών (Α’, Β’, Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου) κάθε Πέμπτη 9-11.30 π.μ. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων επισκέπτριας τάξης είναι 20 (είκοσι). Η παρακολούθηση του προγράμματος είναι δωρεάν.  Για τον προγραμματισμό της επίσκεψης καθώς και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 210-5284820 και 210-5284821 από Δευτέρα έως Παρασκευή από 09.00-02.00.
Πρόγραμμα «Όλες τις εποχές πλάθω πηλό»

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα «Όλες τις εποχές πλάθω πηλό» δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή με την πλαστικότητα του πηλού.

 

Πινακοθήκη Κουβουτσάκη στην Κηφισιά

Οι ξεναγήσεις, διαλέξεις, προβολές και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην «Πινακοθήκη Κουβουτσάκη», προσφέρονται δωρεάν.
Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται, κατόπιν συνεννοήσεως, κατά τις ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης.

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή 9.00 – 15.00
Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 15.00
Δευτέρα & επίσημες αργίες κλειστά.

H Πινακοθήκη απέχει πέντε λεπτά από τη στάση των λεωφορείων στην πλατεία Πλατάνου Κηφισιάς (λεωφ. από και προς Αθήνα: Α7, Β7, Ε7(express) / Π. Φάληρο: 550) και δέκα λεπτά από τον σταθμό του ηλεκτρικού τρένου της Κηφισιάς.

Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ. 210 6233682-3

 

 

Πλανητάριο

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο (Είσοδος από Πεντέλης 11 )
Τηλέφωνο: 210 9469600    Fax: 210 9417372
Ιστοσελίδα: http://www.eugenfound.edu.gr
Συμμετοχή: 3 € ανά μαθητή

Δεν χρειάζεται συστάσεις , απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, ειδικά για τις τάξεις Δ’, Ε’, Στ”

 

Πυροσβεστικό Μουσείο

Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση: Νίκου Μίληση & Λεωφ. Μαραθώνος, Τ.Κ. 15351
Άνω Μπαλάνα Παλλήνη Αττικής (έξοδος 15 Αττικής οδού).
Τηλέφωνο: 210 6663801, 210 6663819, FAX 210 6663827
Ιστοσελίδα: για  πληροφορίες http://www.firemuseum.gr/
Συμμετοχή: Δωρεάν

Ένα εξαιρετικό μουσείο κατάλληλο και για παιδιά δημοτικού σχολείου τα οποία μαγνητίζονται από  τα εκθέματα, την άψογη παροχή υπηρεσιών και τα δρώμενα!!

 

Σύγχρονης Τέχνης Εθνικό Μουσείο (ΕΜΣΤ)

Tο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) διοργανώνει Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, στο πλαίσιο των εκθέσεων Νίνα Παπακωνσταντίνου, Αντί Γραφής και Γιώργος Χατζημιχάλης.
Συμμετοχή ανά μαθητή:   Δωρεάν
Τηλέφωνα επικοινωνίας:  210 9242111-113 (εσ. 24 για την πρωτοβάθμια, εσ. 23 για τη δευτεροβάθμια),  καθημερινά 9:30 – 16:30.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

 

- ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ e-book  -

Πατήστε πάνω στον σύνδεσμο για να «ξεφυλλίσετε» το μουσείο.

Το Μουσείο Ακροπόλεως

E-Book GR

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

E-Book GR

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας

E-Book GR

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

E-Book GR

Ο Μαραθών και το Αρχαιολογικό Μουσείο

E-Book GR

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

E-Book GR

Δήλος

E-Book GR

Το Αρχαιο λογικό Μουσείο Πειραιώς

E-Book GR

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

E-Book GR

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

E-Book GR

Ελευσίνα: Ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο

E-Book GR

 

- ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ -

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Smithsonian

http://www.mnh.si.edu/vtp/1-desktop/

Category: