Για τη Συνάντηση των Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Α΄ Αθήνας με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) για την αξιολόγηση

Για τη Συνάντηση των Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Α΄ Αθήνας με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) για την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 4/2 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή Συνάντηση των Δ.Σ. των 7 Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Α΄ Αθήνας, ανάμεσα στους οποίους και ο Σύλλογός μας, με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) με κύριο θέμα την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, στην οποία με βάση το νομοθετικό πλαίσιο και συγκεκριμένα τον ν. 4823 θα κληθούν να εμπλακούν και οι Συντονιστές.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση των Δ.Σ. των Συλλόγων, για να ξεκαθαρίσουν οι ΣΕΕ τη στάση τους, με δεδομένο ότι σε κάποιες άλλες περιοχές (όχι στην Α΄ Αθήνας ως τώρα τουλάχιστον) οι εκεί ΣΕΕ έστειλαν απάντηση-τοποθέτηση, με ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, προς τα σχολεία ευθύνης τους, λέγοντας ότι το κείμενο αυτοαξιολόγησης της σχολικής τους μονάδας είναι γενικό και ίδιο με τα άλλα σχολεία (αναφέρονται στα κείμενα της ΔΟΕ) και δεν ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του δικού τους σχολείου.

Στη συνάντηση ζητήθηκε να τοποθετηθούν και σε δύο ακόμα ζητήματα, στα οποία το νομοθετικό πλαίσιο τους εμπλέκει άμεσα ή έμμεσα, συγκεκριμένα στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και στα εργαστήρια δεξιοτήτων, στα οποία όμως οι ΣΕΕ ζήτησαν να μην τοποθετηθούν και δε συζητήθηκαν εφόσον δεν είχαν τεθεί εξαρχής στην πρόσκληση.

Από την πλευρά των Δ.Σ. των Συλλόγων τονίστηκε ξεκάθαρα ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται, ώστε να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου, με εργαλείο την αντιδραστική αξιολόγηση και ζητήθηκε από τους ΣΕΕ να ικανοποιήσουν ένα και μόνο βασικό αίτημα: ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ.

Στο αίτημα αυτό οι Συντονιστές τοποθετήθηκαν με συλλογική απόφαση, ως 1ο ΠΕΚΕΣ, και δήλωσαν ότι εκείνο στο οποίο μπορούν να δεσμευτούν είναι ότι ο ρόλος τους, με βάση τον νόμο 4547(ν. του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τις βάσεις της κουλτούρας της αξιολόγησης)είναι υποστηρικτικός και σε αυτόν θα μείνουν, όταν τους ζητηθεί να εμπλακούν στην αξιολόγηση των σχολείων. Επιπλέον, ζήτησαν να τους έχουμε εμπιστοσύνη (;) με βάση την ως τώρα στάση τους, που, όπως είπαν, ήταν υποστηρικτική και μόνο. Στην ουσία δεν απάντησαν στο τι θα κάνουν, αν κληθούν με τον ν. 4823 να μελετήσουν και να κάνουν παρατηρήσεις και παρεμβάσεις πάνω στα κείμενα αξιολόγησης των σχολείων (προγραμματισμός και απολογισμός). Άρα, ΔΕ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, όπως τους ζητήθηκε από τα Δ.Σ. των Συλλόγων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στη συνάντηση αυτή ξεκαθαρίσαμε ότι, ως Εκπαιδευτικά Σωματεία ζητάμε να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στη λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων και στον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο που οι κυβερνήσεις επιφυλάσσουν για τα υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης. Άρα καθένας κρίνεται από τη στάση του. Καλές προθέσεις και μόνο εδώ δεν αρκούν, με δεδομένο ότι ήδη υπήρξαν παρεμβάσεις. Μόνο με αγώνα συλλογικό , μαζικό και αποφασιστικό, μέσα από τα Σωματεία μας και μέσα από τους Συλλόγους Διδασκόντων, θα καταφέρουμε να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές τους και η αξιολόγησή τους. Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική! Απευθυνόμαστε στο Δ.Σ. για κάθε ζήτημα.

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Ο θάνατος της συνταξιούχου συναδέλφισσας Νηπιαγωγού Ζαχαρούλας Φλώρου μας γεμίζει θλίψη και συγκίνηση. Η Ζαχαρούλα εργάστηκε επί σειρά ετών στα νηπιαγωγεία της περιοχής μας, αλλά και στην επαρχία, υπηρετώντας με αγάπη τις ανάγκες των νηπίων της προσχολικής ηλικίας. Παραδειγματική η συμπεριφορά της προς τους συναδέλφους και στους γονείς.

Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της Ζαχαρούλας και ιδιαίτερα στο σύζυγο της Θανάση Φλώρο, ο οποίος υπήρξε Πρόεδρος του Συλλόγου μας και Προϊστάμενος του 7ου Γραφείου Π.Ε Ηλιούπολης.

Αντί στεφάνου, εκ μέρους του Δ.Σ., θα κατατεθεί χρηματικό ποσό για κοινωνικό σκοπό, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.

Οι εργάτες της COSCO έχουν την στήριξή μας!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ COSCO!

Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας αγώνες!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος»  καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση από το πρωί της Δευτέρας απέναντι στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO.

ΜΑΤ, ΟΥΚ, Λιμενικό Σώμα και όποιον άλλο μηχανισμό μπορεί να φανταστεί κανείς έχει επιστρατεύσει η εργοδοσία για να κάμψει την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμάνι για να στηρίξουν το μονοπώλιο της COSCO αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το λεγόμενο επιτελικό κράτος, είναι ικανό και ταχύτατο για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς της COSCO. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν τη δίκαιη απεργία των εργατών στο λιμάνι.

Η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρό όπλο από τις δυνάμεις καταστολής. Απαιτούμε να φύγουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι. Να σταματήσουν από το κράτος όλες οι προσπάθειες καταστολής της απεργίας.

Nα ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματά τους για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μόνιμη και σταθερή δουλειά, επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.

Ο αγώνας των εργατών της COSCO είναι αγώνας όλων μας!

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων για να μην περάσει καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα.

Η δήθεν ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, που συγκροτήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει  επί Ν.Δ., με πόρισμα που ανακοινώθηκε πρόοσφατα  έχει σκοπό να εφαρμόσει μνημονιακή δέσμευση για εξορθολογισμό των ΒΑΕ, προωθώντας περικοπές στο ανθυγιεινό επίδομα των σχολικών καθαριστριών.  Οι σχολικές καθαρίστριες είναι αυτές που εργάζονται για χρόνια σε καθεστώς ομηρίας με 10μηνες συμβάσεις με πολλές από αυτές να έχουν βρεθεί ξαφνικά χωρίς δουλειά και άλλες να εργάζονται με λιγότερες ώρες με μειωμένους μισθούς.

Είναι οι εργαζόμενες πού τα δύο χρόνια και πλέον της πανδημίας προσπαθούν με αυτοθυσία να κρατούν τα σχολεία καθαρά για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Σε πολλές περιπτώσεις χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας που συνήθως τα πληρώνουν από την τσέπη τους ενώ παράλληλα αποκλείστηκαν και από τη χορήγηση του δωρεάν self test. Εργάζονται καθημερινά καθαρίζοντας χώρους με μεγάλη συρροή κρουσμάτων, χρησιμοποιώντας δυνατά απολυμαντικά που καταστρέφουν την υγεία τους.

Σε αυτές τις συνθήκες αντί οι εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες να μονιμοποιηθούν αντί να αυξηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να τους χορηγούνται τα ΜΑΠ η κυβέρνηση τους ετοιμάζει νέα αρνητική έκπληξη.  Το πόρισμα της επιτροπής προβλέπει την περικοπή του επιδόματος στα 70 ευρώ από 150 ευρώ που είναι σήμερα. Σήμερα που η ακρίβεια τσακίζει τους ήδη τσακισμένους μισθούς, που η θέρμανση είναι πολυτέλεια σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά, κάθε σκέψη για μείωση η περικοπή είναι απαράδεκτη.

Διεκδικούμε:

  • Καμία περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος.

Συμμετέχουμε  στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 Φλεβάρη στις 2:00 το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο. (Πανεπιστημίου απέναντι από τα προπύλαια.)

Επίσκεψη σε έκθεση Χαρακτικής με τον Σύλλογό μας Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 17:30 στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Επίσκεψη σε έκθεση Χαρακτικής με τον Σύλλογό μας 

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 17:30 στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όσους συναδέλφους επιθυμούν να επισκεφθούμε μαζί την έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε) με τίτλο

«Χαρακτική: Από την Προϊστορία στην Ελλάδα του σήμερα».

    Η έκθεση αναπτύσσεται στον χώρο χρονολογικά, ώστε να γίνει κατανοητή η πορεία της γραφής, της γνώσης και της χαρακτικής τέχνης. Ξεκινά με τις προϊστορικές βραχοχαράξεις από την Κίνα, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Συνεχίζεται στους αρχαίους ιστορικούς χρόνους με τα σύμβολα, σφραγίδες, επιγραφές, σφραγιδόλιθους από αρχαιολογικά και ιστορικά μουσεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Προχωράει στην Κίνα με αρχαίες γραφές και ιστορικές εκτυπώσεις χαρακτικής από μουσεία της Κίνας. Συνεχίζεται στην Ευρωπαϊκή χαρακτική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του Ιμπρεσιονισμού και της Ιαπωνικής Τέχνης (από Συλλογές). Προχωρά σε λιθογραφίες ξένων περιηγητών στην Ελλάδα από ελληνικά ιστορικά μουσεία και σε χαλκογραφίες εικόνων του Αγίου Όρους. Η πορεία αυτή τελειώνει με χαρακτικά έργα χαρακτών του τόπου μας, μελών του Ε.Ε.Τ.Ε.  Αφενός (από Συλλογές) με τα έργα χαρακτών που δε ζουν πια και που πολλοί από αυτούς κατέδειξαν με τα χαρακτικά τους σημαντικά γεγονότα και τους αγώνες της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, κι αφετέρου με τα χαρακτικά έργα σύγχρονων χαρακτών, μερικά από τα οποία καταδεικνύουν και την τεχνική εξέλιξη της ψηφιακής χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα.

Θα πραγματοποιηθεί δωρεάν οργανωμένη ξενάγηση (διάρκεια ξενάγησης: 2 ώρες).

Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 17: 30

Τόπος διεξαγωγής της Έκθεσης: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής»

Πειραιώς 256, Ταύρος

(Στον χώρο της Σχολής υπάρχει άνετο parking).

 

Δηλώσεις συμμετοχής: Χήρα Αγαθή 6945259403 και στα μέλη του Δ.Σ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Δηλώνουμε συμμετοχή με γραπτό μήνυμα (sms ή viber) στο οποίο πρέπει να αναγράφονται τα εξής στοιχεία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ – ΤΗΛΕΦΩΝΟ – ΣΧΟΛΕΙΟ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ.