Τακτική Γενική Συνέλευση ( Ημ. Διάταξη)

2η   ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΤΡΙΤΗ 3 ΙΟΥΝΗ 2014,  6.00 το απόγευμα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά την άρνηση της Δ/ντριας Εκπαίδευσης Π.Ε.  Α΄ Αθήνας να δώσει συνδικαλιστική άδεια, με βάση την τελευταία εγκύκλιο του Υφυπουργού Παιδείας για απαγόρευση των Γενικών Συνελεύσεων σε εργάσιμες ώρες, το Δ.Σ., με βάση το  καταστατικό του συλλόγου, σας καλεί στη δεύτερη Τακτική Γενική Συνέλευση μας, την ΤΡΊΤΗ 3 του Ιούνη 2014, στις 6.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Σχ. Ηλιούπολης (Απέναντι από το αναψυκτήριο Δ. Κιντής, Ψαρών και Μνησικλέους και Ύδρας), με θέματα:

Συζήτηση της Ημερήσιας Διάταξης της 83ης Γ.Σ. της ΔΟΕ που έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία:

ΘΕΜΑ 1ο  : Έκθεση  Πεπραγμένων Δ.Σ. Δ.Ο.Ε.

ΘΕΜΑ 2ο  : ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2014-2015

  1. Διεκδικητικό Πλαίσιο
  1. Μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης
  2. Πειθαρχικές διατάξεις για τους Δημοσίους Υπαλλήλους.
  3. Οικονομικά
  4.   i.            Δαπάνες για την Παιδεία
  5.   ii.            Οικονομικά Εκπαιδευτικών
  1. Συνταξιοδοτικά
  2. Ειδική Αγωγή
  1. Πρόγραμμα Δράσης Κλάδου

Ψηφίσματα

Υπενθυμίζουμε ότι το Σύλλογό μας θα εκπροσωπήσουν στην 83η Γ.Σ. της ΔΟΕ οι αντιπρόσωποι που εκλέχτηκαν πέρυσι το Μάη, γιατί έχουν διετή θητεία με βάση το καταστατικό της ΔΟΕ.

Συνάδελφοι είναι ανάγκη να τακτοποιήσουμε τη συνδρομή μας ώστε να ξεχρεωθεί ο Σύλλογος προς την Ομοσπονδία. Γι” αυτό όσοι συνάδελφοι υπηρετούν στα σχολεία της περιοχής μας και δεν έχουν τακτοποιήσει ακόμα τη συνδρομή τους και επιθυμούν να είναι μέλη του Συλλόγου μας μπορούν να πληρώσουν τη μέρα της Συνέλευσης. Καλύτερα είναι όμως να μαζευτούν οι συνδρομές κατά σχολείο και να παραδοθούν στο Δ.Σ. πριν ή στη Γ.Σ.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!

   Το ΔΣ

Διορισμοί – εναντίον – Συνταξιοδοτήσεων, από Αν. Κιν.

Από την ιστοσελίδα esos επικολλώ το παρακάτω άρθρο του αιρετού ΚΥΣΠΕ Παληγιάννη Β.

Μας ενημερώνει ο Αιρετός του ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννης
Με βάση τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου τα τρία τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 7.192 εκπαιδευτικοί Π.Ε.
2010 – 2011        3.762
2011 – 2012      1.587
2012 – 2013         1.843
Αν προσθέσουμε και τις φετινές συνταξιοδοτήσεις πιθανόν να ο αριθμός να ξεπεράσει τις 10.000.
Έναντι αυτών των συνταξιοδοτήσεων πραγματοποιήθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια μόλις 272 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών Π.Ε.
2010 – 2011        133
2011 – 2012       40
2012 – 2013        99
Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει, με βάση τα παραπάνω στοιχεία, την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης.
Η πολιτική ηγεσία οφείλει άμεσα να δρομολογήσει τις διαδικασίες διεξαγωγής διαγωνισμού ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς στην Γενική Εκπαίδευση, αλλά και ιδιαίτερα στην Ειδική Αγωγή.
Η κάλυψη των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών δεν αποτελεί λύση για ποιοτική εκπαίδευση.

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                         Γιάννης Χαλακατεβάκης

Επιμόρφωση στελεχών εκπαίδευσης εκτός ωραρίου, από ΔΟΕ

   ΘΕΜΑ : «Επιμόρφωση  Στελεχών Εκπαίδευσης εκτός εργασιακού ωραρίου»

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. λαμβάνοντας υπόψη του τα ερωτήματα πολλών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. σχετικά με την πραγματοποίηση διημερίδων στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» που αφορά  τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων σε όλους τους νομούς της χώρας, εκτός ωραρίου εργασίας

Τονίζει για μια ακόμη φορά

ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν μπορεί να υποχρεωθεί να ασκήσει έργο ή να παρακολουθήσει την οποιαδήποτε διημερίδα ή άλλου τύπου επιμόρφωση εκτός του εργασιακού του ωραρίου.

  Καλεί τους Διευθυντές των σχολείων, που όπως όλος ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν δώσει και δίνουν τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης, να μην πάρουν μέρος στις διημερίδες δηλώνοντας με την αγωνιστική στάση τους την απόφαση του Κλάδου να βάλει φραγμό στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και την προώθηση της εφαρμογής της αξιολόγησης – χειραγώγησης των ποσοστώσεων, της μισθολογικής – βαθμολογικής καθήλωσης και των απολύσεων.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                                                  Το ΔΣ της ΔΟΕ

Συμπαράσταση στη δίωξη της Ελισσάβετ Παπαδοπούλου

Την Τρίτη 27 Μαΐου 2014, στην Τρίπολη, εκδικάζεται η πειθαρχική δίωξη της Προέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Ρίτσος» και αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου με την ασαφή και γενικόλογη κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας.

Το ΔΣ του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ Παπαμαύρος»  στηρίζει τη συναδέλφισσα εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ελισάβετ Παπαδοπούλου και συντάσσεται με τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες του συλλόγου εκπαιδευτικών ‘Γ. Ρίτσος» για τη δικαίωση της .

Η δυσκολία να παραβρεθούμε στη διαμαρτυρία δε μας εμποδίζει να καταδικάσουμε τις εντεινόμενες συνδικαλιστικές διώξεις και την προσπάθεια της κυβέρνησης  για  ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, τη δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκράτησης των εργαζόμενων.

 Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Απαιτούμε:

Άμεση αθώωση της συναδέλφισσας εκπαιδευτικού

Ελισάβετ Παπαδοπούλου

 

Το ΔΣ