Συμπαράσταση στους απολυμένους εργαζόμενους του κέντρου Ασπίδα

Θέμα: «Συμπαράσταση στους απολυμένους εργαζόμενους του Κέντρου Ημέρας «Η Ασπίδα του Δαυ’ί’δ»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» εκφράζει την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους εργαζόμενους του Κέντρου Ημέρας « Η Ασπίδα του Δαυίδ», που εδρεύει στον δήμο Υμηττού.  Το εν λόγω κέντρο αποτελεί τμήμα της ομώνυμης Μ.Κ.Ο. , η οποία είναι ενταγμένη από το 2008 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψυχαργώ», και διαθέτει κέντρα επίσης σε Βόλο, Χανιά και Χαλκίδα.

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους πέντε μήνες, οι εργαζόμενοι δέχονταν έντονες πιέσεις για αλλαγή των εργασιακών συμβάσεων και συρρίκνωση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων σε κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Η κάθετη άρνηση των εργαζομένων να αποδεχτούν τα μέτρα είχε ως αποτέλεσμα την εξώθηση ορισμένων από αυτούς σε παραίτηση και άλλων σε καταχρηστικές απολύσεις.  Η κατάσταση αυτή αποτελεί πάγια τακτική του κέντρου με εργαζόμενους να ανακυκλώνονται κάθε χρόνο. Παρόλ’  αυτά, οι εργαζόμενοι, ξεπερνώντας τον φόβο, οργανώθηκαν και απευθυνόμενοι σε σωματεία και στην επιθεώρηση εργασίας ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων για:

  • Άμεση καταβολή δεδουλευμένων
  • Επαναπρόσληψη των απολυμένων
  • Καμιά άλλη απόλυση
  • Τερματισμό του καθεστώτος τρομοκρατίας τόσο σε γονείς για αύξηση διδάκτρων όσο και στους εργαζόμενους

Καταγγέλλουμε την κρατική πολιτική ιδιωτικοποίησης των δομών ειδικής αγωγής,  μέσα από τη δημιουργία και τη χρηματοδότηση από προγράμματα ΕΣΠΑ,  Μ.Κ.Ο. και Ν.Π.Ι.Δ., που εκμεταλλεύονται εργαζόμενους, «ωφελούμενους» μέσω voucher, απλήρωτους «εθελοντές», γονείς και παιδιά, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν αμφιβόλου ποιότητας θεραπευτικά προγράμματα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 

Το  ΔΣ

Χρονοδιάγραμμα και Διαδικασίες για την επιλογή διευθυντών , από ΥΠΟΠΑΙΘ

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε αναλυτικά τα χρονοδιαγράμματα σχετικά με την επιλογή διευθυντών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Χρονοδιαγράμματα για επιλογή διευθυντών

Διαδικασία επιλογης Διευθυντών_ΦΕΚ 915Β

egkyklios_Ψηφοφοριας _19_5-2015

 

 

 

 

 

 

 

Απαράδεκτος ο προγραμματισμός του ΥΠΟΠΑΙΘ για επιλογή διευθυντών, από ΔΟΕ

 

Θέμα: Απαράδεκτος ο προγραμματισμός του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. για την επιλογή διευθυντών. Να αλλάξει τώρα 

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απαξίωση με την οποία  αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. την κορυφαία για τον Κλάδο των εκπαιδευτικών της Π.Ε. διαδικασία της πραγματοποίησης των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και της 84ης Γ.Σ. του Κλάδου.

Μετά την παλινωδία που υπήρξε μέχρι να χορηγηθεί τελικά η άδεια μιας ημέρας για την πραγματοποίηση των  Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων έρχεται ο τρόπος με τον οποίο δρομολογούνται οι «κατεπείγουσες» διαδικασίες της επιλογής Διευθυντών των σχολικών μονάδων σε ημέρες που είναι (ή θα έπρεπε να είναι) γνωστό στην ηγεσία του Υπουργείου ότι υπάρχουν σε εξέλιξη κορυφαίες και μαζικές συνδικαλιστικές διαδικασίες.

  Η ημέρα της 10ης Ιουνίου που όρισε η πολιτική ηγεσία για την πραγματοποίηση των εκλογών στους συλλόγους διδασκόντων, γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ημέρα κατά την οποία δεκάδες Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. θα βρίσκονται σε διαδικασίες Γενικών Συνελεύσεων. Η αλλαγή της ημέρας των Γ.Σ. είναι αδύνατη αφού, πέρα από όλα τ’ άλλα, έχει εξασφαλιστεί η παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων κάτι το οποίο δεν είναι δυνατό να επανακαθοριστεί για πρακτικούς (αφού δεν υπάρχει διαθεσιμότητα) αλλά και οικονομικούς λόγους (θα πρέπει να πληρωθούν εκ νέου τα έξοδά τους).

  Οι ημέρες της 23ης και 24ης Ιουνίου που ορίστηκαν για την ανάληψη υπηρεσίας Διευθυντών και υποδιευθυντών, είναι ημέρες κατά τις οποίες πραγματοποιείται η 84η Γ.Σ. του Κλάδου στην οποία πολλοί από τους παραπάνω θα είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, θα βρίσκονται στην Αθήνα και δε θα είναι δυνατό να αναλάβουν υπηρεσία στις περιοχές όπου υπηρετούν. Αξίζει βέβαια να παρατηρήσουμε ότι πρόκειται για ημέρες μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.

Εκτός από τα παραπάνω ο όλος σχεδιασμός φανερώνει παντελή έλλειψη γνώσης της σχολικής πραγματικότητας. Οι τελευταίες ημέρες του διδακτικού έτους είναι ημέρες που τα σχολεία από καιρό έχουν προγραμματίσει σειρά δραστηριοτήτων (πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ημερήσιες εκδρομές…). Είναι βέβαιο ότι στις 10 Ιουνίου πολλά σχολεία θα αντιμετωπίσουν την ανατροπή του εκπαιδευτικού τους σχεδιασμού εξ αιτίας της αδυναμίας του Υπουργείου να αντιληφθεί ότι η προχειρότητα που επέδειξε στη διαδικασία της επιλογής διευθυντών και υποδιευθυντών έχει αντίκτυπο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά την αλλαγή των ημερομηνιών που προαναφέραμε. Καταλληλότερη ημέρα θα μπορούσε να είναι η 15η Ιουνίου αλλά και πάλι οι ημερομηνίες ανάληψης υπηρεσίας για διευθυντές και υποδιευθυντές θα βρίσκονται εκτός διδακτικού έτους.

Δυστυχώς, όταν το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. έθετε το ζήτημα της αδικαιολόγητης βιασύνης του Υπουργείου και δήλωνε την αντίθεσή του στο «κατεπείγον» της διαδικασίας επιλογής ήταν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Το απαράδεκτο της διαδικασίας έχει αποτυπωθεί και στα νομικά ελαττώματα που έχει όλο το πλέγμα νόμων και εγκυκλίων που παρουσιάστηκε αυτό το διάστημα και στους έμμεσους ή άμεσους αποκλεισμούς που δημιούργησε για πάρα πολλούς συναδέλφους (αριθμός προτιμήσεων, αλλοπρόσαλλη  προσμέτρηση προσόντων και προϋπηρεσίας, έμμεσος αποκλεισμός ειδικοτήτων με την τελευταία εγκύκλιο).

  Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. να διορθώσει αυτά που, τουλάχιστο, διορθώνονται και να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή των παραπάνω ημερομηνιών με τρόπο που να μη δημιουργεί κι άλλα προβλήματα και να μην προσβάλλει τις εκλογικές διαδικασίες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το  ΔΣ  της ΔΟΕ

Αποτελέσματα εκλογών για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ

Αποτελέσματα εκλογών

για την ανάδειξη αντιπροσώπων της 84ης Γ.Σ. ΔΟΕ

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που έλαβαν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της 84ης Γ.Σ. της ΔΟΕ, που θα γίνει από 21 ως 24 Ιούνη 2015 στην  Αθήνα, στο NOVOTEL (Μιχαήλ Βόδα) και είναι ανοιχτή για όλους μας.

Για τους συναδέλφους που τελικά δεν προσήλθαν και δεν πλήρωσαν τονίζουμε ότι τούτη τη δύσκολη  εποχή είναι χρέος μας να αναλογιστούμε ποιον τιμωρούμε με τη μη συμμετοχή μας στα συλλογικά μας όργανα και ποιους ωφελεί. Ας αναλογιστούμε μάλιστα τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν και απέναντι σε μας αλλά και στους γονιούς των μαθητών μας, μιας και αυτή την ημέρα μας χορηγείται άδεια για συγκεκριμένο σκοπό. Η ευθύνη εκτός από συλλογική είναι πρώτα απ’ όλα ατομική.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την 84η Γ.Σ. της ΔΟΕ

Ψήφισαν:   333                                                                                             

Άκυρα:            6

Λευκά:          29                                                                                         Έγκυρα:    298                                                                                                    

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ(ΠΑΜΕ): 146  ψήφους και 2 αντιπρόσωποι

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ: 128ψήφους και 1  αντιπρόσωπο

ΔΑΚΕ: 24 ψήφους

 

Αναλυτικά κατά ψηφοδέλτιο εκλέγονται ως αντιπρόσωποι του Συλλόγου μας στην 84 ΓΣ της ΔΟΕ :

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ(ΠΑΜΕ):

Τακτικοί: Χήρα Αγαθή  ( 82) , Μεραμβελιωτάκη Χρυσούλα (52)

Αναπληρωματικοί : Λυμπέρης  Παναγιώτης (47), Μπεκιάρης Παύλος (26)

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ΅:

Τακτική :  Ζαρκινού Βάσω (68)

Αναπληρωματική : Παπακώστα Μαργαρίτα (49)

 

Για να δείτε τα αντίστοιχα αποτελέσματα της προηγούμενης φοράς , πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:  http://www.sepeilioupolis.gr/Αποτελέσματα