ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ

Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μια παλιά ευχή των Ινδιάνων ομολογούσε τα παρακάτω: « Ας μας χαρίζουν τα καλά πνεύματα ενδιαφέροντες καιρούς.»
Γνωρίζετε πως στο παρελθόν πρόσφατο και απώτερο διαφώνησα μαζί σας για θέματα τακτικής και στρατηγικής του συλλόγου μας όχι λίγες φορές. Θαρρώ ότι η προχθεσινή σας ανακοίνωση  με θέμα : «δημιουργικό και μαθησιακό υλικό του συλλόγου» αποτελεί μία από τις ευτυχέστερες στιγμές  στην ιστορία του συλλόγου μας. Συνιστά λαμπρό δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας, συνδικαλιστικού ήθους και αξιοσύνης. Ο παιδαγωγικός έρωτας ανταμώνει τον αγωνιστικό σας έρωτα για μια κοινωνία όπου όλα τα παιδιά και οι οικογένειές τους θα έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και την πρόοδο. Και αφού όλα είναι δρόμος είναι βέβαιο ότι θα ξανανταμώσουμε στους δρόμους των αγώνων και των ουτοπιών μας.
Ας σας χαρίζουν λοιπόν τα καλά πνεύματα  υγεία,δύναμη,αποφασιστικότητα ,αλληλεγγύη «για να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση».
Θα παρακαλούσα να μεταβιβάσετε την επιστολή μου σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και να την αναρτήσετε στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Λάμπρος Παπαδημητρίου διευθυντής 8ου Δημοτικού Σχολείου  Ηλιούπολης

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ!

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους της χώρας μας που γιόρτασαν τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά όπως της άξιζε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τα ταξικά Συνδικάτα για τις μεγαλειώδεις από κάθε άποψη Πρωτομαγιάτικες Συγκεντρώσεις, που οργάνωσαν καταρχήν στο Σύνταγμα στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, δείχνοντας έτσι ότι οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα και ότι η εργατική τάξη ξέρει να τιμάει τους ταξικούς σταθμούς αλλά και τους νεκρούς της!

Ο Σύλλογός μας «Μ. Παπαμαύρος» συμμετείχε φέτος στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς μαζί με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» και εργατικά σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων Ανατολικών Συνοικιών στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη.

Στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος των γιατρών, μέλος του ΔΣ του δημόσιου νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», τονίζοντας ως πιο επικίνδυνο εχθρό της υγείας του λαού τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικό υλικό, την απαξίωση του δημόσιου Συστήματος Υγείας όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά μέχρι και σήμερα.

Στη Συγκέντρωση μίλησε η πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Ηλιούπολης, εκπρόσωπος των ΕΒΕ και η πρόεδρος του Συλλόγου μας, Χήρα Αγαθή, με κοινό σύνθημα ότι οι εργαζόμενοι μαζί τα σωματεία τους είναι αποφασισμένοι να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, με τα οποία η κυβέρνηση ετοιμάζει να φορτώσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας στις πλάτες του λαού για άλλη μια φορά. Καταδικάστηκε το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, που τολμά με θράσος να φέρει η κυβέρνηση με κλειστά σχολεία, δείχνοντας το σκληρό της πρόσωπο, που βάζει σε καραντίνα τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών – εκπαιδευτικών, βάζοντας ακόμη περισσότερους ταξικούς φραγμούς στα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και υποβαθμίζει παραπέρα το Δημόσιο Σχολείο. Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι η βαρβαρότητα του συστήματος δε γνωρίζει πανδημίες και δεν παίρνει βελτίωση. Μόνη λύση για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ο ανυποχώρητος μαζικός αγώνας μέχρι την ανατροπή του!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!! ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ!