24 Νοέμβρη απεργία στο Δημόσιο

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! 24 Νοέμβρη απεργία στο Δημόσιο

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ!

NAΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, μόνιμοι, αναπληρωτές, άνεργοι,

μη δεχτείτε τη νέα βαρβαρότητα, που αποτελειώνει ότι έχει απομείνει από εργατικά λαϊκά δικαιώματα!

  • Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
  • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών,  δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

Ο νέος γύρος επίθεσης που ξεκίνησε από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, τις εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάθονται στους στημένους κοινωνικούς διάλογους και υπογράφουν «κοινά πορίσματα» έχει σκοπό να καταργήσει ό,τι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Η νέα διαπραγμάτευση είτε με βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε με την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε με τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγεί στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας και ανασφάλειας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτατο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους χαράτσια και πλειστηριασμούς…

Διεκδικούμε ανυποχώρητα: Ανάκτηση όλων των απωλειών της κρίσης, μισθούς και δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων, δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά, μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών, πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Καμία αναμονή, καμία καθυστέρηση!

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

          ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

     Το Δ.Σ.

Αλλαγή «σκυτάλης» στη διαχείριση της ιστοσελίδας, από ΑνΚιν

Προς τα μέλη του συλλόγου και γενικότερα τους επισκέπτες της ιστοσελίδας,

Στο τελευταίο τακτικό ΔΣ του συλλόγου μας έγινε αλλαγή «σκυτάλης» στο πρόσωπο που έκανε την ενημέρωση της ιστοσελίδας. Είχα αυτό το πόστο από την πρώτη μέρα της δημιουργίας της έως και τις 10/11/2016. Προσπερνώντας μια άδικη πικρία που εισέπραξα στο τέλος της πορείας αυτής, καταλαβαίνω όμως ότι ο κύκλος μου έκλεισε και πρέπει να αναλάβει άλλος. Αποφασίστηκε , λοιπόν, στο εξής να ενημερώνεται η ιστοσελίδα από την πλειοψηφούσα παράταξη του συλλόγου μας , το ΠΑΜΕ.

Αγωνίστηκα αρκετά να δημιουργηθεί, να σχηματοποιηθεί και να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό, νομίζω, ποσό επισκεψιμότητας, προσπαθώντας πάντα να τηρούνται στο ακέραιο οι συμφωνημένοι κανόνες που είχαμε στο ΔΣ. Τα ανεβάσματα αρχείων ήταν από όλους τους τομείς (ανακοινώσεις αιρετών, ανακοινώσεις ΔΟΕ, ένωση Γονέων, σημαντικά υπηρεσιακά έγγραφα  κ.α. ) που κρινόταν ότι θα ενημέρωναν πλήρως , σφαιρικά και σωστά τον συνάδελφο.

Εύχομαι αυτή η πορεία να συνεχιστεί και ακόμα καλύτερα να εμπλουτιστεί και να επεκταθεί. Ο βαθιά και πλουραλιστικά ενημερωμένος συνάδελφος είναι πραγματικά ό,τι μας χρειάζεται σήμερα, σ’ αυτό το χάος της μονομερούς πληροφόρησης , αλλά και παραπληροφόρησης που όλοι προσπαθούν να μας ταΐσουν.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα κι όλα αυτά που προανέφερα να γίνουν τέλεια, πάλι η ιστοσελίδα θα είναι λειψή. Για να απογειωθεί η αξία της και να ολοκληρωθεί ο ρόλος της πρέπει ενεργά ο καθένας συνάδελφος να πάρει κωδικούς και να αρθρογραφήσει στην «Αρθρογραφία Μελών». Πεδίο έχουμε φτιάξει, σπόρος έχει πέσει , μένει να αποδειχθεί ότι οι δάσκαλοι έχουμε τη δύναμη να ανθοφορήσουμε και να παράγουμε «καρπούς» συλλογικότητας. Το εύχομαι ολόψυχα.

 

Γιάννης Χαλακατεβάκης
ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ

ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ  ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

17-11-2016-%ce%b2%ce%b5%ce%b2%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%85-1

Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής καταγγέλλει τη βεβήλωση από φασιστοειδή του Μουσείου ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή.

Οι απόγονοι της Χούντας και των ταγματασφαλιτών, οι νοσταλγοί του Χίτλερ, θρασύδειλα φασιστοειδή, δρώντας μέσα στη νύχτα και το σκοτάδι, όπως ταιριάζει στην φασιστική τους ιδεολογία, βεβήλωσαν με τα άθλια σύμβολά τους και γράφοντας συνθήματα, ανήμερα του Πολυτεχνείου, την πρόσοψη του Μουσείου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τι πραγματικά τους ενοχλεί.

Τους ενοχλεί και δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι και σήμερα είναι γραμμένα με κόκκινα γράμματα μέσα στην ηρωική Καισαριανή το: ΕΛΑΣ-ΕΑΜ-ΕΠΟΝ. Τους ενοχλεί ότι μέσα στα σπλάχνα του Σκοπευτηρίου υπάρχει το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, το Μουσείο των ηρώων του λαού μας που τσάκισαν τους φασίστες. Τους ενοχλεί που χιλιάδες λαού επισκέπτεται το Μουσείο και μαθαίνει την πραγματική ιστορία του τόπου μας, που εμπνέεται από αυτήν την πάλη για τους αγώνες του σήμερα.

Όσα συνθήματα και να γράψετε, όσα μνημεία και να βεβηλώσετε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε και πάλι από τον ελληνικό λαό την ίδια αντιμετώπιση. Θα βρεθείτε και εσείς όπως και οι πρόγονοί σας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Καλούμε τη νεολαία και το λαό της Καισαριανής να δώσει απάντηση μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα στους νοσταλγούς της Χούντας και των ταγματασφαλιτών. Όπως και τότε ο λαός της Καισαριανής δεν επέτρεψε στους φασίστες να πατήσουν πόδι στην Καισαριανή, έτσι και τώρα να τσακίσει τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά.

17-11-2016 ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

 

Για την αρθρογραφία σε διάφορα site με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα

 Κατανοούμε την ανησυχία των διάφορων συστημικών ΜΜΕ, αλλά και των πρόθυμων ψιθυριστών τους, σε σχέση με τη συμμετοχή των δασκάλων στις κινητοποιήσεις με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας. Η πολιτική και το σύστημα που υπερασπίζονται απαιτούν σιγή νεκροταφείου και υποταγή του λαού. Καθετί που του χαλάει την σούπα της «εθνικής συναίνεσης» το εχθρεύονται.

Από γνωστά μεγαλοσυγκροτήματα των ΜΜΕ π.χ. το συγκρότημα Λαμπράκη και την ηλεκτρονική σελίδα in.gr, μέχρι τον Άδωνη Γεωργιάδη και το φασιστικό site stoxos.gr στοχοποιούνται οι δάσκαλοι και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις που προετοιμάζουν την αγωνιστική τους απάντηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ με επιχειρηματολογία που υπονοεί ότι, «δεν είναι στην αρμοδιότητα τους να ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα» μέχρι και ότι κάνουν «επαναστατική γυμναστική».

Η αυτονόητη ευθύνη κάθε κάθε εκπαιδευτικού είναι να διδάσκει, και να υπερασπίζεται με τη στάση του, το δίκιο και την ιστορική αλήθεια.

Ναι, είναι πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που προετοιμάζουν τις γιορτές για το λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου η παρουσία δύο μέρες πριν στη χώρα μας του προέδρου των ΗΠΑ.

Ναι, είναι πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που δίνουν τη μάχη της εκπαίδευσης και της στήριξης των προσφυγόπουλων, να υποδέχεται η κυβέρνηση μετα βαΐων και κλάδων τον πρόεδρο των ΗΠΑ, μιας χώρας που στον ανταγωνισμό της με την Ε.Ε και την Ρωσία έχει πνίξει στο αίμα τη Συρία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου και δημιουργεί κύματα χιλιάδων και χιλιάδων ξεριζωμένων και πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών.

Ναι, είναι πρόκληση για το λαό μας, που ματώνει εδώ και επτά χρόνια από τα βάρβαρα μέτρα, να βλέπει να εξελίσσεται μπροστά του ένα ακόμα αντιλαϊκό παζάρι προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων που εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

            Ναι έχουμε, όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλο το λαό, μαζί με τα εκατοντάδες συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τις υπόλοιπες λαϊκές οργανώσεις, να δώσουμε βροντερό και συγκροτημένο παρόν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν ΕΕΔΥΕ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος στις 15 Νοέμβρη στις 6.30μ.μ. στην Ομόνοια ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

 

ΥΓ1: Τα συνθήματα έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου «έξω οι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ», όσο fotoshop και αν χρησιμοποιήσουν οι σύγχρονοι αναθεωρητές τις ιστορίας θα μας θυμίζουν ποιοι στήριξαν, μαζί με τμήματα της ελληνικής πλουτοκρατίας, τη Χούντα.

ΥΓ2: Η φωτογραφία του άψυχου κορμιού του προσφυγόπουλου, του μικρού Άιλαν από τη Συρία, θα μας θυμίζει για πάντα το βάρβαρο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και θα μας καλεί σε διαρκή επαγρύπνηση.

ΥΓ3: Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο. Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ΄ τις φωνές το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες – μα ούτε βήμα πίσω. Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων. Κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζει την αδικία. (Τ. Λειβαδίτης)

Σπύρος Μαρίνης, Θοδώρα Δριμάλα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών