Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Συμμετέχουμε στην Κινητοποίησή τους την Τρίτη 14 Ιούνη στις 2 μμ έξω από τη Βουλή

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ!

ΟΛΟΙ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 / 6 ΣΤΙΣ 14.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με τελεσίγραφα και με αισχρό τρόπο, η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ ως εντολοδόχος της κυβέρνησης, εκβιάζει τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από το δικαίωμα τους στη δουλειά, στη συνέχιση της εργασίας τους με «αντάλλαγμα» μερικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η ειδική διαχείριση έδωσε τελεσίγραφο, ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα σταματήσουν τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και θα οδηγήσουν στην ανεργία όλους τους εργαζόμενους, αλλά και όσους ζουν από την δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ.

Εμπόδιο στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης ο αγώνας και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων οι οποίοι, μεταξύ άλλων, έχουν προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται στις 17 Ιούνη ώστε να μην προχωρήσουν οι απολύσεις των εργαζομένων. Με έναν ωμό εκβιασμό η ειδική διαχείριση απαίτησε την απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων τάζοντας δήθεν επαναπρόσληψεις με συμβάσεις ενός και δύο μηνών.Η ίδια κυβέρνηση που θέλει να ξεσπιτώσει και να πετάξει στην ανεργία εργαζόμενους που χρόνια τώρα «δένουν τ’ ατσάλι» επιχειρεί να σπάσει τον αγώνα των εργατών και του λαού της περιοχής με τελεσίγραφα και εκβιασμούς.

Το Δικαίωμα στην Δουλειά είναι Αδιαπραγμάτευτο!

Ο μαζικός, αποφασιστικός αγώνας των εργαζομένων, του λαού της περιοχής, αλλά και η αλληλεγγύη και στήριξη από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους όλης της χώρας είναι το όπλο που θα σπάσει τον τσαμπουκά της Κυβέρνησης!

Οι απειλές, οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα θα λιώσουν στο καμίνι της ΛΑΡΚΟ!

Ο Σύλλογος μας στηρίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των σωματείων της ΛΑΡΚΟ.

Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη!

Να αποσυρθεί τώρα η επαίσχυντη τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ

Όλοι στις 14 Ιούνη έξω από τη Βουλή στις 2μμ!

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ – Στις 15 Ιούνη Όλοι στο εφετείο

ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.

Όλοι στην Συγκέντρωση στο Εφετείο στις 15 Ιούνη στις 8:00πμ

Στις 15 Ιούνη, στις 8 το πρωί ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη της  εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών.

Όπως στις 7 Οκτωβρίου 2020, έτσι και τώρα θα δώσουμε δυναμικά το παρών για συμβάλλουμε ώστε να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Να ορθώσουμε τείχος στην προσπάθεια που γίνεται να αναιρεθεί η καταδίκη τους ή να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν.

Η πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά δεν σταματά. Τα συνδικάτα και ο εργαζόμενος λαός έχουμε πείρα, είμαστε σε επαγρύπνηση, σε αγωνιστική ετοιμότητα, μαζικά απαιτούμε ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στους φασίστες και τα αφεντικά τους. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Ξεβρωμίζουμε τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς απο το φασιστικό δηλητήριο, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αποκαλύπτουμε τον πραγματικό αντίπαλο, το σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους και καλλιεργεί τον εθνικισμό «για να σκοτώνονται οι λαοί για τ αφέντη το ψωμί».

Η καταδίκη των ΝΑΖΙ ήταν μια μεγάλη νίκη του λαού, των αγώνων των εργαζομένων. Συνεχίζουμε μέχρι να τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει, στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΛΟΓΩ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΕΞΑΝΤΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 8:00ΠΜ!

Για τη συμμετοχή στη Συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας συγκεκριμενοποιεί τη στάση αυτή 8-11 π.μ.

ΟΝOMAΣΤ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022:

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
 1 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ 3Ο Δ.Σ.
 2

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

8Ο Δ.Σ.
 3 ΓΙΟΒΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΘΩΜΑ 11Ο Δ.Σ.
 4 ΓΚΑΒΕΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 11Ο Δ.Σ.
 5 ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10Ο Δ.Σ.
 6 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΣΥΝΤ/ΧΟΣ
 7 ΔΗΜΙΔΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 7Ο Δ.Σ.
 8 ΚΟΛΟΒΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 3Ο Δ.Σ. ΥΜΜ.
 9 ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 17Ο Δ.Σ.
 10 ΚΟΥΒΕΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ 11Ο Δ.Σ.
 11 ΚΟΥΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 10Ο Δ.Σ.
 12 ΚΟΥΦΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 6Ο Δ.Σ.
 13 ΛΑΖΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 3Ο Δ.Σ.
 14 ΜΕΪΜΕΤΕΑ ΕΛΕΝΗ 8Ο Δ.Σ.
 15 ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 11Ο Ν.
 16 ΜΙΚΕΛΗ ΠΟΛΥΒΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 10Ο Δ.Σ.
 17 ΜΙΧΑΛΙΟΥ ΔΑΝΑΗ 15Ο Δ.Σ.
 18 ΜΟΛΥΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 3Ο Δ.Σ.
 19 ΜΠΑΝΤΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 12Ο Δ.Σ.
 20 ΜΠΕΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 10Ο Δ.Σ.
 21 ΞΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 8Ο Δ.Σ.
 22 ΠΑΡΚΟΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 15Ο Δ.Σ.
 23 ΠΑΧΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 11Ο Ν.
 24 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  
 25 ΤΖΙΒΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 1Ο Δ.Σ.
 26 ΤΣΩΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 8Ο Δ.Σ.
 27 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 6Ο Δ.Σ.
 28 ΧΗΡΑ ΑΓΑΘΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3Ο Δ.Σ.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΓΙΑ ΚΑΤΓΓΕΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΠΤΣΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΓΙΑ ΚΑΤΓΓΕΛΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΠΤΣΗ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της Διευθύντριας του 99ου Δημοτικού Σχολείου Α’ Αθήνας απέναντι στη συνάδελφο και συνδικαλίστρια του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Ντίνα Ρέππα. Πιο συγκεκριμένα η Διευθύντρια, αφού προσπάθησε να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική ενημέρωση, ελευθερία και δράση, προχώρησε σε καταγγελία στο πρόσωπο της συναδέλφου, καταγγελία την οποία προώθησε στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, τη Δ/νση Α’ Αθήνας και σε μαθητ(ρι)ες του δημοτικού σχολείου ζητώντας την καταδίκη της συναδέλφου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Πρόκειται για αυταρχική συμπεριφορά και πρακτική που πλήττει όχι μόνο το συνδικαλιστικό δικαίωμα αλλά επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη διευθυντική εξουσία για να εκφοβίσει  τους εκπαιδευτικούς.

Δε θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης μέσα στα σχολεία και έξω από αυτά, δε θα ανεχτούμε αυθαιρεσίες, εκφοβισμούς και τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς μας! Όσοι θεωρούν ότι μπορούν με τα νομοθετικά εκτρώματα των τελευταίων ετών, να ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και θέλουν να βάλουν στο χέρι το συνδικαλιστικό κίνημα, με αποκορύφωμα το νόμο Χατζηδάκη, να είναι σίγουροι ότι θα μας βρουν απέναντι !

Το εκπαιδευτικό, το μαθητικό, το γονεϊκό κίνημα  δίνουν με τους αγώνες τους απάντηση σε όλους αυτούς.  Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να  δίνουμε τη μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και να υπερασπιζόμαστε τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες που κατακτήθηκαν με σκληρούς και πολύχρονους αγώνες.

Υπερασπιζόμαστε το θεσμοθετημένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, στηρίζοντας τη συνάδελφο και αντιπαλεύοντας κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και απόπειρα δίωξής της. Υπερασπίζουμε την ελευθερία κι τη συλλογική έκφραση και καλούμε όλους κι όλες τους/τις συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες των Συλλόγων μας!

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 από 9.00 – 13.00, στο γραφείο του Συλλόγου πίσω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης (Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα)

«Το αίμα ούτε παράγεται ,ούτε αντικαθίσταται. Το αίμα ούτε αγοράζεται , ούτε πουλιέται. Μόνο προσφέρεται!»

Το ΔΣ κάνει έκκληση σε όλες και όλους τους αιμοδότες, σε όλες και όλους τους συναδέλφους , ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που υπάρχουναυξημένες ανάγκες για αίμα και τα αποθέματα αίματος στα νοσοκομεία είναι πολύ λιγότερα, να συμμετέχουν και να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος που διαθέτουμε και να προπαγανδίσουν τη νέα εθελοντική αιμοδοσία στις 8/6/2022.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι μας.

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

Υπενθύμιση : Οι αιμοδότες (μόνιμοι και αναπληρωτές) δικαιούνται 2 ημέρες κανονική άδεια, καθώς και άδεια την ημέρα που δίνουν αίμα.

Απαραίτητη για τους αιμοδότες η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας.