Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Κάλεσμα του Συλλόγου μας για απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων. Καμία συμμετοχή στην ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές αιρετών! Δε συμμετέχουμε στις εφορευτικές επιτροπές κι ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ κι ΟΛΟΙ από την ηλεκτρονική ψηφοφορία!

Κάλεσμα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» για απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων  -  καμιά συμμετοχή στην «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις εκλογές των αιρετών

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης (14/10/2020) για τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 του Νοέμβρη, αγνοώντας επιδεικτικά τις τεκμηριωμένες θέσεις των εκπαιδευτικών και τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (αναβολή λόγω πανδημίας, διεξαγωγή καθημερινή ημέρα χωρίς άδεια, δια ζώσης και όχι ηλεκτρονική ψηφοφορία).

Η παραπάνω, άκρως αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης, με πρόσχημα την επιδημία του κορωνοϊού, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδίου για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων (ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο) για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων, τη στιγμή που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση και φουντώνουν οι εστίες αγώνα και αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Θέλουν σωματεία και ομοσπονδίες σφραγίδες, χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς ζωντανή συζήτηση και διαπάλη. Θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους, μακριά από τη ζωή του σωματείου. Διαμορφώνουν έναν τεράστιο μηχανισμό ελέγχου των εργαζομένων, παρακολούθησης ακόμα και της ψήφου, μέσα από την κατάργηση της μυστικότητας και της ιδιωτικότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Ο Σύλλογός μας  καλεί:

• Όλες τις παρατάξεις που έχουν καταθέσει ψηφοδέλτια, για την ανάδειξη αιρετών για το Π.Υ.Σ.Π.Ε Α΄ Αθήνας, να σεβαστούν τη σχετική απόφαση του Συλλόγου μας( αρ.πρ. 303/ 12-10-2020) και του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε (αρ. πρωτ. 1066/16-10-2020), να τα αποσύρουν, καταθέτοντας αιτήσεις απόσυρσης συνολικά  αλλά και αίτηση απόσυρσης υποψηφιότητας για κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, και να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.

• Τους συναδέλφους να μη δεχτούν να γίνουν μέλη εφορευτικών επιτροπών. Έχοντας τη συνδικαλιστική κάλυψη από τον Σύλλογό μας και την Ομοσπονδία, να μην υποκύψουν σε πιέσεις που μπορεί να ασκηθούν, από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

• Όλους τους συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να ΑΠΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

Καμιά ανοχή σε όσους επιλέξουν να σιγοντάρουν κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας στα σχέδιά τους, καταθέτοντας υποψηφιότητα!

Ο Σύλλογός μας «Μ.Παπαμαύρος » καλεί όλους τους Συλλόγους Π.Ε. Α΄ Αθήνας στην Α΄ Δ/νση Εκπαίδευσης Αθήνας (Χίου 16-18, μετρό Μεταξουργείο) για την απόσυρση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων, την Τρίτη 20/10/2020 στις 3.οο μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!! Όλες και όλοι στην Πανεκπαιδευτική – Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση 10 π.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΘΑΡΑ – ΩΣ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ – ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!

  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί η κατάσταση στα σχολεία είναι εκρηκτική! Η υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα μπαίνουν σε σοβαρό κίνδυνο από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης!

 · ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας η καθημερινότητα στο σχολείο γίνεται αφόρητη! Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί μαζί με τις δικές τους αγωνίες έχουν να διαχειριστούν τους φόβους και τα άγχη, την ανασφάλεια των μαθητών, τα ερωτήματα των γονιών σε συνθήκες που το μάθημα γίνεται δύσκολο και πολύπλοκο!

  • · ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί απαιτούμε να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί καταδικάζουμε τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, το χτύπημα των αγωνιζόμενων μαθητών, υγειονομικών…

ΩΣ ΕΔΩ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!

 Απεργούμε, συμμετέχουμε στις Συγκεντρώσεις, στα Συλλαλητήρια και τις Απεργίες γιατί εδώ είναι η δύναμή μας! Τίποτα δε χαρίζεται, όλα με αγώνες κατακτιούνται!
Όλοι/όλες στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων, Τρίτη 13 Οκτώβρη, 18:30 Σύνταγμα.
 

Όλοι/όλες στην Απεργία 15 Οκτώβρη & στο Απεργιακό Συλλαλητήριο, 10:00 π.μ. Προπύλαια.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ! ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

7 Οκτωβρίου 2020 Ανακοίνωση της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση και στη Συγκέντρωση στο Εφετείο (10 π.μ. μετρό Αμπελοκ). Ο λαός απαιτεί οι Ναζί στη Φυλακή!

7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο λαός απαιτεί: Οι Ναζί στην φυλακή!

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στη συγκέντρωση στο Εφετείο (10π.μ. Μετρό Αμπελοκήπων) με ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ (3ωρη διεκολυντική στάση ΔΟΕ – ΟΛΜΕ 8π.μ. -11π.μ και 3ωρη στάση εργασία ΑΔΕΔΥ 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου)

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, πράξη οργανωμένη και καθοδηγημένη από την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε και όλες οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Ενέργειες που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της Εισαγγελέως να τους ξεπλένει, ανοίγοντας το δρόμο για την αθώωσή τους.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα!!

Οι λουφαγμένοι, σε ένα βαθμό σήμερα φασίστες, όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Δεν έπαψαν ποτέ να στηρίζουν όλα τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, τις συλλογικές συμβάσεις, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Έχουν το μερτικό τους όποτε τους καλούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο να μπαίνουν εμπόδιο να σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας το φόβο και το συμβιβασμό.

Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να τους απομονώσουμε με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους μεγαλώνει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων: τον ορατό εχθρό, τον καπιταλισμό.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν τα Συνδικάτα πριν το ναζιστικό μόρφωμα συρρικνωθεί εκλογικά, πριν τα στελέχη του αλλάξουν κόμματα και το κίνημα ακυρώσει με τον αγώνα του την εγκληματική του δράση. Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες  ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Έτσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσει το χέρι που τους τρέφει. Μέσα από τα Σωματεία μας, τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ καταδικάζουμε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, του φασισμούΒγαίνουμε ξανά στο δρόμο απαιτώντας την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Στέλνουμε τους εγκληματίες νεοναζί εκεί που ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

 

Για απαξιωτική συμπεριφορά σε συναδέλφους

Διανύσαμε τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων και παρότι το Υπουργείο Παιδείας και η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης διαβεβαίωναν ότι όλα θα ήταν έτοιμα, στην πράξη διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και κενά, που ενισχύουν την ανησυχία και την αγανάκτηση εκπαιδευτικών και γονιών.

Η Κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες μας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αποθεώνοντας την «ατομική ευθύνη» και επιτείνοντας αγωνίες και αναπάντητα ερωτήματα όλης της σχολικής κοινότητας, ιδιαίτερα τώρα που έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα σε σχολεία της πόλης μας. Την ίδια στιγμή δίνει δις σε καναλάρχες, κλινικάρχες, μεγαλοξενοδόχους…

Μέσα σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ηλιούπολης συμπεριφέρονται με απαξιωτική συμπεριφορά, προσβλητικές και απειλητικές εκφράσεις προς συναδέλφους μας, προσπαθώντας να καλύψουν την κυβερνητική επιλογή να λειτουργήσουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία όπως όπως και να συγκαλυψουν και τις δικές τους ευθύνες. Καταγγέλλουμε τέτοιες συμπεριφορές και ζητάμε να μην επαναληφθούν!

Οι εκπαιδευτικοί στο σύνολό τους αγωνιούν και αγωνίζονται καθημερινά για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και δικαίως απαιτούν να παρθούν έστω και τώρα μέτρα στην κατεύθυνση αυτή. Η αδυναμία και η έλλειψη διεκδίκησης της Δημοτικής Αρχής, που οδήγησε στο να μην είναι έτοιμα τα σχολεία να λειτουργήσουν με παιδαγωγικούς όρους πριν τον αγιασμό, δε δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση συμπεριφορές όπως οι παραπάνω. Απόδειξη αποτελεί ότι, νήπια και προνήπια της περιοχής της Αγίας Μαρίνας ήταν εκτός σχολείου τις πρώτες μέρες, περιμένοντας τον εξοπλισμό του περίφημου κοντένειρ, που τοποθετήθηκε τις τελευταίες μερες πριν τον Αγιασμό ενώ για το άλλο περιμένουμε ακόμα να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο! Εξακολουθούν ακόμα και τώρα να «ψάχνουν» για ανεύρεση λύσης, για να μεταστεγάσουν Νηπιαγωγεία, που είναι σε άθλιες για κάθε εποχή συνθήκες πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας! Μπορούμε να αναφέρουμε επίσης και πολλά παραδείγματα δημοτικών σχολείων, που δείχνουν τη χρόνια απουσία διεκδικήσεων από την τοπική αρχή, σημερινή και χτεσινή (δεν άλλαξε και πολύ) για ασφαλή δημόσια σχολεία.

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αυταρχισμός και οι απειλές σε συναδέλφους, που διεκδικούν τις αυτονόητες προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, μας προκαλούν οργή και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται ούτε να σιωπήσουμε αλλά ούτε και να φορτωθούμε στις πλάτες μας τις ευθύνες και υποχρεώσεις της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής.

Ο Σύλλογός μας στέκεται σταθερά στο πλευρό των συναδέλφων και συνεχίζει τους αγώνες του για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε πιο αποφασιστικά να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών!

Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10
Συγκέντρωση στα Προπύλαια 12:00

Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00

Το δίκιο δεν τρομοκρατείται, δεν σταματά, δεν περιορίζεται

Το δίκιο αγωνίζεται και νικά

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών δέχονται βίαιη επίθεση. Εκεί που δεν τα καταφέρνουν οι απειλές, οι τραμπουκισμοί (Άλιμος) και οι εισαγγελείς (Πειραιάς) επιστρατεύονται ομάδες προβοκατόρων (Ηλιούπολη).Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ηλιούπολης καταγγέλουν ότι τα ξημερώματα της Τρίτης (29/9) ομάδα εξωσχολικών εισέβαλε στο σχολείο και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο. Η επιτροπή της κατάληψης δεν κατάφερε να προστατέψει το χώρο, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη μορφή πάλης να σταματήσει.

Ως Σύλλογος  εκπαιδευτικών στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές  και στα δίκαια αιτήματά τους. Άλλωστε τα αιτήματα αυτά είναι η σημαία και των δικών μας αγώνων εδώ και μήνες.

Τούτες τις μέρες,  στα σχολεία που άνοιξαν βιώνουμε την «κανονικότητα» των χιλιάδων κενών, το στοίβαγμα 20 ως και 28 μαθητών και εκπαιδευτικών (!) στις αίθουσες, την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής με 25άρια τμήματα  και ακατάλληλες αίθουσες.

Τούτες τις μέρες,  δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι διασχίζουν τη χώρα για άλλη μια χρονιά «αναπλήρωσης», ενώ χιλιάδες ακόμα ζουν με την αγωνία ή καταδικάζονται στην ανεργία ακόμα και για ένα παράβολο των 3 ευρώ.

Τούτες τις μέρες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ζούμε μέσα σε συνθήκες διάδοσης του κορονοϊού, ενώ η κυβέρνηση «καθάρισε» για την πανδημία στέλνοντας ένα παγουρίνο (από χορηγό!) και ίσως κάποια μάσκα για σκέπασμα

Τούτες τις μέρες, χιλιάδες παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή και ταυτόχρονα χιλιάδες μεταναστόπουλα είναι έξω από την εκπαίδευση.

Τούτες τις μέρες, τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια, αλλά οι μεγαλοεπιχειρηματίες πήραν και πάλι 70 δις!.

Η μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15, η αύξηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα, η σχολιατρική υπηρεσία στα σχολεία, τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη και έξοδα του κράτους, ο μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικών ΔΕΝ είναι δικαιολογίες ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ. Οι μαθητές έχουν λόγο, έχουν αντίληψη της σοβαρότητας της κατάστασης και συναίσθηση ότι Κυβέρνηση και Υπουργείο έχουν αφήσει τα σχολεία στην τύχη τους. Η καραμέλα της προσωπικής ευθύνης έχει πια παλιώσει, τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είναι λάστιχο που ξεχειλώνεται σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας και με κίνδυνο της υγείας μαθητών, καθηγητών και των οικογενειών τους. Η χρήση μάσκας είναι το μοναδικό μέτρο που λαμβάνεται γιατί είναι το μοναδικό ανέξοδο μέτρο, αλλά από μόνο του δεν φτάνει.Στο ερώτημα «ποιος βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις των μαθητών;», η απάντηση είναι απλή. Οι κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες από το στίβαγμα των μαθητών σε 27άρια τμήματα (όταν τα περισσότερα σχολεία έχουν κενές αίθουσες), είναι οι χαμένες ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών, είναι το ελάχιστο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, είναι η κοροϊδία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών, των παιδιών μας και καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησής τους αλλά και κάθε επιχείρηση διαστρέβλωσης των αιτημάτων τους, που είναι δίκαια από το πρώτο ως το τελευταίο! Κάτω τα χέρια από τους μαθητές, θέλουμε τα παιδιά μας να διεκδικούν το δίκιο τους και να μην υποτάσσονται στα «ολίγα», στη μισή ζωή, αλλά να παλεύουν για ζωή ολόκληρη!

 Η προβοκάτσια και η τρομοκρατία δεν θα περάσει Μαθητές, καθηγητές και γονείς, όλοι στο δρόμο με πολύμορφες κινητοποιήσεις

Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. από τις 11:00 έως τις 14:00

  στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10,

με προσυγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια