Για την Κινητοποίηση των ΣΕΠΕ και τη συμβολική κατάληψη στη ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας ενάντια στην ανάκληση των μονιμοποιήσεων

Για την Κινητοποίηση των ΣΕΠΕ και τη συμβολική κατάληψη στη ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας ενάντια στην ανάκληση των μονιμοποιήσεων

Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΠΕ) Α” Αθήνας, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 22/12 όλοι οι ΣΕΠΕ Α΄ Αθήνας με τη συμμετοχή και του Συλλόγου μας, με αφορμή την ανάκληση της απόφασης μονιμοποίησης των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν το 2020, απαιτώντας να πάρει τώρα πίσω ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Μιχαηλίδης την κατάπτυστη αυτή πράξη που είναι απόφαση όλου του διορισμένου ΠΥΣΠΕ και φέρει την υπογραφή του!

Επειδή στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επιχείρησε να διασκεδάσει τις αρνητικότατες εντυπώσεις της ανάλγητης πράξης του και όλου φυσικά του δοτού ΠΥΣΠΕ, οι ΣΕΠΕ προβήκαμε σε συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης! Συγκεκριμένα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης είπε ότι εφόσον έκανε ήδη ως τώρα τρία βήματα για το ζήτημα αυτό [δέχτηκε το αίτημα των ΣΕΠΕ τον Σεπτέμβρη, υπέγραψε τη μονιμοποίηση, την ανακάλεσε γιατί δεν ήταν νομικά σωστή (!)], τώρα μπορεί να κάνει το τέταρτο, που είναι να ρωτήσει – είπε – το ΥΠΑΙΔ (;) αν μπορεί να ανακαλέσει την ανάκληση των μονιμοποιήσεων! Στην ουσία επιχείρησε να παραπλανήσει τους παριστάμενους συναδέλφους προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή μαςΕπισημαίνουμε δε ότι ανάμεσα στους παριστάμενους νεοδιόριστους συναδέλφους ήταν και κάποιες παλιές του φοιτήτριες!

Κάναμε σαφές στον κ. Μιχαηλίδη ότι θεωρούμε εχθρική προς του Κλάδο την πράξη του αυτή και ότι θα υποστηρίξουμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά των συναδέλφων μας με κάθε τρόπο! Και όπως τον υποχρεώσαμε, με ανάλογη παράσταση τον Σεπτέμβρη, να τους μονιμοποιήσει, έτσι θα τους υποχρεώσουμε, τον ίδιο, το ΥΠΑΙΔ και την Κυβέρνηση, να ακυρώσει τις ανακλήσεις και να μονιμοποιήσουν όλους τους νεοδιόριστους πανελλαδικά. Τονίσαμε ότι είναι η πρώτη φορά που στην ιστορία του κλάδου αμφισβητείται η μονιμοποίηση δόκιμων εκπαιδευτικών! Για μας αυτό είναι αιτία πολέμου και ότι  δε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι ως πολιορκητικός κριός για να περάσουν την αξιολόγηση! Τους προτρέπουμε να θυμηθούν πόσες φορές επιχείρησαν διαχρονικά όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις να περάσουν την αξιολόγηση και έσπασαν τα μούτρα τους! Το ίδιο θα γίνει και τώρα!

Ως Σύλλογος όπως δηλώσαμε και στην Παράσταση, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο το δικαίωμα των συναδέλφων μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για το οποίο αγωνιστήκαμε σκληρά πολλά χρόνια.

Ζητάμε από το ΔΣ της ΔΟΕ να κάνει το ίδιο! Συγκεκριμένα να πάρει τώρα απόφαση και να προβεί σε όλα τα αναγκαία βήματα (συνδικαλιστικά αλλά και νομικά), ώστε να παρθεί πίσω η ανάκληση της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων συναδέλφων μας.

Για να είναι και πρέπει να είναι αποτελεσματικός αυτός ο αγώνας, καλούμε σε μαζική συμμετοχή τους συναδέλφους, πρωτίστως τους νεοδιόριστους. Με την έναρξη της νέας χρονιάς θα προχωρήσουμε σε νέους πιο δυναμικούς αγώνες για το σοβαρό αυτό ζήτημα και για όλα όσα μας πήραν αλλά και για όλα όσα δικαιούμαστε!

Ενημερωτικό των εκλεγμένων της ΑΣΕ στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών

Αγωνιστική Συσπείρωση

Ενημερωτικό των εκλεγμένων της ΑΣΕ στα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών

Η μαζική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας και η επιμονή των διαδηλωτών μετά τις κλειστές πόρτες του Υπουργείου Οικονομικών και την άγρια καταστολή έξω από τη Βουλή, ανάγκασαν τελικά την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να προσέλθει σε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς και τα σωματεία τους. Σε αίτημα που είχε κατατεθεί από τις ομοσπονδίες αρχικά υπήρξε αρνητική απάντηση για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΟΙΚ. αλλά κάτω από την πίεση έγινε δεκτό το αίτημα για συνάντηση. Σημειώνουμε πως η συνάντηση αυτή είναι η πρώτη που γίνεται από μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Αντιπροσωπεία της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών Α. Βεζυρόπουλο. Στη συνάντηση κατατέθηκαν τα ζητήματα που κινήθηκαν στους δυο άξονες, το μισθολογικό και τις κτηριακές υποδομές. Από την πλευρά των εκπαιδευτικών τονίστηκε ότι ο κόμπος έχει φτάσει πλέον στο χτένι με την ακρίβεια να καλπάζει και πως ήδη χιλιάδες συνάδελφοι μας ζουν στα όρια της επιβίωσης. Οι μισθοί μας είναι παγωμένοι 12 χρόνια και αυτή τη στιγμή έχουν χάσει σχεδόν το 60% της αγοραστικής τους δύναμης.

Το δεύτερο σκέλος που αφορούσε τις κτηριακές υποδομές αποτυπώθηκε στην ανάγκη να δοθούν χρήματα για τις σχολικές μονάδες οι οποίες είναι σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση. Το θανατηφόρο δυστύχημα στις Σέρρες είναι η θρυαλλίδα αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες επικίνδυνων περιστατικών λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης και της μη συντήρησης των σχολικών μονάδων.

Επίμονα, ζητήσαμε να δοθούν απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα και όχι απλά να μας ακούσει.

Ο Υφυπουργός, με τη σειρά του δεν έδωσε καμία απάντηση. Αρκέστηκε να εξάρει το έργο της κυβέρνησης, να τονίσει ότι οι δαπάνες για την εκπαίδευση είναι αυξημένες χωρίς όμως να δώσει απάντηση σε ποιους τομείς πηγαίνουν τα χρήματα (στους τομείς για την ψηφιοποίηση, την ηλεκτρονική «αναβάθμιση», κλπ, δηλαδή σε συγκεκριμένα τμήματα του κεφαλαίου που έχει ανάγκη η αγορά και όχι εκεί που έχουν ανάγκη οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας). Δήλωσε τη συμφωνία του ότι οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί κάτι το οποίο κατά τα λεγόμενά του, του το επισήμανε και η Υπουργός Παιδείας (sic) λίγο πριν τη συνάντηση. Βέβαια στην παρατήρηση ότι αυτό το διατυπώσαμε στην Υπουργό κατά την τελευταία μας συνάντηση στις 2/9 και το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει κάποια λύση στο πρόβλημα, φανερώνει τον ξεκάθαρο εμπαιγμό.

Τέλος, δεσμεύτηκε πως όλα τα αιτήματα θα τα μεταφέρει και στον Υπουργό Οικονομικών, στον αρμόδιο Υφυπουργό και στον Πρωθυπουργό και ότι θα προσέλθει σε νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα(!!)

Γνωρίζουμε καλά ότι ο αγώνας για δουλειά, μισθούς και ζωή με αξιοπρέπεια, ο αγώνας για σχολεία ασφαλή με σύγχρονες υποδομές και προσωπικό θα είναι σκληρός. Δεν αρκεί μια συνάντηση ούτε μόνο κινητοποίηση για κερδηθούν όλα όσα μας έκλεψαν οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Η περικοπές στους μισθούς, το χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, της υγεία, τα εργασιακά δικαιώματα ήταν συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων, ήταν απαίτηση των εργοδοτών και της Ε.Ε. Μόνο σε αντιπαράθεση μαζί τους μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Παρόλα αυτά είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο ότι μετά από πολλά χρόνια μπαίνει και πάλι στο προσκήνιο, στο επίκεντρο του αγώνα των εκπαιδευτικών το ζήτημα του μισθού και της διαβίωσης, το θέμα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης, ότι αναγκάζουμε την κυβέρνηση να πάρει θέση. Ότι ενώνουμε τη φωνή μας με όλο το λαό για φθηνό ρεύμα και τρόφιμα, για να πάει κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Ο δρόμος που άνοιξε η απεργία στις 9 του Νοέμβρη, η σημερινή πετυχημένη κλαδική απεργιακή κινητοποίηση, δείχνουν το δρόμο.

Τώρα είναι η ώρα το κίνημα των εκπαιδευτικών, οι Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ο αγώνας, μέσα από συλλογικές διαδικασίες βάση, οργανωμένα και συγκροτημένα, να κλιμακωθεί.

Καμία αναμονή – καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που την στηρίζουν, που έχουν ως θεό την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κέρδη των λίγων. Δεν υπάρχουν «σωτήρες» και λύσεις από αλλαγές σε κυβερνήσεις και σε πρόσωπα. Μόνο ο μαζικός, ενωτικός και ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων μπορεί να φέρει αποτελέσματα, να ανοίξει νικηφόρο δρόμο.

ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΓΙΣΜΟΣ – ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΣΤΙΣ 12:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!

Αθήνα,15/12/2022

ΜΑΖΙΚΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! ΜΕ ΓΚΛΟΠ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ! ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΜΑΖΙΚΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

ΜΕ ΓΚΛΟΠ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ! ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

 

Με μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση  στα Προπύλαια διεκδικώντας δώρο Χριστουγέννων, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και αναπληρωτών και την εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών με αυτό των δασκάλων.  Εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων Εκπαιδευτικών,  μετέφεραν τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας λόγω της υποχρηματοδότησης, αλλά και την κατάσταση που βρίσκονται και οι ίδιοι λόγω των περικοπών στους μισθούς τους και της ακρίβειας. Ξεχώρισε η παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής  Μαθητών Αθήνας, των οποίων ο εκπρόσωπος εξέφρασε την αγανάκτηση των μαθητών για τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και τον θάνατο του 11χρονου μαθητή στις Σέρρες από την έκρηξη στο σχολείο του και  κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση με τους απεργούς εκπαιδευτικούς, δηλώνοντας: «Δεν θα συμβιβαστούμε με τη βία του συστήματος, με τέτοια γεγονότα».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και έπειτα στη Βουλή όπου οι δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εκπαιδευτικούς που ζήτησαν να μπει αντιπροσωπεία τους,  χρησιμοποιώντας χημικά, δακρυγόνα και γκλοπ! Παρά την επίθεση, οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έξω από τη Βουλή και με την επιμονή τους, εξασφάλισαν τη συνάντηση στις 3μμ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

 

Σε μια απόπειρα τρομοκράτησης τα ΜΑΤ  περικύκλωσαν  τα μπλοκ των εκπαιδευτικών που συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών για τη συνάντηση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΟΙΕΛΕ, οι οποίοι έθεσαν στον Υφυπουργό Απ. Βεσυρόπουλο τα αιτήματα της πανεκπαιδευτικής απεργιακής συγκέντρωσης για τη χρηματοδότηση και τις ανάγκες των σχολείων,  την άμεση καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς, απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου 2016-2017, εξίσωση του ωραρίου των νηπιαγωγών με των δασκάλων,  κ.ά.

Από την πλευρά του ο Απ. Βεσυρόπουλος, εξέφρασε την «κατανόησή» του για το δίκαιο των μισθολογικών τους αιτημάτων και την άσχημη οικονομική κατάσταση των εκπαιδευτικών ωστόσο δεσμεύτηκε μόνο ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό και τον πρωθυπουργό.

Είναι φανερό ότι δε θα υποχωρήσουμε μπροστά στην χρήση βίας και τρομοκρατίας της Κυβέρνησης! Ούτε θα αρκεστούμε στις δηλώσεις κατανόησης των εκπροσώπων της! Συνεχίζουμε μαχητικά και αποφασιστικά, συμμετέχουμε στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας! Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων το Σάββατο 12.30 μμ στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση Εκπαιδευτικών 11.45 πλατεία Κοραή.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δε σκύβουμε το κεφάλι! Δίνουμε στους μαθητές μας και στην κοινωνία το μάθημα του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που θέλει να τσακίσει τα όνειρά  μας και τα όνειρά τους!

Στα σχολεία πέφτουνε σοβάδες και στους εκπαιδευτικούς, μαθητές ρίχνουν δακρυγόνα!

Στα σχολεία πέφτουνε σοβάδες και στους εκπαιδευτικούς, μαθητές ρίχνουν δακρυγόνα!


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Ηλιούπολης «ΜΠαπαμαύρος» καταγγέλλει την απαράδεκτη βίαιη επίθεση της Κυβέρνησης με ΜΑΤ και δακρυγόνα εναντίον του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου σήμερα στην Αθήνα.
Ώρες μετά τον θάνατο του 16 χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη από σφαίρα αστυνομικού, μέρες μετά τον θάνατο μαθητή από έκρηξη μέσα στο σχολείο του και η Κυβέρ νηση αντί να προχωρήσει σε γενναία χρηματοδότηση των σχολείων και κάλυψη των τεράστιων αναγκών,  χτυπά με ΜΑΤ και βία τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς που διεκδικούν μόρφωση-ζωή για τα παιδιά του λαού!
Η Κυβέρνηση θέλει να «διδάξει» την καταστολή και την τρομοκρατία αλλά σή μερα το μάθημα το έδωσε η αγωνιστική,  αποφασιστική στάση χιλιάδων νέων παιδιώναγωνιστών εκπαιδευτικών που δεν τρομοκρατούνται,  δεν σκύβουν το κεφάλιαλλά αγωνίζονται και διεκδικούν ενάντια στο σάπιο σύστημα που θέλει   να τσακίσει τα όνειρά τους.
Στο δρόμο του αγώνα.
Στα συλλαλητήρια των εργαζομένων και της νεολαίας.
Κόντρα στην καταστολή και την τρομοκρατία.
Τα δάκρυα και η οργή μας θα γίνουν ο εφιάλτης τους.
 
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ