Αγωνιστικές δράσεις του Συλλόγου μας για την εβδομάδα αυτή! Δευτέρα 18/10 καλούμε στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΙΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ στις 13.30 – ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/10 – ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας καλούμε να  στηρίξουμε μαζικά  τις επόμενες αγωνιστικές  δράσεις του Συλλόγου μας  για την εβδομάδα αυτή!

1. Την  Δευτέρα 18/10 καλούμε στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΟΝΙΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ στις 13.30, ενάντια στις περίπου 1000 προωθούμενες συμπτύξεις–συγχωνεύσεις πανελλαδικά εν μέσω σχολικής χρονιάς και πανδημίας!

2. ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/10 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ(ΑΚΟΜΙΝΑΤΟΥ 6 ΚΑΙ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ) ΣΤΙΣ 7 μ.μ. , ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 23/10.

Συνάδελφοι, η παρουσία  όλων μας είναι απαραίτητη  για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Η Συνέλευσή μας πρέπει να έχει απαρτία ώστε να μεταφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου μας στην Ολομέλεια των  Προέδρων, με δικαίωμα ψήφου,  τη  θέση μας για συνέχεια της Απεργίας–Αποχής (εκφρασμένη με ποσοστό 100/100 συμμετοχής των σχολείων της περιοχής μας και με συντριπτική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία της Δευτέρας) και με  επαναπροκήρυξή της  από το ΔΣ ΔΟΕ.

3. ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι, την εβδομάδα αυτή, με δεδομένο ότι θα γίνουν Γ.Σ. των Συλλόγων σε όλη τη χώρα και Ολομέλεια Προέδρων το Σάββατο 23/10, όπου τελικά θα καθορισθεί η στάση του Κλάδου μας για τη συνέχεια του αγώνα και με δεδομένο επίσης ότι οι προηγούμενες ημερομηνίες που έβαζε το ΥΠΑΙΘ έχουν παρέλθει και για την ώρα δεν υπάρχει κάτι καινούριο, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. Για την περίπτωση που κληθούν συνάδελφοι σε τέτοια συνεδρίαση ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» κηρύσσει κυλιόμενες στάσεις εργασίας την επόμενη εβδομάδα, από 18/10 έως 22/10,  και αφορούν τέτοιες τυχόν συνεδριάσεις, είτε αυτές κληθούν μεταξύ 13.15-14.00 είτε άλλη ώρα μέσα στο εργασιακό ωράριο και μόνο μέσα σε αυτό, ώστε να μην διεξαχθούν συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση. Στην περίπτωση αυτή οι συνάδελφοι ενημερώνουν τον Σύλλογο, δηλώνουν στάση και αποχωρούν.

Mε το παρόν ενημερώνουμε και την Α” Διεύθυνση Αθήνας, για την απόφαση αυτή.

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας μαζικά και ενωτικά!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Γ.Σ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-22 ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

1.             ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Γ.Σ.                                                                                             Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος»,  ενημερώνει ότι η ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας και οι εκλογές για νέο ΔΣ του Συλλόγου έχουν ορισθεί για την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021. Θα σας αποσταλεί  εκτενέστερο ενημερωτικό  με την Ημερήσια Διάταξη της Γ.Σ.

  1. 2.             ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΛΩΝ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021-22 ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος», καλεί όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στα σχολεία του Συλλόγου μας να καταβάλουν τη συνδρομή τους για τη συνδικαλιστική χρονιά 2021-22.

Μέλη του Συλλόγου μας είναι ή μπορούν να γίνουν όσοι εκπαιδευτικοί εργάζονται στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας, με οποιαδήποτε ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ (μόνιμοι, αποσπασμένοι, μεταταγμένοι, συμβασιούχοι αναπληρωτές).

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου είναι να πληρώσει τη συνδρομή του.

Η συνδρομή είναι για τους μόνιμους 25 € (22 δίνονται στη ΔΟΕ και 3 μένουν στον Σύλλογο), ενώ για τους αναπληρωτές πλήρους ωραρίου 15 € και μειωμένου ωραρίου 7 ευρώ (και τα 15 και τα 7 αντίστοιχα πάνε στη ΔΟΕο Σύλλογος δεν κρατάει τίποτα στο ταμείο του από τους αναπληρωτές συναδέλφους, δείχνοντας την αλληλεγγύη του για τις δυσκολίες που βιώνουν, λόγω της πολύχρονης ανεργίας, ελαστικής εργασίας και περιπλάνησης).

Η συνδρομή προς τον Σύλλογό μας μπορεί να γίνει με δύο τρόπους (οι αποδείξεις θα σταλούν συγκεντρωτικά στα σχολεία στο τέλος της συγκέντρωσης των συνδρομών):

A.          Απευθείας στον Σύλλογο (σε μέλος του Δ.Σ. ή σε συνάδελφο του σχολείου του που θα αναλάβει να συγκεντρώσει όλες τις συνδρομές και να τις παραδώσει στο Δ.Σ.).

B.           Με ηλεκτρονική κατάθεση της συνδρομής στον λογαριασμό του Συλλόγου μας στην Τράπεζα Πειραιώς με IBAN: GR54 0171 0400 0060 4013 8271 246Στην κατάθεση είναι σημαντικό να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού και το Δημοτικό σχολείο/Νηπιαγωγείο του. ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ! ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Ή ΟΣΟΙ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣυνάδελφοι, αυτό είναι σημαντικό να το προσέξουμε όλοι, γιατί η μεταφορά από άλλη τράπεζα χρεώνεται στον Σύλλογό μας τουλάχιστον 3 ευρώ, όσα δηλαδή μένουν στον Σύλλογο από τη συνδρομή κάθε μέλους! Αν γίνει κάτι τέτοιο, το Σωματείο μας δε θα έχει την επόμενη χρονιά τα απαραίτητα για την οργάνωση των αγώνων μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με ευθύνη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας θα επικαιροποιηθεί  το Μητρώο Μελών του Σωματείου, αφού έχει πλέον τοποθετηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων στα σχολεία, και θα συγκεντρωθούν οι συνδρομές, ώστε τα μέλη του Συλλόγου μας να είναι οικονομικά τακτοποιημένα που είναι βασική καταστατική υποχρέωσή μας και που επιβεβαιώνει ότι φέρουμε τον τίτλο του μέλους του Σωματείου.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν πρέπει να μείνει μόνος/η, έξω από τον Σύλλογό μας. Συλλογικά, συσπειρωμένοι στα εκπαιδευτικά σωματεία μας, έχουμε πετύχει σημαντικές κατακτήσεις, μικρές και μεγάλες νίκες.Μόνος/η κανείς και καμία δεν μπορεί να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική! Το μοναδικό μας όπλο στην πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε είναι το Σωματείο μας και το υπερασπιζόμαστε!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ!

 Μια κακοκαιρία είναι αρκετή για να αναδείξει την ένδεια σε αντιπλημμυρικά έργα, την παντελή απουσία πρόβλεψης και προστασίας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Μια δυνατή βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, ακινητοποίησε ανθρώπους και οχήματα, μετέτρεψε σχολεία σε λίμνες και μαθητές – εκπαιδευτικούς σε αναρριχητές και ακροβάτες, για να απεγκλωβιστούν, διέκοψε τις επικοινωνίες και έφερε το σκηνικό τρόμου που όλοι είδαμε και ζήσαμε.

Εξαίρεση δεν αποτελούν και τα σχολεία της περιοχής μας, καθώς σε πολλά απ’ αυτά είχαμε πλημμυρισμένες αυλές, αίθουσες, γραφεία και αποθήκες , φραγμένα φρεάτια και υδρορροές,  εγκλωβισμό μαθητών , γονιών και εκπαιδευτικών κάποιων  σχολείων λόγω μεγάλου όγκου νερού έξω από τις εισόδους και τις εξόδους, που τις καθιστούσαν απροσπέλαστες, διακοπή του ίντερνετ , της τηλεφωνικής σύνδεσης και της ηλεκτροδότησης. Αξιοσημείωτο είναι ότι και στις 2 νέες προκατασκευασμένες αίθουσες που τοποθετήθηκαν στα νηπιαγωγεία της περιοχής μας,  για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής,  παρουσιάστηκαν προβλήματα με εισροή υδάτων από την οροφή στη μία και μη αποστράγγιση των όμβριων υδάτων στην αυλή της άλλης! Αυτές και πολλές άλλες είναι οι συνέπειες της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης, της ελλιπούς συντήρησης και των κακοτεχνιών των σχολικών κτιρίων.

Μας γεμίζει οργή η προσπάθεια των κυβερνώντων να ρίξουν την ευθύνη οπουδήποτε αλλού εκτός από την πολιτική που υπηρετούν και εφαρμόζουν πιστά υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας και δοκιμάζοντας τις αντοχές μας! Σύμμαχοί τους οι δημοτικές αρχές που συμφωνούν με την ίδια πολιτική. Η αναφορά των αιτιών κάθε φορά, σε ανάλογες καταστροφές, σε ακραία καιρικά φαινόμενα και η λογική ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτά , ότι σπάνια συμβαίνουν ή ότι δεν μπορούν να κάνουν τεχνικές παρεμβάσεις μας εξοργίζει.

Η αντιπλημμυρική όπως και αντισεισμική προστασία αντιμετωπίζεται ως κόστος και υπερβολή και όχι ως βασική κοινωνική ανάγκη με αποκλειστική κρατική ευθύνη. Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν επιλέγονται γιατί δεν είναι ανταποδοτικά , δεν επιφέρουν κέρδος και όπου επιλέγονται, χρηματοδοτούνται από προγράμματα, εφόσον και όταν εγκριθούν. Η ευθύνη της Κυβέρνησης και των τοπικών αρχών δε σταματάει με αποστολή μηνύματος  για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ή με παράδοση όποιου σχετικού υλικού. Απέναντι στο κριτήριο της «αξιοποίησης των σχολικών υποδομών»  που έφερε η κυβέρνηση προκειμένου να θεσμοθετήσει την ατομική ευθύνη για όλες τις ελλείψεις και να φορτώσει τα βάρη στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς:

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ!

-        ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ! ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ! ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΡΟΚΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ!

-        ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ!

-        ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ  ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ.

ΤΑ Δ.Σ. ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ!

ΤΑ Δ.Σ. ΔΟΕ ΚΑΙ ΟΛΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/10 ΣΤΙΣ 7.ΟΟ ΜΜ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Μετά την απόφαση του εφετείου σας ενημερώνουμε για τα εξής:

1. Τις επόμενες ημέρες δεν προχωράμε σε καμία συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την αυτοαξιολόγηση. Θα αποφασίσουμε συλλογικά και οργανωμένα, οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία μας τη στάση του κλάδου. Κανένας να μην προτρέξει σε συνεδριάσεις των Συλλόγων.

2. Από την ίδια την Υπουργική Απόφαση δεν προβλέπεται καμία ειδική συνεδρίαση των Συλλόγων για την αυτοαξιολόγηση μετά τις 10 Οκτωβρίου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία. Άρα και τυπικά οι διευθυντές/ντριες και προϊσταμένες δεν μπορούν να καλέσουν σε αυτές τις συνεδριάσεις.

3. Απαιτούμε εδώ και τώρα από τα Δ.Σ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, με βάση τις εξελίξεις, να λάβουν άμεσα όλα τα μέτρα, ώστε η Απεργία Αποχή να συνεχιστεί και να οργανωθεί η επιτυχία της. Απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την αντιεκπαιδευτική πολιτική δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Συμμετέχουμε μαζικά στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, για την κλιμάκωση του αγώνα μας την Πέμπτη  14/10/ 2021 στο γραφείο του Συλλόγου μας (Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα) στις 7.οομ.μ.

 

Καλούμε στο νέο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 15/10 στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια! Ο αυταρχισμός και οι δικαστικές αποφάσεις δε μας σταματά! Ο μαζικός αγώνας μας, που συναντά την αλληλεγγύη του λαού και των συνδικάτων είναι αυτό που στριμώχνει την κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας και το αναγκάζει να καταφεύγει σε αυταρχισμό και ψέματα.

Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση όλο το αντεργατικό και αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο και φυσικά καμία σύμπτυξη συγχώνευση τμημάτων!

Προχωράμε σήμερα Πέμπτη 14/10 σε Παράσταση στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας στις 2 μ.μ. για τα κενά και τυχόν συμπτύξεις αλλά και άλλα προβλήματα των σχολείων μας και των συναδέλφων!

Επικοινωνούμε με τον Σύλλογό μας για κάθε πρόβλημα. Κανένας

μόνος του !