ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α’ ΑΘΗΝΑΣ

 

Την Παρασκευή 19/6, μαζί με άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογός μας «Μ.Παπαμαύρος» συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΣΕΠΕ στην έδρα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας.

 

Η παράσταση αφορούσε τους όρους και προϋποθέσεις εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής αλλά και τον νέο νόμο που ουσιαστικά αυξάνει τον αριθμό παιδιών ανά τμήμα εν μέσω κορονοιού και που σε συνδυασμό με τις ήδη άθλιες κτηριακές υποδομές των νηπιαγωγείων γιγαντώνει ακόμη περαιτέρω το πρόβλημα και προχωράει ένα βήμα παραπέρα στην υποβάθμιση και της Προσχολικής Αγωγής.

 

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Α’ Αθήνας, οι εγγραφές και η κατανομή των μαθητών θα γίνουν σύμφωνα με τον νέο νόμο του αριθμού των μαθητών, που όπως φαίνεται τον περίμεναν πώς και πώς καθώς χρηματοδότηση για αξιοπρεπείς κτηριακές είναι ανύπαρκτη και Διευθυντές μαζί με Δημάρχους έχουν ήδη μπει, για ακόμη μία χρονιά, στη διαδικασία να ψάχνουν χώρους να τσουβαλιάσουν τους μαθητές μας!

 

Συγκεκριμένα για την πόλη της Ηλιούπολης η πρόταση που εισηγείται η Διεύθυνση έχει ως εξής: Να μπει αίθουσα προκάτ στη Βαλτετσίου και να παραμείνουν τα νήπια στην αίθουσα τελετών του 6ου Δημοτικού μέχρι να έρθει το προκάτ. Επίσης, στο 7ο Νηπιαγωγείο να παραμείνουν στο κοντέινερ μέχρι να έρθει το «καλό» προκάτ για τα παιδιά του 9ου και 3ου Νηπιαγωγείου!!! Ακόμη, να δοθεί μία αίθουσα του 5ου Δημοτικού για το 5ο και 16ο Νηπιαγωγείο και μία επιπλέον αίθουσα του 1ου Δημοτικού για το 20ο Νηπιαγωγείο που θα απορροφήσει παιδιά και του 18ου και 22ου Νηπιαγωγείου!!! Δεν είναι δύο… δεν είναι τρία, είναι χιλιαδεκατρία τα προκάτ και οι αίθουσες-αποθήκες σε δημοτικά που ξετρυπώνουν!!! Για ασφαλή κτήρια όμως που θα έπρεπε να κτιστούν σε οικόπεδα που διαθέτει ο Δήμος… ούτε λόγος…! Για προσλήψεις νηπιαγωγών… ούτε λόγος! Για όλους τους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών… ούτε λόγος!

 

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με τον τρόπο αυτό, κινήθηκε για άλλη μία φορά «ξελασπώνοντας» την κυβέρνηση και τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές. Ο Διευθυντής επέμεινε στον αριθμό των 25 μαθητών ανά τμήμα αφού όπως είπε «αυτό είναι νόμος του κράτους πια» και προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, βολτάροντας, τις προηγούμενες μέρες, αλά μπρατσέτα, με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές της περιφέρειάς του στα νηπιαγωγεία, παζαρεύοντας στους συναδέλφους τον μέγιστο αριθμό νηπίων που μπορούν να «χωρέσουν» στα νηπιαγωγεία-προκάτ-αποθήκες-βιβλιοθήκες και όπου αλλού μπορεί να βρεθεί έστω και λιγοστός χώρος για να στοιβαχτούν τα παιδιά!! Οι υποδομές και οι όροι λειτουργίας των νηπιαγωγείων δεν τους απασχολούν, παρά μόνο να δείξουν ότι επιτελούν έργο στις πλάτες των μαθητών μας και τις δικές μας!!! Έτσι.. όλοι οι καλοί χωράνε στα κοντέινερ, στις αυλές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, σε μαγαζιά και παρκινγκ.

 

Με περίσσιο, μάλιστα, θράσος έδωσε συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης που δημιούργησε την τριμερή επιτροπή για να εμπλέξει στα παζάρια τους τα σωματεία και να μην είναι «αυθεντία» μόνο ο Διευθυντής, προσπαθώντας να μας κάνει να φανούμε όλοι ίσοι και όμοιοι με αυτούς που στήριξαν αυτήν την πολιτική και μεταθέτοντας φυσικά σε εμάς την ευθύνη! Είπε μάλιστα ότι είναι φανατικός υπηρέτης της εφαρμογής της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής χωρίς όρους και προϋποθέσεις!! Στο στοίβαγμα, δηλαδή, των παιδιών σε ακατάλληλους χώρους, και στην εξουθένωση των νηπιαγωγών που πρέπει να πάρουν και αυτή τη φορά την ατομική ευθύνη για την αντιεκπαιδευτική πολιτική του κράτους!! Αυτή του η άποψη, μάλιστα, βρήκε και υποστηρικτές, διάφορες δυνάμεις, που υπερασπίζονταν σθεναρά πως εκείνοι ήταν που πάλευαν για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής χωρίς κανέναν όρο και καμία προϋπόθεση ώστε να μη βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή της!… με όρους όμως υποβάθμισης!! Στην ίδια ρότα κινείται και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ που στήριξε και στηρίζει αυτήν την πολιτική, βάζοντας πλάτη σε αυτήν την κατάσταση. Υπενθυμίζουμε ότι ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Μ.Παπαμαύρος» παλεύαμε και παλεύουμε αταλάντευτα για ουσιαστική εφαρμογή τώρα πανελλαδικά της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στα Δημόσια Νηπιαγωγεία για όλα τα προνήπια-νήπια, με κρατική χρηματοδότηση & την αναγκαία σύγχρονη κτηριακή υποδομή και διορισμούς! Το παιδί προσχολικής ηλικίας και οι ανάγκες του είναι για μας η προτεραιότητα!

 

Ο Σύλλογός μας ξεκαθάρισε από την αρχή ότι, για την ουσιαστική με τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, είναι αναγκαία η ανέγερση Νηπιαγωγείων, η πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα, η διασφάλιση όλων των παιδαγωγικών όρων αλλά και της προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, πολύ περισσότερο εν μέσω πανδημίας!!

 

Όλα τα παραπάνω δείχνουν, όμως, ότι πολιτική βούληση για Δίχρονη Προσχολική Αγωγή αντάξια των σύγχρονων λαϊκών αναγκών δεν υφίσταται και από την πλευρά της κυβέρνησης και των υποστηρικτών τους, αλλά και από την πλευρά των Δήμων! Ακριβό σπορ η Παιδεία, όπως και η Υγεία, που συνθλίβεται στις συμπληγάδες της λογικής κόστους-οφέλους.

 

Κάνουμε σαφές και στον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και στις κυβερνήσεις και στις Δημοτικές Αρχές που στηρίζει ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!!! Μέχρι να εφαρμοστεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή με σύγχρονους παιδαγωγικούς όρους που είναι ανάγκη των παιδιών και δυνατότητα της εποχής μας ενάντια φυσικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!

Δελτίο Τύπου
Πάρτε πίσω τις αλλαγές, μόρφωση ολόπλευρη για τους μαθητές!
Χαιρετίζουμε τις χθεσινές συγκεντρώσεις εκπαιδευτικών, γονιών, ΕΛΜΕ, Συλλόγων Π.Ε. και επιστημονικών φορέων που σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν ενάντια στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.
Σε μια σειρά πόλεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά Πρέβεζα, Ζάκυνθο, Κέρκυρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας εκατοντάδες εκπαιδευτικοί απαίτησαν να μην εφαρμοστούν τα νέα ωρολόγια προγράμματα που καταργούν μια σειρά διδακτικά αντικείμενα και κλάδους. Σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος καταδίκασε τις αλλαγές που εξαφανίζουν ότι είχε απομείνει από μαθήματα
Γενικής Παιδείας από το Λύκειο και εντείνουν ακόμα περισσότερο τον εξετασιοκεντρικότου χαρακτήρα, που οδηγούν σε απολύσεις χιλιάδες αναπληρωτές από το Σεπτέμβριο και σε μόνιμη εργασιακή αβεβαιότητα και περιπλάνηση χιλιάδες μόνιμους συναδέλφους.
Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υποδέχθηκε με κλειστές πόρτες τους συγκεντρωμένους στην κινητοποίηση της Αθήνας, λοιδορώντας τους για ακόμα μια φορά!
Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας το επόμενο διάστημα! Όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι κλάδοι ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.
Τώρα είναι η ώρα για μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις! Όχι με τερτίπια και επικοινωνιακές φούσκες! Τώρα όλοι στο δρόμο!
Οι ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π.Ε., να μπουν μπροστά, να οργανώσουν τον αγώνα ώστε να μην περάσουν οι αντιεπιστημονικές αλλαγές. Δυναμώνουμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συλλογικές διαδικασίες, δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους μαθητές μας και τους γονείς, κόντρα στο συμβιβασμό των
ηγεσιών σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ!
Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά:
 Πέμπτη 25/06 19:30, όλοι στη διαδήλωση των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Π.Ε. στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή! Αντίστοιχες διαδηλώσεις να πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας!
 Συμμετέχουμε με απόφαση του Συλλόγου μας την Πέμπτη 25/6 στις 14:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας ενάντια στις απολύσεις 40 χιλιάδων και πλέον αναπληρωτών που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες μαζί με τις συμβασιούχους στην καθαριότητα και τους γονείς.           Τώρα μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
Νέα κινητοποίηση την Δευτέρα 29/06 στις 11:00 στο Υπουργείο Παιδείας και σε όλες τις Περιφέρειες και τις Δ/νσεις!

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε φωνή…

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε φωνή…

Έγγραφη σύσταση έστειλε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Ανατολικής Αττικής προς τον συνάδελφο και εκλεγμένο στο ΔΣ της Ε’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής Μιχάλη Ρούσσο, ύστερα από την «κλήση του σε απολογία», στις 6/3/20. Αγνόησε τους δεκάδες συναδέλφους, τα σωματεία και την ΑΣΓΜΕ που παραβρέθηκαν εκείνη την μέρα σε παράσταση διαμαρτυρίας και κατήγγειλαν την τρομοκρατία στη διακίνηση των ιδεών, την προσπάθεια καταστολής, τα εμπόδια που βάζει η διοίκηση στην επικοινωνία με τους μαθητές μας, τους γονείς τους και τους συναδέλφους.

Αφού είδε λοιπόν ότι ούτε με την αστυνομία, ούτε με τις απολογίες δεν κατάφερε να φιμώσει την φωνή των εκπαιδευτικών ο ΔΔΕ αποδεικνύει με την νέα του επιστολή αποφάσισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα, να δώσει αυστηρές συστάσεις για το τι θα λέμε στα παιδιά μας μέσα και έξω από τις τάξεις.

Είναι αποκαλυπτική η τοποθέτηση του ότι «η εν γένει διαπαιδαγώγηση των μαθητών γίνεται μέσα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής με την καθοδήγηση των σχολικών συμβούλων και των στελεχών της διοίκησης της εκπαίδευσης».

Η ίδια η ζωή έδειξε ότι ευτυχώς οι εκπαιδευτικοί κοιτώντας τα παιδιά στα μάτια, ζώντας από κοντά τα προβλήματα τους, τις αγωνίες τους υπηρετούν το ρόλο τους ως παιδαγωγοί, ως άνθρωποι και ως εργαζόμενοι και όχι σαν αποστειρωμένοι, υπάκουοι υπηρέτες μιας αντιλαϊκής πολιτικής.

Αναρωτιόμαστε -με βάση τις υποδείξεις του ΔΔΕ-

  • Aν ήταν λάθος που μιλήσαμε στους μαθητές μας για το θάνατο του GeorgeFloyd και τις αιτίες του ρατσισμού και δεν πήραμε πρώτα έγκριση από τον Σύμβουλο;

  • Ήταν λάθος που τους μιλήσαμε για τις κάμερες και εμποδίσαμε το σχολείο να γίνει BigBrother;

  • Παρανομήσαμε που ανοίξαμε συζήτηση για το ποια συμφέροντα, ποια πολιτική έβαλε την φωτιά στο Μάτι, έφερε τις πλημμύρες στην Μάνδρα και την μόλυνση στο Σαρωνικό, αφού αυτή η θεματολογία δεν εντασσόταν στις εγκυκλίους;

  • Είναι παράτυπο που ανοίγουμε κουβέντα στους μαθητές μας για την εθνική αντίσταση ενάντια στην ναζιστική κατοχή, για τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών, αφού το Υπουργείο Παιδείας αφαίρεσε ολόκληρη την ύλη του 20ου αιώνα από τα σχολικά βιβλία;

  • Μήπως ο φυσικός και ο βιολόγος κακώς διδάσκει τη θεωρία της εξέλιξης που καταρρίπτει τις απόψεις για την ανώτερη φυλή, μιας και το κεφάλαιο αυτό μπαινοβγαίνει στην ύλη των σχολικών βιβλίων;

  • Ο χημικός και ο φυσικός θα μιλήσουν για τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ποιος και γιατί έσπειρε αυτό τον όλεθρο;

  • Ο μαθηματικός θα διδάξει την επιστήμη του, ή θα ακολουθήσει τις αντιεπιστημονικές θεωρίες ότι πέντε και έξι κάνει περίπου δέκα;

  • Αν κάποιος εκπαιδευτικός θέλει να μοιραστεί τις σκέψεις του με τους μαθητές του μέσα ή και έξω από το σχολείο, για το σχολείο που είναι container, για τις ελλείψεις στον εξοπλισμό της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, για τα κύματα πολέμου που φέρνουν τα προσφυγόπουλα στην γειτονιά μας, αυτό μάλλον είναι απαγορευμένη πράξη για τον κο ΔΔΕ αφού η «προσφορά κάθε διανοητικής, ηθικής, κοινωνικής, αλλά και ιστορικής παιδείας πρέπει να γίνεται στα «νόμιμα πλαίσια» της εκπαιδευτικής πολιτικής που αφήνει τους μαθητές χωρίς σχολεία, χωρίς εκπαιδευτικούς και με βιβλία που παραποιούν την επιστημονική και ιστορική αλήθεια.

Ματαίως προσπαθεί η διοίκηση και κάθε αντιλαϊκή εξουσία να σταματήσει τη ροή του ποταμού, τη δύναμη του ανθρώπου να αναζητά την αλήθεια, να κατανοεί τον κόσμο που ζει και να τον αλλάζει.

Να μην μιλάμε λοιπόν ουσιαστικά στα παιδιά μας, θέλει αυτό το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα. Να μην μιλάμε για αυτά που ζουν, για αυτά που βάζουν αλυσίδες στη ζωή τους και στη ζωή μας

Ευτυχώς που δεν σκύβουμε το κεφάλι. Που παλέψαμε με τους μαθητές μας ενάντια στο Λύκειο- εξεταστικό μαραθώνιο (Αρσένη,Γαβρόγλου, Κεραμέως) την Τράπεζα θεμάτων, την κατάργηση τμημάτων στα σχολεία. Ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών και την κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ. Ενάντια στο όριο ηλικίας στα ΕΠΑΛ, που τελικά έμεινε στα χαρτιά.

Ευτυχώς που τους μιλάμε και αγωνιζόμαστε μαζί χωρίς την έγκριση κυβερνητικών υπάλληλων, γιατί αλλιώς κάποιοι μαθητές μας μάλλον δεν θα έμπαιναν ποτέ σε καινούρια σχολεία, το δηλητήριο του ρατσισμού και της Χρυσής Αυγής δεν θα συναντούσε παιδαγωγικά αντισώματα και τα βιβλία ακόμα θα μιλούσαν για το συνωστισμό της Σμύρνης…

Αν προσαρμόζαμε τη φωνή στο κρεβάτι του προκρούστη της εκάστοτε «νομιμότητας», η ζωή μας και η ζωή των μαθητών μας θα ήταν πολύ χειρότερη.

Δεν μας προκαλεί καν έκπληξη η προσπάθεια του αυτή, αφού και το σημερινό Υπουργείο Παιδείας, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μιλάνε για εκπαίδευση χωρίς πολιτικές προεκτάσεις σε μια περίοδο που αλωνίζουν στα σχολεία παντός είδους ΜΚΟ, δεκάδες προγράμματα μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Η ΔΔΕ Αν. Αττικής πρωτοστάτησε στην διοργάνωση εκδήλωσης της Αμερικάνικης Πρεσβείας με θέμα το περιβάλλον (μάλλον μετά από βομβαρδισμό θα έπρεπε να είναι ο τίτλος…)

Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη για να καταλάβουμε γιατί όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα δίνουν τα ρέστα τους για να περάσουν την περιβόητη αξιολόγηση. Θέλουν ένα εκπαιδευτικό που θα αδιαφορεί για τις συνθήκες ζωής και εκπαίδευσης των μαθητών, που θα προσαρμόζεται στην ανισότητα και αδικία, που θα υπηρετεί ένα σύστημα που θέλει την πλειοψηφία της νέας γενιάς χωρίς κριτική σκέψη, παιδιά που δε θα κατανοούν τίποτα, που θα άγονται και θα φέρονται από τον κάθε επιτήδειο και θα σύρονται από τα 17 να ψηφίσουν όποιον τους υποδεικνύουν κάθε φορά τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι! Διεκδικούμε τη ζωή και τα όνειρά μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, μιας και ζούμε στον 21ο αιώνα της ρομποτικής και της αυτοματοποίησης.

Ρομποτάκια και ανδράποδα όμως δεν θα γίνουμε!

Όσες επιστολές και απειλές και να στείλουν τα στόματα μας έχουνε φωνή!

16 Ιουνίου 2020

Πρόσκληση σε σύσκεψη με γονείς μαθητών στα νηπιαγωγεία της πόλης μας

ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ!!

 

Μάρτιος 2018. Θεσμοθετείται η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή. Ιούνιος 2020: 28 μήνες μετά και 2,5 μήνες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας αναζητούνται αίθουσες και κτήρια να τη στεγάσουν!

 

Υπάρχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση και έχουν ονοματεπώνυμο. Από τη μια η προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ, που ψήφισε ένα νόμο χωρίς να τον στηρίξει, γιατί δε χρηματοδότησε την ανέγερση νέων νηπιαγωγείων και μόνιμους διορισμούς για τη στελέχωσή τους. Πολιτική που συνέχισε και η σημερινή κυβέρνηση, της ΝΔ, η οποία μάλιστα προωθώντας την αύξηση του αριθμού εγγραφών σε 25 παιδιά ανά τμήμα, θέλει να επιλύσει το θέμα και των υποδομών αλλά και των διορισμών με το μικρότερο δυνατό κόστος.

 

Από την άλλη έχουμε την Τοπική Διοίκηση, που κλήθηκε να την υλοποιήσει. Αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων, γιατί δεν κατάφερε 2,5 χρόνια τώρα να εφαρμόσει τη δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή με αξιοπρεπείς όρους, ενώ δεν έκανε τίποτα για την ανεύρεση χώρων και αξιοποίηση δημοτικών οικοπέδων για σχολική στέγη!

 

Βρισκόμαστε στο 2020. Δε νοείται λοιπόν να έχουμε Προσχολική Αγωγή σε containers, σε αίθουσες Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, σε ακατάλληλους παιδικούς σταθμούς, σε μαγαζιά και αποθήκες! Να στεγάζονται νηπιαγωγεία σε ακατάλληλους χώρους για τις στοιχειώδεις ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών! Δε νοείται το 2020, αντί να αναβαθμίζουμε τις προϋπάρχουσες δομές, να υποβαθμίζουμε τους όρους των νεότερων. Δε νοείται σε κάποιες περιοχές της πόλης μας να χάνονται τμήματα γιατί δεν μπορούν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό και σε άλλα να αναγκάζονται τα παιδιά να φοιτήσουν σε σχολεία χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους!

 

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι πολιτική βούληση για Δίχρονη Προσχολική Αγωγή αντάξια των συγχρόνων λαϊκών αναγκών δεν υφίσταται και από την πλευρά της κυβέρνησης αλλά και από την πλευρά των Δήμων! Ακριβό σπορ η Παιδεία, όπως και η Υγεία, που συνθλίβεται στις συμπληγάδες της λογικής κόστους-οφέλους.

 

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Καλούμε όλους τους γονείς των μαθητών μας στα νηπιαγωγεία που προβληματίζονται για όλα τα παραπάνω, σε σύσκεψη από κοινού με το Σύλλογο μας. Να οργανώσουμε τη δράση μας για τα μεγάλα ζητήματα που συνεχίζονται και γιγαντώνονται και αφορούν τους όρους φοίτησης των μαθητών μας στην προσχολική αγωγή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

Τετάρτη 17/6, στις 19.00 στην αυλή των γραφείων του Συλλόγου ΠΕ Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» (Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα).

 

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2021 από 9.00 – 13.00,στο γραφείο του Συλλόγου πίσω από το 2ο  Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης (Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα )

aimodosiaΤο ΔΣ κάνει έκκληση σε όλες και όλους τους αιμοδότες, σε όλους όσους χρειάστηκαν αίμα και απευθύνθηκαν στο σύλλογό μας, σε όσους πιστεύουν ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες (ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της πανδημίας) για αίμα, να βοηθήσουν στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διαθέτουμε και να προπαγανδίσουν τη νέα αιμοδοσία στις 13/1/2021.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι μας.

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !

Υπενθύμιση :Οι αιμοδότες (μόνιμοι και αναπληρωτές) δικαιούνται 2 ημέρες κανονική άδεια, καθώς και άδεια την ημέρα που δίνουν αίμα.

Απαραίτητη για του αιμοδότες η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Έχουμε μαζί μας και φοράμε μάσκα.