Στήριξη στον αγώνα των υγειονομικών

Στήριξη στον αγώνα των υγειονομικών.

Οι εκπαιδευτικοί που δίνουν αυτές τις μέρες μάθημα αξιοπρέπειας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των υγειονομικών που από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα μαζί με το λαό κατεβαίνουν στο δρόμο. Σπάνε στην πράξη τη στάση αναμονής που καλλιεργούν εν όψει των εκλογών διάφοροι αυτόκλητοι σωτήρες που ευθύνονται για το διαχρονικό έγκλημα όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων στην υγεία και  παίρνουν την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής μας στα χέρια τους. Αγωνίζονται για να βάλουν εμπόδια στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση και υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας, τις ΣΔΙΤ ,την προκλητική ενίσχυση των παράσιτων του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» εκφράζει  την αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και τα ΚΥ στις  20 και 21/2 ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ-πρών ΟΑΕΔ και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 22/2  για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ,για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, για αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινα ωράρια ,για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, για απολύτως δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας ,που δικαιούται και  αξίζει ο λαός μας  στον 21ο αιώνα!

Εκφράζουμε την πολύμορφη στήριξη και την αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών στον αγώνα των υγειονομικών με ψηφίσματα, κοινές δράσεις, συμμετοχή και χαιρετισμούς των σωματείων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Οι νεοδιόριστοι δεν είναι εργαζόμενοι Β’ κατηγορίας! Ουσιαστικές επιμορφώσεις όχι fast-trak «παραμορφώσεις» και φιέστες κοροϊδίας!

Οι νεοδιόριστοι δεν είναι εργαζόμενοι Β’ κατηγορίας!

Ουσιαστικές επιμορφώσεις όχι fast-trak «παραμορφώσεις» και φιέστες κοροϊδίας!

Μεγάλη είναι η αναστάτωση και η αγανάκτηση χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων που αυτές τις ημέρες λαμβάνουν μέιλ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας….και της νύχτας(!) από τους επιμορφωτές του ΙΕΠ για τον προγραμματισμό του Προγράμματος Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ που διοργανώνει το ΙΕΠ στα πλαίσια προγράμματος του ΕΣΠΑ.

ü Η διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, ούτε με την «ατομική αξιολόγηση», όπως κάποιοι καλοθελητές διαδίδουν.

ü Ούτε βέβαια με την απόδοση ΜΚ και τον μισθό.

Αφορά την υποχρεωτική παρακολούθηση, προκειμένου ο εκπαιδευτικός να έχει στον υπηρεσιακό του βίο τη δυνανότητα υπηρεσιακής εξέλιξης, πέρα από τον εισαγωγικό βαθμό, δηλαδή να γίνει, εάν το επιθυμεί, στέλεχος εκπαίδευσης.

ü Η περίπτωση κάποιος να μην συμμετέχει δεν επιφέρει κάποια ποινή.

Μεταθέτει τον χρόνο παρακολούθησης για άλλη στιγμή. Παρόλα αυτά, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη διαδικασία οργάνωσης και ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, αλλά και το περιεχόμενό της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί γελοία αν δεν ήταν εξοργιστική!

Προγραμματισμός άρπα-κόλλα, τροποποιήσεις-παρατάσεις στα ΦΕΚ λόγω αργοπορίας… απλά για να «ολοκληρωθεί» η επιμόρφωση στα χρονικά όρια του ΕΣΠΑ, μέχρι το τέλος του έτους και να θεωρηθεί ότι πραγματοποιήθηκε. Μηνύματα στα viber, στα μέιλ και αποστολή προγραμμάτων που «υποχρεώνουν» τους επιμορφούμενους να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες εκτός διδακτικού και εργασιακού ωραρίου, Σαββατοκύριακα, σε ημέρες αργίας, τη Μεγάλη Εβδομάδα κ.ο.κ. Μάλιστα ορισμένοι επιμορφωτές έχουν ξεπεράσει εντελώς τα όρια, φτιάχνουν ομάδες viber με τους επιμορφούμενους χωρίς καμία συγκατάθεση, στέλνουν μηνύματα σε άσχετες ώρες, λες και απευθύνονται σε φίλους τους!

Οι χιλιάδες νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, έχουν δώσει έναν τεράστιο αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια για να δουλέψουν και να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο, με προσωπικό και οικονομικό κόστος, εξαιτίας των νόμων όλων των Κυβερνήσεων, δουλεύοντας σε κάθε γωνιά της χώρας. Τώρα υποχρεώνονται να γίνουν ξανά «μπαλάκι» στα χέρια του ΙΕΠ και του Υπουργείου. Να προσαρμόσουν τις ζωές και τις υποχρεώσεις τους μέσα στη μέση της χρονιάς. Και όλα αυτά για να παρακολουθήσουν, αν και εκπαιδευτικοί της τάξης και της καθημερινής προσπάθειας για χρόνια στα σχολεία, τηλε-ενημερώσεις και τηλε-διαλέξεις αμφιβόλου χρησιμότητας και ποιότητας πολλές από τις οποίες δεν έχουν να συμβάλλουν σε τίποτα στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις τάξεις.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο!!

Στα σχολεία μας δεν υπάρχουν εργαζόμενοι β΄κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα. Δεν αντέχουμε άλλη «αναβάθμιση και βελτίωση». Δεν φτάνει που η Κυβέρνηση έχει καταστήσει τους νεοδιόριστους κυριολεκτικά «ομήρους» και αρνείται να προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους! Δεν φτάνει που επιχειρεί να τους χρησιμοποιήσει με ανήθικο τρόπο για να περάσει τα αντιπαιδαγωγικά και αντιεκπαιδευτικά σχέδιά της, μέσω της λεγόμενης «ατομικής αξιολόγησης», νομίζει ότι θα τους μετατρέψει και σε άβουλους πειθήνιους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Ότι θα είναι διαθέσιμοι όποτε και όπως θέλουν. Τους δηλώνουμε καθαρά, τα σχέδιά σας δεν θα περάσουν!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

 • Οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών να γίνονται περιοδικά, λαμβάνοντας υπόψη τα σύγχρονα προβλήματα και τις ανάγκες της εκπαιδευτικής πράξης, με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.
 • Η συγκεκριμένη επιμόρφωση να γίνει δια ζώσης και εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Διαφορετικά να πραγματοποιηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς ή στην αρχή της επόμενης.
 • Να απαλλαγούν από τη συγκεκριμένη επιμόρφωση όσοι έχουν παρακολουθήσει παλαιότερα αντίστοιχη με την ίδια θεματική.
 • Η ενημέρωση των εκπαιδευτικών να γίνεται έγκαιρα μέσω της υπηρεσιακής οδού. Να σταματήσει εδώ και τώρα η βάναυση παραβίαση του εργασιακού ωραρίου, οι συνεχείς οχλήσεις και πιέσεις, η παραπληροφόρηση και οι ηθικοί εκβιασμοί προς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες.

Πρόταση ΑΣΕ για κλιμάκωση αγώνα

Αγωνιστική Συσπείρωση

Τοποθέτηση – πρόταση προς τα Δ.Σ. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ & Σ.Ε.Π.Ε. Ε.Λ.Μ.Ε για την κλιμάκωση του αγώνα

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι!

Θα νικήσουμε!

Στις 15 του Φλεβάρη ένα ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε σε όλη την Ελλάδα. Ένα ποτάμι με χιλιάδες απεργούς εκπαιδευτικούς που ενώθηκε με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες, με τους μαθητές μας και τους γονείς τους, με τα εργατικά σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τις Ενώσεις Γονέων και την ΑΣΓΜΕ που μας έδωσαν κουράγιο και δύναμη με την παρουσία τους.

Στις 15 του Φλεβάρη είχαμε μια από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων ετών στον κλάδο και μαζικά συλλαλητήρια σε πάνω από 40 πόλεις όλης της χώρας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., η κ. Κεραμέως και, δυστυχώς, η μεγάλη μερίδα των κεντρικών ΜΜΕ, δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για το χθεσινό συγκλονιστικό γεγονός.

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη!!!

Ειδικά η ανάρτηση της κ. Κεραμέως στο twitter, αμέσως μετά την απεργία, που συνέχισε να μιλά για «συνδικαλιστικές μειοψηφίες», αλλά και η απόπειρα να βάλει τον αγώνα μας στο κάδρο των όποιων προεκλογικών σκοπιμοτήτων, αποτελεί όνειδος. Αποτελεί προσβολή προς τους εκπαιδευτικούς που καθημερινά δίνουν τη μάχη για τη μόρφωση των μαθητών, που στις 15/2 έβγαλαν κραυγή αγωνίας για το μέλλον του σχολείου.

Η παράσταση που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας όλες αυτές τις μέρες, για να εξαπατήσει την κοινωνία και ειδικά τους γονείς των μαθητών μας είναι και κακόγουστη και αποτυχημένη. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αν ξαναφέρουν μέσα στις σχολικές τάξεις τις γραφικές φιγούρες των επιθεωρητών του προηγούμενου αιώνα, αν στήσουν πολλές ηλεκτρονικές πλατφόρμες για να ανεβάζουμε τα προσόντα μας, αν μας βάλουν να συμπληρώνουμε πολλά κουτάκια και ανούσιες φόρμες, αν μετατρέψουν τους διευθυντές των σχολείων μας σε μπαμπούλες και αν καταργήσουν τους Συλλόγους Διδασκόντων, θα αναβαθμίσουν το σχολείο και την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Tο κυβερνητικό αφήγημα καταρρέει παταγωδώς μέρα με τη μέρα!

Στις 15 το Φλεβάρη ακούστηκε δυνατά ένα βροντερό και πάνδημο ΟΧΙ:

 • Στο «αποκεντρωμένο» και κατηγοριοποιημένο σχολείο, με διαφορετική υλικοτεχνική υποδομή, εκπαιδευτικό προσωπικό, ακόμα και πρόγραμμα σπουδών.

 • Στο «αυτόνομο» σχολείο, δηλαδή το εξαρτημένο σχολείο από την τσέπη των γονιών, έρμαιο των χορηγών και της επιχειρηματικής δράσης.

 • Στο σχολείο που θα δίνει τη γνώση με το σταγονόμετρο, σχολείο των εφήμερων και αναλώσιμων δεξιοτήτων, της σύγχρονης ημιμάθειας, της έξωσης του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής δημιουργίας από το πρόγραμμά του.

 • Στο σχολείο της ακόμα βαθύτερης ταξικής κατηγοριοποίησης και της πρόωρης επαγγελματικής επιλογής.

 • Στο σχολείο που ο εκπαιδευτικός θα είναι με σκυμμένο το κεφάλι και κλειστό το στόμα, που ο Σύλλογος Διδασκόντων θα είναι πλήρως απαξιωμένος και χωρίς ρόλο.

Με αυτό το σχέδιο είναι που συγκρουόμαστε εδώ και 41 χρόνια, με όλες τις κυβερνήσεις και τους υπουργούς όλων των αποχρώσεων και είμαστε πολύ περήφανοι που τους έχουμε βάλει τόσα πολλά εμπόδια.

Θα το ξαναπούμε ακόμα πιο δυνατά. Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την «αξιολόγηση», αλλά μπαίνουμε απέναντι στα σχέδια της κατηγοριοποίησης και της απαξίωσης των εκπαιδευτικών, που είναι ο πραγματικός στόχος της «αξιολόγησης». Δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να «ξεβολευτούμε», όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Η απεργία στις 15 του Φλεβάρη ήταν η αρχή. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε, να κλιμακώσουμε τον αγώνας μας.

 • Τώρα είναι η ώρα να πιστέψουμε ακόμα περισσότερο στις δικές μας δυνάμεις μας, στη δύναμη του αγώνας μας, του αγώνα που δίνεται στο σήμερα και όχι με την αναμονή κάποιων μαγικών λύσεων, από τα πάνω και με κυβερνητικούς μεσσίες, γιατί τέτοιοι δεν υπάρχουν και αυτό το καταλάβαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις κυβερνήσεις να αλλάζουν αλλά το σχολείο και η ζωή μας να χειροτερεύει.

 • Τώρα χρειάζεται να παραμείνουμε ενωμένοι μέσα στα σχολεία μας, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας και να υλοποιήσουμε ενιαία τα αγωνιστικά βήματα που αποφασίζουμε, την απεργία – αποχή και τις στάσεις εργασίας, τα νέα απεργιακά βήματα που θα αποφασίσουμε. Μαζικά να δηλωθεί η απεργία – αποχή, να μην εγγραφεί κανείς/μία στο Ψηφιακό Μητρώο, να μην προχωρήσει κανείς/μια σε συναντήσεις με του Συμβούλους Εκπαίδευσης, να προχωρήσουμε σε στάσεις εργασίας για να μην μπει κανένας αξιολογητής στις τάξεις μας.

 • Και σε αυτό τον αγώνα μπορούμε να είμαστε και πάλι νικητές, φτάνει πάνω από όλα να συνεχίσουμε ενιαία ως κλάδος, να μη ζήσουμε ξανά πισωγυρίσματα, να μη βρεθεί κανείς να μας τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια αλλά να πάμε τον αγώνα μέχρι τέλος σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ, και εδώ θα κριθούμε όλοι!

Τις επόμενες μέρες προχωράμε αποφαστικά στα επόμενα αγωνιστικά βήματα, κλιμακώνουμε τον αγώνα.

 1. Συμμετέχουμε στη μεγάλη συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ -REX τη Δευτέρα 20/2 στις 16:00. Ενώνουμε τη φωνή και τις διεκδικήσεις μας με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες. Να γίνουμε όλοι μια γροθιά γιατί η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα παιδείας, αφορά την εκπαίδευση αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

 2. Εκφράζουμε την πολύμορφη στήριξη και αλληλεγγύη μας στην απεργία των υγειονομικών στις 22/2 με ψηφίσματα, κοινές δράσεις, συμμετοχή και χαιρετισμούς των σωματείων μας στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.

 3. Προχωράμε σε νέο κύκλο γενικών συνελεύσεων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ που ξεκινάει άμεσα και σε ολομέλειες προέδρων και νέα πανεκπαιδευτική απεργία μέσα το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.

 4. Σε κάθε περίπτωση δικαστικής προσφυγής ενάντια στον αγώνα του κλάδου απαντάμε με απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.Προχωράμε σε επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής από ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΑΔΕΔΥ ή από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ με ενιαία κατεύθυνση των Ομοσπονδιών.

 5. Συνεχίζουμε τις ενημερωτικές συναντήσεις με νεοδιόριστους.

 6. Προχωράμε σε τοπικές δράσεις των Συλλόγων-ΕΛΜΕ με σωματεία και μαζικούς φορείς και συσκέψεις με το γονεϊκό κίνημα για τη λεγόμενη αξιολόγηση, σε πολύμορφες παρεμβάσεις π.χ. συναυλίες, εκδηλώσεις, κ.α. συνολικά για τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

 7. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας με όλα τα μέσα.

Όλοι στον αγώνα και τις κινητοποιήσεις, όλοι στις νέες Γενικές Συνελεύσεις, όλοι στην απεργία – απόχη

Πέμπτη, 16/2/2023

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη στη συνάδελφο Καρναβά Μαρία, για το χαμό του συζύγου της και συναδέλφου μας Παξινού Θρασύβουλου.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Ηλιούπολης την Παρασκευή 17 -2-2023 στις 12.00.

Θερμά συλλυπητήρια.

Δελτίο τύπου για την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που απήργησαν και όσους επίσης χιλιάδες από αυτούς διαδήλωσαν ενάντια στις προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου! Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας που απήργησαν μαζικά  και που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση! Συνεχίζουμε πιο δυνατά. Υπογράφουμε μαζικά τη Δήλωση συμμετοχής στην Απεργία Αποχή και συμμετέχουμε σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες και μαζικές δράσεις το επόμενο διάστημα. Δε θα περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα! Με τη διαβεβαίωση ότι ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, που κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, το μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της Αθήνας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου, εκτός από τους δασκάλους και τους καθηγητές, συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων, γονείς, μαθητές και φοιτητές ανταποκρινόμενοι στα σχετικά καλέσματα. Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών σωματείων μετέφεραν την αποφασιστικότητά τους να ακυρώσουν μέσα από τον αγώνα τους την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που αποτελεί το επόμενο βήμα στην κατηγοριοποίηση των σχολείων

 

Ακολούθησε μία μαζική σε όγκο και δυναμική σε παλμό πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου αποτέλεσε αντανάκλαση της μεγάλης επιτυχίας της απεργίας. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τη ΔΟΕ, τα ποσοστά συμμετοχής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 70%, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στη Δευτεροβάθμια, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

 

Μεγάλες κινητοποιήσεις έγιναν στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας. Έξω από το θέατρο «Ρεξ», που βρίσκεται υπό κατάληψη, η πορεία εξέφρασε τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ 85.