Δελτίο τύπου για την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που απήργησαν και όσους επίσης χιλιάδες από αυτούς διαδήλωσαν ενάντια στις προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου! Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας που απήργησαν μαζικά  και που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση! Συνεχίζουμε πιο δυνατά. Υπογράφουμε μαζικά τη Δήλωση συμμετοχής στην Απεργία Αποχή και συμμετέχουμε σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες και μαζικές δράσεις το επόμενο διάστημα. Δε θα περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα! Με τη διαβεβαίωση ότι ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, που κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, το μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί της Αθήνας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια, όπου, εκτός από τους δασκάλους και τους καθηγητές, συμμετείχαν εκπρόσωποι σωματείων, γονείς, μαθητές και φοιτητές ανταποκρινόμενοι στα σχετικά καλέσματα. Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών σωματείων μετέφεραν την αποφασιστικότητά τους να ακυρώσουν μέσα από τον αγώνα τους την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που αποτελεί το επόμενο βήμα στην κατηγοριοποίηση των σχολείων

 

Ακολούθησε μία μαζική σε όγκο και δυναμική σε παλμό πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου αποτέλεσε αντανάκλαση της μεγάλης επιτυχίας της απεργίας. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τη ΔΟΕ, τα ποσοστά συμμετοχής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 70%, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στη Δευτεροβάθμια, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

 

Μεγάλες κινητοποιήσεις έγιναν στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας. Έξω από το θέατρο «Ρεξ», που βρίσκεται υπό κατάληψη, η πορεία εξέφρασε τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών στον αγώνα των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ 85.