Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ Ο.Τ.Α

Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ.

Καμιά απόλυση. Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η κυβέρνηση Συριζα –Ανελ προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ επικαλούμενη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κοροϊδεύει τους εργαζόμενους παρουσιάζοντας ως λύση στη σφαγή τις «δίμηνες» συμβάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες στους Δήμους.

Τέρμα πια στην κοροϊδία δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση συνάδελφου συμβασιούχου. Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων. Το πρόβλημα μας αφορά όλους. Κάθε χρόνο στο χώρο της εκπαίδευσης ζούμε τις χιλιάδες απολύσεις συνάδελφων αναπληρωτών, την πολίτικη των περικοπών και της χρόνιας αδιοριστίας.

Το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας.

  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου.
  • Να υλοποιήσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα το αίτημα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Δυναμώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη στον αγώνα των συμβασιούχων. Παίρνουμε θέση στην κοινή πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ! ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου  μας  χαιρετίζει τα σχολεία στα οποία ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες συντάχθηκαν με το Σύλλογό  μας και τον Κλάδο και δήλωσαν ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ, αρνούμενοι να συνταχθούν με τις  παραπλανητικές αποφάσεις και πιέσεις του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, και δε συμμετείχαν στις διαδικασίες αξιολόγησης των διευθυντών.

Χαιρετίζουμε επίσης και τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες, που, αν και το σχολείο τους μπήκε στην αξιολόγηση των διευθυντών, εκείνοι/ες αρνήθηκαν και συντάχθηκαν με τη συλλογική απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ.

Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα. Δείξαμε ότι δε θα το επιτρέψουμε σ’ όσους σκέφτονται να μας ξαναγυρίσουν πίσω. Τον Σεπτέμβρη θα μας βρουν μπροστά τους!

Καλούμε τους  συναδέλφους που  προχώρησαν στην αξιολόγηση των υποψηφίων αλλά και τους συνάδελφους που πήραν μέρος στη διαδικασία με το δικό τους σκεπτικό, για να «στηρίξουν»   τον/την υποψήφιο διευθυντή, να ξανασκεφτούν τη στάση τους. Να κατανοήσουν ότι με τη συγκεκριμένη στάση σπάζουν τη συλλογική αντίσταση του Σωματείου μας και του Κλάδου και αντικειμενικά και τη διαδικασία της αξιολόγησης, αποδέχονται και τελικά συντάσσονται με το Υπουργείο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

μόνο συσπειρωμένοι μαζικά στον Σύλλογό μας μπορούμε και θα αντιπαλέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Για να είστε ενημερωμένοι σας στέλνουμε το αποτέλεσμα της διαδικασίας:

  •  6 στα 17 σχολεία του Συλλόγου μας στήριξαν την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. 
  • 11 σχολεία μπήκαν στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων Δ/ντών, αλλά και σε πολλά  απ΄ αυτά εκφράστηκε η αντίθεση αρκετών συναδέλφων με ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ.

ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Ενημερώνουμε τις/τους  Διευθύντριες/ντές των Δημοτικών Σχολείων και τις /τους Προΐσταμένες/νους των Νηπιαγωγείων,  που απασχολούν καθαρίστριες με σύμβαση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ,ότι δεν ειναι απαραίτητο να αποστείλουν στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης της ανάθεσης έργου, για το διάστημα των συμβάσεων αυτών. Ως εκ τούτου τους καλούμε να μην  συντάξουν καμιά βεβαίωση  , γιατί αυτό αποτελεί μορφή αξιολόγησης.

Για τις ημερίδες Σχολικών Συμβούλων

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Σχετικά με τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις μέρες από  Σχολικές Συμβούλους  εντός του εργασιακού μας ωραρίου παρατηρήθηκαν τα εξής:

 

Η Σχολική Σύμβουλος της 12ης Περιφέρειας Δ. Ε ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρία την εργασία σε ομάδες, πάνω σε υλικό που διανεμήθηκε, κατά τη διάρκεια της ημερίδας,  με λογότυπο και στοιχεία της εταιρίας.

 

Στο σεμινάριο που διοργάνωσε η Σχολική  Σύμβουλος της 52ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, ο εισηγητής χρησιμοποίησε πλήθος σεξιστικών σχολίων και αναπαρήγαγε ‘χαριτολογώντας’ στερεότυπα για την κατάργηση των οποίων παλεύουμε καθημερινά –ενώ τα βιβλία που ο ίδιος έγραψε φρόντιζε ώστε να φαίνονται στην οθόνη και να διαφημίζονται εμμέσως.

 

Δυστυχώς στα σεμινάρια αυτά οι Σχολικές Σύμβουλοι ενήργησαν ως διαφημιστές που προωθούν συγκεκριμένα προϊόντα.

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης,  ανεξάρτητα από το επιστημονικό περιεχόμενο των σεμιναρίων  και την επιστημονική κατάρτιση των εισηγητών, έχει πάγια θέση κατά της εμπλοκής διαφημίσεων, ιδιωτικών εταιρειών, εκδοτικών οίκων,  ΜΚΟ κ.α., που υπονομεύουν τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, προωθούν την επιχειρηματικότητα στο σχολείο και ταυτίζονται με τη λογική της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των πάντων.

 

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε ανάγκη από δωρεάν περιοδική και επιστημονική επιμόρφωση, επιστημονική έρευνα απαλλαγμένη από το κέρδος,

εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης και κάλυψη με υλικοτεχνικό εξοπλισμό όλων των σχολείων για όλες τις ανάγκες.

 

Παλεύουμε ενάντια στην αποδυνάμωση του Δημόσιου Σχολείου- Νηπιαγωγείου και διεκδικούμε ένα Σχολείο που το περιεχόμενό του υπερασπίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.