Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ 10 Δεκέμβρη 18.00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και ΠΟΡΕΙΑ προς τη Βουλή για Μόνιμους Διορισμούς

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ,

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,

 ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ 25.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ,

 ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

 

 • Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, φίλοι γονείς,

Η μονιμοποίηση όλων των 25.000 συμβασιούχων που εργάζονται στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια και η εξίσωση των δικαιωμάτων και των αδειών τους με αυτές των μονίμων εκπαιδευτικών  αποτελούν πάγια και δίκαια αιτήματα του κλάδου. Δυστυχώς, και η σημερινή κυβέρνηση , όπως και οι προηγούμενες συνήθιζαν και συνηθίζουν να τα χαρακτηρίζουν «ουτοπικά» και «ανέφικτα», αφού γι΄ αυτούς η εκπαίδευση δεν είναι παρά μόνο μία δαπάνη και όχι δικαίωμα!.

Έρχονται όμως εκλογές και η κυβέρνηση κάνει εξαγγελίες για μονιμοποίηση 4.500 συμβασιούχων αναπληρωτών. Σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις τεράστιες ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, επιχειρώντας παράλληλα να διασπάσει τον κλάδο και να υπερισχύσει το «διαίρει και βασίλευε». Η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου για να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια, να έχει υγεία και περίθαλψη, να μπορεί να κάνει οικογένεια. Γι΄ αυτό, δεν πρέπει να μπαίνουμε σε καμιά λογική κριτηρίων, δε θα γίνουμε συνένοχοι με το Υπουργείο για το ποιος θα απολυθεί ή θα μείνει άνεργος και για το ποιος θα δουλέψει. Πρέπει να μας βρουν ενωμένους απέναντί τους!

Το μόνο αίτημα σήμερα, που μπορεί να απαντήσει όχι μόνο στην προκλητική κοροϊδία του Υπουργείου και της κυβέρνησης, αλλά και στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας για ουσιαστική μόρφωση και των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, είναι η μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων αναπληρωτών που δουλεύουν στην εκπαίδευση.

Στον αγώνα αυτό, πρέπει να έχουμε συμμάχους και τους γονείς των μαθητών μας. Σαν μια γροθιά να παλέψουμε για τα εκπαιδευτικά δικαιώματα των παιδιών και για ένα ελπιδοφόρο μέλλον γι΄ αυτά, χωρίς ελαστική εργασία, χωρίς εκμετάλλευση.  Μαζί με χιλιάδες συναδέλφους, συμβασιούχους, ελαστικά εργαζόμενους από άλλους κλάδους παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Παλεύουμε μαζί για τον ίδιο σκοπό!

 • Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους/ισσες, μόνιμους και αναπληρωτές, στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ τη Δευτέρα 10/12 στα Προπύλαια στις 18.00 και ΠΟΡΕΙΑ προς τη Βουλή! 
 • Καλούμε τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων να στηρίξουν τον αγώνα για την κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα, για την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μονίμων!

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του Υπ. Αθλητισμού!

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του Υπ. Αθλητισμού!

 

Υπογράφουμε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

 https://www.ipetitions.com/petition/oxi-stin-ypobathmisi-tis-fysikis-agogis

Το ποτήρι ξεχείλισε! Ξεσηκωμός σε όλους τους γυμναστές!

Να μην περάσει η διάλυση των πτυχίων μας!

Με το σχέδιο νόμου «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – προπονητές και εκπαιδευτές – ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή στο δικαίωμά των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ να εργαστούν σαν γυμναστές-προπονητές. Είναι τόσο ξετσίπωτοι που θέλουν να περάσουν το σχέδιο νόμου με τη μορφή του επείγοντος για να προλάβουν τις αντιδράσεις μας! Συγκεκριμένα το σχέδιο νόμου:

 • Αναγνωρίζει επίσημα τα «πτυχία προπονητικής» που πουλάνε τα διάφορα ιδιωτικά κολλέγια και ινστιτούτα.
 • Δεν καταργεί τις σχολές προπονητών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και επιπλέον φτιάχνει προγράμματα προπονητικής στα ΙΕΚ!
 • Υπονομεύει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο.
 • Εισάγεται για πρώτη φορά η έννοια του «εκπαιδευτή» για «αθλητική αναψυχή»!!! Ο «εκπαιδευτής» θα ασκεί το επάγγελμα με μοναδικό προσόν την «εμπειρία» (!) της Φυσικής Αγωγής χωρίς θεωρητική κατάρτιση! Πρόκειται για διάταξη επικίνδυνη για την υγεία των ίδιων των αθλούμενων!

Ουσιαστικά οι απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ θα παίρνουν ένα πτυχίο χωρίς αξία! Θα αναγκάζονται να κυνηγάνε πανάκριβα σεμινάρια, να ανταγωνίζονται με τους προπονητές-απόφοιτους διάφορων κολλεγίων, ισοπεδώνοντας τα δικαιώματα όλων μας προς τα κάτω. Οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι κολλεγιάδες και τα επιχειρηματικά συμφέροντα στον αθλητισμό που βλέπουν το εμπόρευμά τους να αναβαθμίζεται!

Η συνειδητή εγκατάλειψη και απαξίωση των ΤΕΦΑΑ δεν θα περάσει!

Την ίδια ώρα υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η Φυσική Αγωγή και ο Σχολικός Αθλητισμός μέσα στα σχολεία με την μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Δυστυχώς και για αυτή την κυβέρνηση αλλά και για τις προηγούμενες, το μάθημα της Γυμναστικής θεωρείται ο «φτωχός συγγενής». Αυτό δείχνουν οι μηδενικές προσλήψεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Μόλις 1 καθηγητής Φυσικής Αγωγής σε 131 μαθητές στα Γυμνάσια και σε 198 μαθητές στα Λύκεια(!). Στα δημοτικά δίνεται η δυνατότητα να κάνει το μάθημα ο δάσκαλος αν δεν υπάρχει καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Συγχρόνως είναι τραγικές οι ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό, τα σύγχρονα γυμναστήρια θεωρούνται εξαίρεση και όχι ο κανόνας στα σχολεία.

Και όλα αυτά σε μια χώρα «πρωταθλήτρια» στην παχυσαρκία!

Όλοι εμείς οι γυμναστές μόνιμοι και αναπληρωτές, μαζί με τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ, με το συλλογικό μας αγώνα έχουμε τη δύναμη να το αποτρέψουμε!

Διεκδικούμε:

 • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αθλητισμού!
 • Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών στα ΤΕΦΑΑ.
 • Το πτυχίο να κατοχυρώνει την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος.
 • Αναβάθμιση του Σχολικού Αθλητισμού, με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών!
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
 • Όχι στην εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια

Μαζεύουμε υπογραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.ipetitions.com/petition/oxi-stin-ypobathmisi-tis-fysikis-agogis

Καλούμε τις ΕΛΜΕ και του Συλλόγους Πρωτοβάθμιας και τις Ομοσπονδίες ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να απαιτήσουν να αποσυρθεί το ν/σ της κυβέρνησης.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος», καλεί τα μέλη του σε Απολογιστική Γενική Συνέλευση , όπως προβλέπεται από το καταστατικό του Συλλόγου μας. Υπενθυμίζουμε ότι φέτος δεν έχει εκλογική διαδικασία γιατί το Δ.Σ. και η Ε.Ε. έχουν διετή θητεία.

Η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 12/12/ 2016 και ώρα  8.30 π.μ. έως 13.00 μ.μ. στο 1ο ΔΣ Ηλιούπολης, (Φλέμιγκ 1).

Ημερήσια διάταξη:

 • Εκλογή προεδρείου
 • Απολογισμός των αντιπροσώπων του Συλλόγου στην 87η Γ.Σ. του Κλάδου.
 • Οικονομικός απολογισμός Ταμείου και ψήφισή του.
 • Ενδιάμεσος απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ. Συλλόγου – Κριτική Πεπραγμένων και ψήφισή τους.
 • Προτάσεις μελών για τη νέα συνδ. χρονιά – Ψηφίσματα.

Για την ημέρα της Συνέλευσης έχει δοθεί συνδικαλιστική άδεια για τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας. Οι συνάδελφοι που δεν είναι μέλη του Συλλόγου ή ανήκουν σε άλλο Σύλλογο, πρέπει να εργάζονται στα σχολεία τους. 

Δικαίωμα εγγραφής στο Σύλλογο έχουν όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν με οποιαδήποτε μορφή εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές ) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας μέχρι και την ημέρα της Γ.Σ.

Η συνδρομή για το τρέχον συνδικαλιστικό έτος 2016-2017 είναι 28 ευρώ  για τους μόνιμους εκπ/κούς και 15 ευρώ για τους αναπληρωτές. Η τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής είναι καταστατική υποχρέωση. Τα έσοδα από τις συνδρομές εξυπηρετούν τη λειτουργία και τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και τις συνδρομές στη ΔΟΕ. Ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη μας να εκφράζουν την άποψη τους, να συμμετέχουν στις συνελεύσεις και αποφάσεις, να παίρνουν την κάρτα εκπαιδευτικού της Δ.Ο.Ε. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και  για τα στρατιωτικά πρατήρια και κυρίως να συμβάλλουν στην αναγκαία για την εποχή μας ανασύνταξη του συνδικαλιστικού αγωνιστικού κινήματος. Σήµερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόµαστε τα συνδικαλιστικά μας σωµατεία.  Οι υλικοί όροι ύπαρξης των σωµατείων και η διαχείριση των οικονοµικών τους είναι αναγκαίο να εξυπηρετούν έναν τέτοιο βασικό προσανατολισµό: την απόκρουση αυτών των πολιτικών και την οργάνωση αγώνων µε προοπτική.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση. Το μοναδικό μας όπλο, απέναντι στην πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε είναι το σωματείο μας. Χρειάζεται να το στηρίξουμε αλλά και να το υπερασπιστούμε, σήμερα που η κυβέρνηση απεργάζεται τρόπους για το χτύπημα των συνδικάτων και του κινήματος συνολικά.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 12/12/2018!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

 • Ημερομηνία Τακτικής Γ.Σ.:Σας ενημερώνουμε ότι η ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας  έχει ορισθεί για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018. Θα σας αποσταλεί  εκτενέστερο ενημερωτικό  με την Ημερήσια Διάταξη της Γ.Σ.
 • Συνδρομή: Η συνδρομή για το τρέχον συνδικαλιστικό έτος 2018-2019 είναι 28 ευρώ  για τους μόνιμους εκπ/κούς και 15 ευρώ για τους αναπληρωτές. Η ετήσια συνδρομή είναι καταστατική υποχρέωση των μελών.Δικαίωμα εγγραφής στο Σύλλογο έχουν όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν με οποιαδήποτε μορφή εργασίας (μόνιμοι, αναπληρωτές ) στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής μας.

Τρόποι πληρωμής συνδρομής: Το Δ.Σ. έχει αποφασίσει να συγκεντρώσει τις συνδρομές των μελών του Συλλόγου μας για τη συνδικαλιστική χρονιά 2018 – 2019 ως την ημέρα της Γ.Σ., για να επικαιροποιηθεί έτσι και το Μητρώο με τα μέλη του Συλλόγου μας, καθώς δικαίωμα συμμετοχής στη Συνέλευση έχουν τα οικονομικά τακτοποιημενα μέλη. Τα μη μέλη υποχρεούνται να βρίσκονται στο σχολείο τους.. Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους να πληρώσουν τη συνδρομή τους  τις επόμενες μέρες και  ως τη μέρα της Τακτικής Γ.Σ. του Συλλόγου μας στις 12/12. Θα ήταν επίσης σημαντικό ένας/μια συνάδελφος/ισσα να αναλάβει να συγκεντρώσει τις συνδρομές ανά σχολείο και να τις παραδώσει στα μέλη του Δ.Σ.

Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στη ζωή και δράση του Συλλόγου μας, συλλογικά αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική! Κανείς μόνος/η! Στην συλλογική δράση βρίσκεται η δύναμή μας!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των εκλογών της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2018 για την ανάδειξη αιρετών μελών

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑτων εκλογών της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2018 για την ανάδειξη αιρετών μελώντων Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ ) ΓΙΑ Α ΠΥΣΠΕ ΑΘΗΝΑΣ

7/11/18

2/11/16

Εγγεγραμμένοι

447

436

Ψήφισαν

393

381

Α + Λ

28

24

Έγκυρα

365

357

ΑΣΕ (ψδ ΠΑΜΕ)

120

112

ΑΝΕΞ.ΡΙΖΟΣΠ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)

66

85

ΔΗΣΥ /ΑΚΕ

132

80

ΔΑΚΕ

37

37

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

10

6

 

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΥΣΠΕ 2018
ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 13Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 447
ΨΗΦΙΣΑΝ 393
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ 34
ΕΓΚΥΡΑ 359
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΣΕ) 101
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) 60
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π .Ε. 41
ΔΑΚΕ 36
ΔΗΣΥ/ΑΚΕ 97
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 9
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ 7
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 8

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΥΣΠΕ 2018
13Η  ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ 447
ΨΗΦΙΣΑΝ 393
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ 28
ΕΓΚΥΡΑ 365
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΣΕ) 103
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) 62
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. 27
ΔΑΚΕ 37
ΔΗΣΥ/ΑΚΕ 89
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 14
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 14
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ 7
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΧΕΚ) 5
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ 3
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ 4

 

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που βοήθησαν στην εφορευτική επιτροπή.