1η ΜΑΗ 2023 11πμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ- ΚΥΡΙΑΚΗ 30/4 στις 10 π.μ. ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

1η  ΜΑΗ 1886 – 1η ΜΑΗ 2023: ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ! ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

1η ΜΑΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 10πμ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  30/4 στις 10 π.μ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, ,

Τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά και τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων ο Σύλλογός μας διοργανώνει μαζί με τον Σύλλογο «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» για τα μέλη του,  ξενάγηση στο Θυσιαστήριο της Καισαριανής και στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Καισαριανής την Κυριακή 30 Απρίλη στις 10.00 πμ. Την  ξενάγηση θα κάνει μέλος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Καισαριανής.

 Το Θυσιαστήριο της Καισαριανής συμβολίζει διαχρονικά τους αγώνες της εργατικής τάξης και του Λαού μας για κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση! Ο τόπος που βάφτηκε με το αίμα εκατοντάδων αγωνιστών ανάμεσα στους οποίους και των 200 κομμουνιστών – αγωνιστών κατά του ναζισμού την 1η Μάη του 1944 αποτελεί ζωντανό κομμάτι της ιστορίας των περιοχών μας.

 200

 

 


 καισ

      

 

 

 

Η μεγαλύτερη δικαίωση για την θυσία των αγωνιστών του λαού είναι η μνήμη και η

συνέχιση του αγώνα, για να μην ξεχνούν οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι!  

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, θα νικήσουν! Δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων

 Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

 1η ΜΑΗ, μέρα αγώνα, τιμής και ανυπακοής!

Από το Σικάγο ως την Καισαριανή, ζήτω η 1η Μάη κι η πάλη η ταξική!

Τη Δευτέρα 1η Μάη συμμετέχουμε μαζικά στη μεγάλη Απεργιακή Εργατική Συγκέντρωση της Αθήνας 11πμ στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στα Προπύλαια.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» ΠΕΜΠΤΗ 27/4 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ(ΑΚΟΜΙΝΑΤΟΥ 6 ΚΑΙ ΠΑΠΑΦΕΣΣΑ) ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»

ΠΕΜΠΤΗ 27/4 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ(ΑΚΟΜΙΝΑΤΟΥ 6 ΚΑΙ ΠΑΠΑΦΕΣΣΑ) ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όλους τους νεοδιόριστους συναδέλφους των σχολείων μας να παρευρεθούν σε σύσκεψη για την ατομική αξιολόγηση, την συλλογική στάση και δράση και ενημέρωση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δε μας τρομάζουν ο εκφοβισμός και οι απειλές του Υπουργείου, τα δημοσιεύματα στον Τύπο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που θολώνουν τα νερά με ψευδή στοιχεία και γεγονότα. Η συντριπτική πλειοψηφία των νεοδιόριστων συναδέλφων μας δεν υπέκυψε στις πιέσεις των εκάστοτε Συμβούλων ανά περιοχή σε όλη την Ελλάδα. Τώρα ήρθε η σειρά μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά που προσπαθούν να καταργήσουν με την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης!

 

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΠΕΜΠΤΗ 27/4 ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΙΣ 7μμ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ- Την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 2μμ, όλοι οι Σύλλογοι Π.Ε και οι ΕΛΜΕ της Αθήνας πραγματοποιούμε κινητοποίηση-παράσταση στους αξιολογητές στα γραφεία της Δ/νσης.

26.4
ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ!

 Την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 2μμ, όλοι οι Σύλλογοι Π.Ε και οι ΕΛΜΕ της Αθήνας πραγματοποιούμε κινητοποίηση-παράσταση στους αξιολογητές νέους συμβούλους για την αξιολόγηση στα γραφεία της Δ/νσης, στην οποία καλούμε όλους τους συναδέλφους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι πιέσεις για να προχωρήσει η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων συνεχίζονται καθώς έχουν πλέον τοποθετηθεί πανελλαδικά και στην Αττική οι νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (ΣΕ) που καλούνται να υλοποιήσουν τη διαδικασία. Συνεχώς γίνονται γνωστά περιστατικά πίεσης με απειλές και προσπάθειες χειραγώγησης των νεοδιόριστων συναδέλφων. Είναι, λοιπόν, κρίσιμο να οργανώσουμε τον αγώνα για να μην περάσει η τρομοκρατία και οι πιέσεις, κανείς συνάδελφος να μην είναι μόνος! Η συλλογική στάση και η συμπόρευση με τον Σύλλογο μας, το Σωματείο μας, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μπλοκάρουμε την ατομική αξιολόγηση και να πετύχουμε τη μονιμοποίηση στους νεοδιόριστους συναδέλφους αλλά και να εξασφαλίσουμε τη μονιμότητα σε όλους τους εκπαιδευτικούς! Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να έχει υπόψη τα εξής:

1. Ενημερώνουμε άμεσα τον Σύλλογό μας και τους συναδέλφους, με οποιονδήποτε τρόπο, για τα μηνύματα από τους νέους Συμβούλους. Η επίθεση δε θα απαντηθεί ατομικά, αλλά συλλογικά!

2. Δεν απαντάμε στο μήνυμα και δεν «μπαίνουμε» στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης. Δε δίνουμε  στοιχεία και «πάτημα» στον αξιολογητή για να εντείνει τις πιέσεις και να αποστέλλει προσωπικά μηνύματα για τη συνέχιση της διαδικασίας. Ξέρουμε επίσης ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα αξιοποιηθούν από το Υπουργείο και τα «παπαγαλάκια» του για να θριαμβολογήσουν για τα ποσοστά «συμμετοχής στην αξιολόγηση».

3. Ακόμα και αν έχουμε «μπει» στην ειδική πλατφόρμα και έχουμε δεχτεί το μήνυμα από τον «αξιολογητή» για τα «βήματα», ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ενημερώνουμε άμεσα και πάλι τον Σύλλογό μας. Δε συνεχίζουμε περαιτέρω τη διαδικασία που μας προτείνουν. Ξεκαθαρίζουμε ότι κάθε συνάδελφος μπορεί να δηλώσει απεργία – αποχή σε οποιαδήποτε φάση!

4. Αν σταλεί email από τον αξιολογητή, μπορούμε να απαντήσουμε ως εξής:

Με την παρούσα (αριθμός πρωτοκόλλου …… εδώ να γράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου της ομαδικής δήλωσης συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή στο κάθε σχολείο) δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ (ή ΠΟΣΕΕΠΕΑ για ΕΒΠ – ΕΕΠ), από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 και καθώς και από την Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Ο/Η εκπαιδευτικός:  Ονοματεπώνυμο: …………… Ειδικότητα:……………  Σχολείο: ……………

Ασφαλώς μπορείτε να απαντήσετε και απλά ότι «συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ», με τα στοιχεία σας και τέλος.

Δε γράφουμε τίποτα επιπλέον ως απάντηση κι εδώ σταματάει η επικοινωνία μας με τον αξιολογητή.

5. Συνεπώς το βασικό είναι άμεσα, αν δεν έχουμε υπογράψει ήδη, υπογράφουμε τη συλλογική δήλωση των συναδέλφων του σχολείου μας συμμετοχής στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, η οποία έχει πρωτοκολληθεί στο Σχολείο. Σε κάθε περίπτωση τη Δήλωση μπορεί να την υπογράψει κάθε συνάδελφος/ισσα ανά πάσα στιγμή και να ζητήσει να πρωτοκολληθεί στο σχολείο του/της.

6. Επισημαίνουμε επίσης ότι:

αΗ απεργία – αποχή της ΔΟΕ καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους/τις συναδέλφους να απέχουν από όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική αξιολόγηση, όπως: από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωση της Ψηφιακής Πλατφόρμας, τον ηλεκτρονικό φάκελο, την υποβολή έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης κλπ. Όταν συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή βρισκόμαστε στο σχολείο μας και παρέχουμε το πλήρες εκπαιδευτικό μας έργο ως συνήθως, απέχουμε μόνο από τις παραπάνω διαδικασίες της αξιολόγησης, γι’ αυτό και η συμμετοχή στην απεργία-αποχή δεν έχει παρακράτηση μισθού.

β. Σε περίπτωση που ο αξιολογητής ορίσει μόνος του μέρα και ώρα που θα επισκεφθεί το σχολείο: Προκειμένου να αντιμετωπιστεί συλλογικά από ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους το κομμάτι της «παρατήρησης της διδασκαλίας» και να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο που θα πάει ο αξιολογητής, το Δ.Σ. της ΔΟΕ προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ) και θα συνεχίζει να προκηρύσσει στάσεις εργασίας για όσο διάστημα διαρκούν αυτές οι διαδικασίες. Ενημερώνουμε άμεσα τον Σύλλογο, με οποιονδήποτε τρόπο, εάν ο «αξιολογητής» προσπαθήσει να κλείσει ραντεβού ή ορίσει παρακολούθηση διδασκαλίας, ώστε το Δ.Σ. να κάνει συγκεκριμένη τη στάση εργασίας της ΔΟΕ.

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ/ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΩΝ, ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

1) ΕΡΩΤΗΣΗΈχω μόνο δύο φορές δικαίωμα να αρνηθώ την ατομική αξιολόγηση; Στην συνέχεια υπάρχει περίπτωση να  κριθώ ανεπαρκής και να απολυθώ;

Σε καμία περίπτωση η συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή, συνολικά η συνδικαλιστική δράση, δε συνεπάγεται αρνητική αξιολόγηση. Για να το πούμε πιο καθαρά: ο αξιολογητής, σε περίπτωση μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης, είναι υποχρεωμένος να σημειώσει ότι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή και σε καμία περίπτωση ότι ο αξιολογούμενος έλαβε αρνητική αξιολόγηση. Προφανώς, οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες που θέτουν το εξής ερώτημα, κάνουν αναγωγή στην σχετική διάταξη του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Εκεί όμως η αναφορά αφορά την περίπτωση που πραγματοποιηθεί η Αξιολόγηση και το αποτέλεσμά της είναι αρνητικό. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

2) ΕΡΩΤΗΣΗΝα κάνω τη διαδικασία, παρά τις αντιρρήσεις μου, ώστε να μονιμοποιηθώ και να ξεμπερδεύω; Αρκετά έκατσα σαν αναπληρωτής/αναπληρώτρια και δόκιμη/ος νεοδιόριστη/ος.

Δυστυχώς, δεν είναι έτσι. α) Και να ολοκληρωθεί η Α’ φάση (Α1) ΔΕ θα εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης. Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία (Α2 και Β). Πρόκειται συνεπώς για κοροϊδία και ξεκάθαρο εκβιασμό. β) Η υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών δε θα έχει σαν αποτέλεσμα να γίνουν μόνιμοι οι δόκιμοι, αλλά να γίνουμε τελικά όλοι, δόκιμοι, εις το διηνεκές! Η διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε 2 και 4 χρόνια αντίστοιχα! Κανείς λοιπόν να μην παραπλανηθεί από τα ωραία λόγια και τις υποσχέσεις του ΥΠΑΙΘ (“έλα μωρέ, τυπικό είναι, να τελειώνουμε”). Αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, τότε θα αρχίσουν οι πιέσεις του τύπου: “μα καλά, είναι δυνατόν να είναι όλοι άριστοι”; Και τελικά αν περάσει η αξιολόγηση δε θα υπάρχει μονιμότητα για κανέναν εκπαιδευτικό, έχει αποδειχτεί στις χώρες που εφαρμόστηκε.

3) ΕΡΩΤΗΣΗΠροβλέπεται ποσόστωση;

Όχι, σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη. Αν τους αφήναμε όμως να περάσουν την αξιολόγηση θα έβαζαν και ποσόστωση.

4) ΕΡΩΤΗΣΗΘέλω να πάρω μέρος στην Απεργία-Αποχή, αλλά θα μπω στο στόχαστρο, όταν τελικά περάσει η αξιολόγηση.

Κατ’ αρχάς, με τη δύναμη του συλλογικού αγώνα, έχουμε καταφέρει να ρίξουμε στο κενό τόσες και τόσες προσπάθειες να περάσει η αξιολόγηση. Επίσης, η συνδικαλιστική δράση δεν αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης, ούτε καν τυπικά με βάση την σχετική Υπουργική Απόφαση. Κάτι τέτοιο, θα ισοδυναμούσε με τυπική παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος της Απεργίας. Με το ίδιο σκεπτικό, στην επόμενη φάση αξιολόγησης, ένας/μία εκπαιδευτικός θα μπορεί να αξιολογηθεί αρνητικά, επειδή πήρε μέρος ακόμα και σε μία 24ωρη Απεργία! Το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε και η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση είναι κεκτημένα με σκληρούς αγώνες και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα αμφισβητήσει ή να τα απαξιώσει!

5)  ΕΡΩΤΗΣΗ: Υπάρχει χρονικό όριο στο οποίο μπορώ να παραμείνω δόκιμος/δόκιμη; Αν παρέλθει, απολύομαι;

Φυσικά και όχι! Άλλωστε, με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και προκειμένου να εκβιάσει τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας, ήδη οι νεοδιόριστοι του 2020 κλείνουν τρία χρόνια σαν δόκιμοι. Παρά τις διατάξεις του Υ.Κ. για μονιμοποίηση αυτόματα μετά το πέρας της διετίας. Επίσης, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες νεοδιόριστοι, θα παραμείνουν δόκιμοι, αφού δεν αρκεί η ολοκλήρωσης της 1ης φάσης της διαδικασίας (Α1). Αδιαπραγμάτευτο αίτημά μας είναι εδώ και τώρα η μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων του 2020 και του 2021 πλέον και θα το πετύχουμε πραγματικά μόνο με την αποτροπή της αξιολόγησης!

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ! Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας (αίθουσα παλαιού δημαρχείου, Αθηνάς) Δευτέρα 24 Απρίλη στις 4μμ για την απαράδεκτη κατάσταση σε υποδομές σχολείων Ε.Α.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» στηρίζει και καλεί  στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας (αίθουσα παλαιού δημαρχείου, Αθηνάς) Δευτέρα 24 Απρίλη στις 4μμ . Επισυνάπτεται η επιστολή διαμαρτυρίας Φορέων, Συλλόγων Γονέων, Εκπαιδευτικών και ΑΜΕΑ για την απαράδεκτη κατάσταση σε υποδομές σχολείων ειδικής Αγωγής .

Μηνύματα έναρξης της αξιολόγησης των νεοδιόριστων, Μ. Πέμπτη!!! Οι εκβιασμοί τους δε θα περάσουν!!! Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών

Μηνύματα έναρξης της αξιολόγησης των νεοδιόριστων, Μ. Πέμπτη!!! Οι εκβιασμοί τους δε θα περάσουν!!! Συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας  συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών!

 

Η «πρεμούρα» της κυβέρνησης και το άγχος της μήπως δεν καταφέρει να περάσει την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών δεν κρύβεται!!

Με κλειστά τα σχολεία λόγω των διακοπών του Πάσχα, πολλές Διευθύνσεις Π.Ε δε δίστασαν να στείλουν μηνύματα έναρξης της διαδικασίας στους νεοδιόριστους συναδέλφους, τη Μ. Πέμπτη 13 Απρίλη, επιδιώκοντας με την απειλή της μονιμοποίησης να τους τρομοκρατήσουν και να κάμψουν τις αντιστάσεις τους!

Η άθλια προσπάθεια του Υπ. Παιδείας να φοβίσει τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που έχει προκηρύξει ο κλάδος, θα πέσει στο κενό! Έπρεπε τόσον καιρό να είχε μάθει από αυτή την τακτική ότι οι εκβιασμοί του δε θα περάσουν!

Διαβεβαιώνουμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ότι θα συνεχίζουν να παίρνουν την ίδια απάντηση: οι εκπαιδευτικοί δε βάζουμε πλάτη για να κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία και να υποβαθμιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας υλοποιούμε ενιαία τα αγωνιστικά βήματα που έχει αποφασίσει ο κλάδος.

1. Μαζικά συνεχίζουμε να δηλώνουμε  απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

2. Προχωρούμε σε στάσεις εργασίας για να μην μπει κανένας αξιολογητής στις τάξεις μας.

3. Κανείς να μην εγγραφεί στο Ψηφιακό Μητρώο ή να προχωρήσει σε συναντήσεις με του Συμβούλους Εκπαίδευσης.

4. Σε κάθε περίπτωση κάθε συνάδελφος/ισσα μπορεί να δηλώσει απεργία – αποχή οποιαδήποτε στιγμή ακόμα και αν ξεκινήσει τη διαδικασία αξιολόγησης.

Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που θέλει τους νεοδιόριστους συναδέλφους, ομήρους στον οδοστρωτήρα της αξιολόγησης συνεχίζουμε τον αγώνα και δηλώνουμε:

1. Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

2. Η ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων συναδέλφων θα επιβληθεί από τους μαζικούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος!

Είμαστε όλοι και όλες σε επαφή με το Σωματείο μας και ενημερώνουμε το Δ.Σ.  για  κάθε εξέλιξη!

 

Και σε αυτόν τον αγώνα μπορούμε να είμαστε και πάλι νικητές!