ΔΟΕ για το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ 

Με αφορμή τη «Διενέργεια Προγράμματος ΕΥΖΗΝ  στην Π.Ε. από το Υπουργείο Παιδείας»  διαπιστώνουμε ότι:

 • Καλούνται οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 11, ΠΕ 70 και ΠΕ 60 να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα χρονοβόρο, με αμφίβολα δεδομένα και με ανατροπή της ροής του προγράμματος των σχολικών μονάδων.
 • Καλούνται οι εκπαιδευτικοί να προβούν σε μετρήσεις όπως αυτές περιγράφονται στο σχετικό οδηγό αξιολόγησης σωματικής και φυσικής κατάστασης πέρα και έξω από τα δεδομένα του προγράμματος του σχολείου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει ότι:

 • Πρώτο μέλημα των εκπαιδευτικών είναι να διασφαλίσουν την ομαλή  λειτουργία του δημόσιου σχολείου που πλήττεται από την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις.
 • Η υλοποίηση του προγράμματος ΕΥΖΗΝ δεν ανήκει στα υποχρεωτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών.

Καταγγελία Σχολικής Συμβούλου

Συνάδελφοι

Ζούμε καθημερινά την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και την ολομέτωπη επίθεση στα βασικά αγαθά της εργασίας, της περίθαλψης και του μισθού μας, αγωνιούμε για το μέλλον μας αλλά και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης, για τους μαθητές μας, τα παιδιά μας. Σε μια κρίσιμη καμπή όπου άλλοι αποφάσισαν για μας την οικονομική μας υποβάθμιση, βιώνουμε την αβεβαιότητα του εργασιακού μας αύριο με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού μας έργου σε άμεση σύνδεση με τη βαθμολογική μας άνοδο και τη μισθολογική μας εξέλιξη. Κι επειδή ασκούμε επάγγελμα που απαιτεί ευαισθησία, παιδαγωγική επάρκεια και γνώση, δεν απεμπολούμε καμία από τις αξίες που χαρακτηρίζουν το έργο μας. Δεν απεμπολούμε και καμία κατάκτηση που ο κλάδος έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Απέναντι στους αγώνες μας συναντάμε την καταστολή και τον αυταρχισμό της πολιτείας. Τελευταία άρχισε να εμφανίζεται και ο «επιθεωρητισμός», πριν ακόμα ψηφιστεί,(βιάζονται μάλλον), από την πλευρά των κάποιων σχολικών συμβούλων.

 

Συνάδελφοι.

Το δσ του συλλόγου μας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ, την αυταρχική, αντιπαιδαγωγική, αντισυνδικαλιστική και αγενή συμπεριφορά της Τζανάκη Χαρίκλειας, σχολικού συμβούλου σε σχολεία του Κερατσινίου.

Η συγκεκριμένη σύμβουλους(;),επισκέφτηκε σχολεία του συλλόγου μας και με προκλητικό τρόπο, απαξίωσε το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπροσώπους του, λοιδόρησε τους αγώνες του, μίλησε απαξιωτικά κατά του συνδικάτου, με αυταρχικό τρόπο μπήκε σε τάξεις, ασκώντας πίεση σε συναδέλφους, και πολλά άλλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη σύμβουλος έχει απασχολήσει το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Συχνά με καλή πρόθεση προσπαθήσαμε να δείξουμε τα όρια της παιδαγωγικής της βοήθειας και να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Πολλές φορές διαψευστήκαμε από τη συμπεριφορά της.

 

Απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά το δσ δηλώνει τα εξής:

 

 • Ø Ο θεσμός του σχολικού συμβούλου είναι κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στο θεσμό του επιθεωρητισμού που με αγώνες ο κλάδος κατήργησε.
 • Ø Η γνώση αποτυπώνεται στην πραγματική ζωή της τάξης, με μόχθο και με πνεύμα δημοκρατίας.
 • Ø Την καλούμε να αναζητήσει τις θέσεις  του συνδικαλιστικού κινήματος για όλα τα ζητήματα(αξιολόγηση, επιμόρφωση, βιβλία, λειτουργικές δαπάνες, ασφαλιστικό, μισθούς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).
 • Ø Της θυμίζουμε ότι τα συνδικάτα αντιμετωπίζουν όλη την επίθεση που δεχόμαστε με όρους κινηματικούς και μαζικές διαδικασίες.
 • Ø Το επόμενο διάστημα θα μας βρίσκει μπροστά της σε κάθε σχολείο που θα επισκέπτεται.
 • Ø Ζητάμε τη διαγραφή από το σύλλογό της.
 • Ø Πλέον δεν έχουμε να πούμε τίποτα μαζί της.
 • Ø Δηλώνουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πτοείται από απειλές και φοβέρες. Οι νόμοι περί αξιολόγησης μπορεί να στρώνουν το χαλί στους μηχανισμούς της εκπαίδευσης για να προχωρήσουν τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση με κάθε μέσο, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους ακυρώσουμε στην πράξη και να αγωνιστούμε για το Δάσκαλο Παιδαγωγό, υπερασπιστή, και μπροστάρη τωναγώνων του λαού, όπως στην Εθνική Αντίσταση, στο Μεσοπόλεμο, στην επτάχρονη δικτατορία. Στους αγώνες του χτες του σήμερα και του αύριο.
 • Ø Μέρα με τη μέρα γίνεται πλέον ολοφάνερο αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και καιρό ότι και οι Σχολικοί Σύμβουλοι είναι βασικός μοχλός προώθησης των νέων μέτρων και του νέου σχολείου της αγοράς και δεν έχουν καμία σχέση με επιστημονικό σύμβουλο, υποστηρικτή του εκπαιδευτικού στο παιδαγωγικό του έργο, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκε.

 

ü Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να καταδικάσει το γεγονός.

ü Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, να καταδικάσει το γεγονός.

ü Καλούμε όλους τους συλλόγους της ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, να στηρίξουν την καταγγελία του συλλόγου μας απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά.

ü Καλούμε τις Ενώσεις γονέων, τους συλλόγους γονέων να συμπαρασταθούν.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν στις απειλές, τους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία των εκπροσώπων του αστικού κράτους, του κράτους του κεφαλαίου, να συνεχίσουν να ενεργοποιούνται δυναμικά στα συνδικάτα στο Σύλλογό μας.

 

ΟΧΙ  στην προσπάθεια τρομοκράτησης  των συναδέλφων.

 

Για το Δ.Σ.

    Ο  Πρόεδρος                                                                  Ο  Γραμματέας

Σταύρος Καλλώνης                                                     Βασίλης Βατίστας

Ορισμός Υπεύθυνου πρόληψης Σχολικής βίας και Εκφοβισμού

Θέμα: «Ορισμός Υπεύθυνου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού σε Σχολικές Μονάδες»

Σχετ.: Υπ.αρ. Φ49/4929, 8-4-2013 Απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή  Εκπ/σης Αττικής

           Υπ.αρ. 50983/Γ2, 12-4-2013 Έγγραφο Δ/ντή Σπουδών  Β/θμιας Εκπ/σης Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

           Υπ.αρ. 5300/12-4-2013 Έγγραφο του Συντονιστή Δράσεων Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής

 

 

Καλούνται οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων  σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων να ορίσουν άμεσα για το σχολείο τους Υπεύθυνο Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Σημειώνεται δε πως ο ορισμός του Υπεύθυνου Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού θα αποσταλεί μόνο στο Γραφείο του οικείου Σχολικού Συμβούλου.

Σχετικά με το Ερωτηματολόγιο  που εστάλη από το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. και αφορά τους μαθητές των Σχολικών Μονάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης, η συμπλήρωσή του και αποστολή του θα πραγματοποιηθεί βάσει των οδηγιών της Διεύθυνσης Λειτουργικών Συστημάτων  του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. με τη συνεργασία του Υπεύθυνου της Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού καθώς και του Εκπαιδευτικού Πληροφορικής της Σχολικής Μονάδας, έως τις 26 Απριλίου 2013, ημέρα Παρασκευή.

 

 

 

                                                                        Ο  Συντονιστής Δράσεων

                                                                      Πρόληψης της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού

                                                                     της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής  

 

 

                                                                        Δημήτριος Σκρέτας

                                                                      Σχολικός Σύμβουλος

                                                                                   Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής

                                                                                               

Συνάδελφος σε επιορκία_3

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!

Να μη διωχθεί η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου.

 

Η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου είναι αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αξιολόγηση και να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψήφιων. Έβαλε παύλα, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Για τη στάση της αυτή, και με αφορμή καταγγελίες ενιστάμενων πρώην διευθυντών, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας. Υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή Υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και αφορά τις εν λόγω κρίσεις. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ τίθεται στο στόχαστρο η πολιτική και συνδικαλιστική επιλογή της συναδέλφου να βάλει παύλα. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια να τρομοκρατηθεί όποιος τοποθετείται με έργα και όχι με λόγια ενάντια στην αξιολόγηση.

Η συνάδελφος υλοποίησε την απόφαση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης για ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Το ενδεχόμενο δίωξής της αφορά ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντι.

Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Να σταματήσει η ΕΔΕ.

Να μην περάσει η δίωξη.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της σύγκρουσης.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας, την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.