Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Καταγγελία για καταδίκη συνδικαλιστών ΠΟΕ ΟΤΑ

Θέμα:«Καταγγελία για καταδίκη συνδικαλιστών ΠΟΕ-ΟΤΑ»

Το Δ.Σ του Συλλόγου καταγγέλλει την πρωτοφανή απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, που καταδίκασε 3 εργαζόμενους συνδικαλιστές των ΟΤΑ σε 6μηνη φυλάκιση επειδή «παραβρέθηκαν» και στήριξαν τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007(!!!).

Το δικαστήριο καταδίκασε τους Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας,  Βασιλική Καραγεώργου, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Νίκο Μαυρουδή, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από διαδικασία 2 ωρών, κατά την οποία δεν προέκυψε καμία αξιόποινη πράξη, ενώ ακόμα και οι καταθέσεις αστυνομικών και άλλων μαρτύρων επέμειναν ότι δεν υπήρξε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο. Χαρακτηριστικό της απόφασης η αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος δήλωσε πως παρόλο που δεν προκύπτουν εμφανή στοιχεία «και μόνο η παρουσία των 3 συνδικαλιστών στον απεργιακό αγώνα, ασκεί ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν» και πρότεινε την καταδίκη τους!

Όλο και πιο καθαρά φαίνεται ότι οι δρακόντειοι νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση δεν είναι για να «κτυπήσει την διαφθορά στο δημόσιο» όπως λέει, αλλά για να κτυπήσει όποιον παλεύει και αντιστέκεται. Είναι φανερό πλέον πως η τρικομματική συγκυβέρνηση των μνημονίων και της τρόικα επιδιώκει με ξεδιάντροπο τρόπο τα δικαστήρια να λειτουργούν με εντολές εκ των άνωθεν σαν τα στρατοδικεία των δυνάμεων κατοχής και της χούντας για την επιβολή των αντεργατικών τους σχεδίων.

Η απόφαση για καταδίκη των 3 συνδικαλιστών έχει στόχο να φιμώσει τους αγώνες, να απαγορεύσει ακόμα και την αλληλεγγύη, να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα, ιδιαίτερα τις πιο ενοχλητικές και μαχητικές.

Η απόφαση αυτή, όπως και κάθε δίωξη εργαζομένων για τους αγώνες τους, θα βρει απέναντί της την μαζική αλληλεγγύη του κόσμου της δουλειάς και του αγώνα. Απάντηση των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος απέναντι στην προσπάθεια πειθάρχησης, χειραγώγησης, υποταγής και καταστολής είναι η μαζική λαϊκή ανυπακοή στην πολιτική της θλιβερής τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και της τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, το δυνάμωμα της πάλης και ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης. Για έναν εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό που θα τους ανατρέψει, μαζί με την πολιτική τους, τις κυβερνήσεις, τα μνημόνια και όλο το σύστημά τους.

  •  Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία
  •  Να σταματήσει κάθε δίωξη των 3 συνδικαλιστών
  • Καμία ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των αγώνων του λαού

                            Το   Δ.Σ.

 

 

 

ΔΟΕ για κατάργηση οργανικών θέσεων

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την κατάργηση των οργανικών θέσεων

 

Με επείγουσα εγκύκλιο της Διεύθυνσης Διοικητικών Υποθέσεων Π.Ε. & Δ.Ε.  (44506/Δ4/2-4-2013) ζητείται από τους Περιφερειακούς Διευθυντές, εντός 2 ημερών, να καταγραφούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών «ενόψει της έκδοσης απόφασης σχολικών μεταβολών» τις οποίες μάλιστα προκαταβολικά θεωρεί «δυσανάλογες με το μαθητικό δυναμικό».

Είναι φανερό ότι οι επανειλημμένες δεσμεύσεις του Υπουργού και των στελεχών του Υπουργείου Παιδείας ότι δε θα υπάρξουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων ήταν μια ακόμη ανέξοδη υπόσχεση. Εξ άλλου είναι συνηθισμένη η τακτική του Υπουργείου Παιδείας άλλα να δεσμεύεται και άλλα να κάνει.

            Ύστερα από τα παραπάνω το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ομόφωνα καταγγέλλει τον απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και εντελώς λογιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το Υπουργείο Παιδείας το χώρο της εκπαίδευσης και ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου, η οποία οδηγεί σε βίαιη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων.

Είναι βέβαιο πως κάθε περαιτέρω σκέψη για συρρίκνωση των θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία που είναι βέβαιο ότι δημιουργείται στη βάση της υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών, θα βρει ολόκληρο τον κλάδο αλλά και την ελληνική κοινωνία, αντιμέτωπους.

Καλούμε τα στελέχη εκπαίδευσης να απαντήσουν στο σχετικό ερώτημα ως εξής: «Η οργανικότητα του σχολείου έχει καθοριστεί με τις αιτιολογημένες αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα αναλυτικά στοιχεία ανά τμήμα υπάρχουν στην υπηρεσία».

 

Αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν Παιδεία

για όλα τα παιδιά που φοιτούν

όχι στις αντιλαϊκές, μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μαντάς Κομνηνός                                                      Πετράκης Σταύρος

Οργανικότητα και Λειτουργικότητα σχολείων

ΘΕΜΑ:

«Οργανικότητα σχολικών μονάδων»

 

Με εντολή Περιφερειακού Διευθυντή σας αποστέλλουμε τους πίνακες με τις σχολικές μονάδες περιοχής ευθύνης της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και παρακαλούμε να αιτιολογηθεί η απόκλιση η οποία παρουσιάζεται στην σχολική σας μονάδα μεταξύ οργανικότητας και λειτουργικότητας. Η απάντησή σας παρακαλούμε να επιστραφεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση edu@dipe-a-athin.att.sch.gr  το αργότερο εως σήμερα ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00 μ.μ. απαραιτήτως, προκειμένου να απαντήσουμε συγκεντρωτικά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  ΤΗΣ Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ  ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ

Για να δείτε    την οργανικότητα των δημοτικών σχολείων πατήστε ΕΔΩ

Όχι στους νέους υποβιβασμούς των σχολείων

 

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΠΡΟΣ : Υπουργείο Παιδείας, Υπεύθυνη Π.Ε. Κα  Καρδαμίτση

Περιφέρεια εκπαίδευσης

Διευθυντές Δημοτικών σχολείων Ηλιούπολης

Προϊστάμενες νηπιαγωγείων Ηλιούπολης

 

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ηλιούπολης καλεί τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων ν” αρνηθούν να συμπληρώσουν το έγγραφο της περιφέρειας για την οργανικότητα των σχολείων.

Τα στοιχεία που αφορούν τον αριθμό των τμημάτων, των μαθητών ανά τμήμα και των εκπαιδευτικών ανά σχολική μονάδα υπάρχουν στο Υπουργείο και στην περιφέρεια. Είναι φανερό ότι για άλλη μια φορά, γίνεται προσπάθεια να διαιρεθούν τα κεφάλια των μαθητών με τον αριθμό των τμημάτων για να προκύψουν αριθμοί  που να διευκολύνουν τη μείωση της οργανικότητας του κάθε σχολείου και των εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζουμε  στο Υπουργείο και στην περιφέρεια:

Ο μαθητικός πληθυσμός δεν είναι ένα προϊόν που μπορεί κανείς να το κατανείμει ομοιόμορφα κάνοντας μια απλή διαίρεση

Οι διευθυντές και οι προϊστάμενες έχουν να επιτελέσουν σοβαρότατο παιδαγωγικό και διοικητικό έργο και δεν είναι δυνατό να καλούνται αυθημερόν να δίνουν στοιχεία τα οποία υπάρχουν και μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να τα μελετήσει.

Χρέος όλων των εκπαιδευτικών είναι να υπερασπιστούν και να αγωνιστούν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων με κριτήριο το συμφέρον των παιδιών και να μην υποκύψουν στις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση των εκπαιδευτικών.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ