Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Αποτελέσματα συνάντησης με περιφερειακό διευθυντή

 Αριθ. Πρωτ.:329

 ΠΡΟΣ: τα μέλη του συλλόγου

ΚΟΙΝ. : Ένωση Γονέων, ΔΟΕ, τοπικό τύπο

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/4/2013 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΤΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ  ΣΤΙΣ 1.00 μ. μ.

ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Πραγματοποιήθηκε με  επιτυχία η κινητοποίηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και  των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων ΣΩΚΡΑΤΗ, ΣΕΦΕΡΗ, ΦΑΛΗΡΟΥ, ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΒΥΡΩΝΑ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ-ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ Γ΄ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ στην Περιφερειακή διεύθυνση Αττικής, για το θέμα της οργανικότητας των σχολείων.

Στην κινητοποίηση πήραν μέρος και  άλλοι σύλλογοι Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης εκπρόσωποι ομοσπονδιών και Συλλόγων γονέων και κάλυψε η ΔΟΕ  με 3ωση στάση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ήρθαν να μας  προϋπαντήσουν … τα ΜΑΤ, που απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου της περιφέρειας και δεν επέτρεπαν στην επιτροπή των προέδρων των σωματείων και της αντιπροσωπείας της ΔΟΕ να πάει στον περιφερειάρχη. Κάτω από τη μαζική και δυναμική παρέμβαση των συγκεντρωμένων, τα ΜΑΤ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και  η επιτροπή μπήκε στο κτίριο.

Στη συνάντηση που είχαμε μαζί του, ο Περιφερειακός Διευθυντής προσπάθησε καταρχήν ανεπιτυχώς να μας καθησυχάσει στήριξε όμως πλήρως την αντιεκπαιδευτική πολιτική ισχυριζόμενος ότι το Υπουργείο με το έγγραφο αυτό στόχευε στο να αυξήσει ! ! ! και όχι να μειώσει τις οργανικές θέσεις. Δηλαδή …δεν εννοούσαμε τίποτα απ΄ όσα καταγγέλλετε, ήταν απρόσεκτος χειρισμός από την πλευρά ενός κατώτατου υπαλλήλου του υπουργείου, που απλώς ήθελε να ΑΥΞΗΣΕΙ!!! την οργανικότητα των σχολείων της Αθήνας , οι οποίες εμφανίζονται σα λειτουργικές ανάγκες, και να περιορίσει την οργανικότητα της επαρχίας. Τον αριθμό 25 το έβαλε αυθαίρετα!!! Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι θα στείλει διευκρινιστική εγκύκλιο που θα μιλάει για αύξηση… Όταν ρωτήθηκε αν θα αποσυρθεί το αρχικό έγγραφο δε δεσμεύτηκε, ούτε αμφισβήτησε όσα ειπώθηκαν για τις μειώσεις των οργανικών θέσεων.

Με λίγα λόγια αυτό που φάνηκε πολύ καθαρά είναι ότι το πρόβλημα της κατάργησης των οργανικών θέσεων είναι μια πραγματικότητα, γιατί δεν αρνήθηκε την αναγκαιότητα του λεγόμενου «εξορθολογισμού», απλά δεν ξέρουν να το χειριστούν καλά οι υπάλληλοι του Υπουργείου!

Ακόμα δε δεσμεύτηκε για την κάλυψη των κενών  που ακόμη υπάρχουν στα σχολεία της Α΄ Aθήνας. Ο εκπρόσωπος των Γονέων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα κενά οι γονείς θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των σχολείων.

Θεωρούμε ότι η σημερινή κινητοποίηση ήταν «μια καλή αρχή» που δείχνει:                                             

  1. Την αποφασιστικότητα όλων των συναδέλφων να μην  επιτρέψουν να διαλυθούν τα σχολεία και να τσακιστεί η ζωή τους.
  2. Την ανάγκη επαγρύπνησης όλων μας και συσπείρωσης γύρω από τα σωματεία μας.
  3. Την ανάγκη να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος.
  4. Την ανάγκη να συντονίσουμε τους αγώνες μας για να μην υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του Υπουργείου για μείωση περισσότερων από 42 εκπαιδευτικών στην Ηλιούπολη

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΝΑΤΑ, ΜΑΖΙΚΑ , ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

 

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 16/4/2013, στις 1.00 μ.μ. ΜΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τις τρεις τελευταίες της πρωινής ζώνης και της τρεις πρώτες της απογευματινής

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΕ  να ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4/2013 ΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ

ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.