Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Καταγγελία Σχολικής Συμβούλου

Συνάδελφοι

Ζούμε καθημερινά την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και την ολομέτωπη επίθεση στα βασικά αγαθά της εργασίας, της περίθαλψης και του μισθού μας, αγωνιούμε για το μέλλον μας αλλά και το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης, για τους μαθητές μας, τα παιδιά μας. Σε μια κρίσιμη καμπή όπου άλλοι αποφάσισαν για μας την οικονομική μας υποβάθμιση, βιώνουμε την αβεβαιότητα του εργασιακού μας αύριο με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού μας έργου σε άμεση σύνδεση με τη βαθμολογική μας άνοδο και τη μισθολογική μας εξέλιξη. Κι επειδή ασκούμε επάγγελμα που απαιτεί ευαισθησία, παιδαγωγική επάρκεια και γνώση, δεν απεμπολούμε καμία από τις αξίες που χαρακτηρίζουν το έργο μας. Δεν απεμπολούμε και καμία κατάκτηση που ο κλάδος έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Απέναντι στους αγώνες μας συναντάμε την καταστολή και τον αυταρχισμό της πολιτείας. Τελευταία άρχισε να εμφανίζεται και ο «επιθεωρητισμός», πριν ακόμα ψηφιστεί,(βιάζονται μάλλον), από την πλευρά των κάποιων σχολικών συμβούλων.

 

Συνάδελφοι.

Το δσ του συλλόγου μας ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ, την αυταρχική, αντιπαιδαγωγική, αντισυνδικαλιστική και αγενή συμπεριφορά της Τζανάκη Χαρίκλειας, σχολικού συμβούλου σε σχολεία του Κερατσινίου.

Η συγκεκριμένη σύμβουλους(;),επισκέφτηκε σχολεία του συλλόγου μας και με προκλητικό τρόπο, απαξίωσε το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εκπροσώπους του, λοιδόρησε τους αγώνες του, μίλησε απαξιωτικά κατά του συνδικάτου, με αυταρχικό τρόπο μπήκε σε τάξεις, ασκώντας πίεση σε συναδέλφους, και πολλά άλλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη σύμβουλος έχει απασχολήσει το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Συχνά με καλή πρόθεση προσπαθήσαμε να δείξουμε τα όρια της παιδαγωγικής της βοήθειας και να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Πολλές φορές διαψευστήκαμε από τη συμπεριφορά της.

 

Απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά το δσ δηλώνει τα εξής:

 

  • Ø Ο θεσμός του σχολικού συμβούλου είναι κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στο θεσμό του επιθεωρητισμού που με αγώνες ο κλάδος κατήργησε.
  • Ø Η γνώση αποτυπώνεται στην πραγματική ζωή της τάξης, με μόχθο και με πνεύμα δημοκρατίας.
  • Ø Την καλούμε να αναζητήσει τις θέσεις  του συνδικαλιστικού κινήματος για όλα τα ζητήματα(αξιολόγηση, επιμόρφωση, βιβλία, λειτουργικές δαπάνες, ασφαλιστικό, μισθούς, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).
  • Ø Της θυμίζουμε ότι τα συνδικάτα αντιμετωπίζουν όλη την επίθεση που δεχόμαστε με όρους κινηματικούς και μαζικές διαδικασίες.
  • Ø Το επόμενο διάστημα θα μας βρίσκει μπροστά της σε κάθε σχολείο που θα επισκέπτεται.
  • Ø Ζητάμε τη διαγραφή από το σύλλογό της.
  • Ø Πλέον δεν έχουμε να πούμε τίποτα μαζί της.
  • Ø Δηλώνουμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πτοείται από απειλές και φοβέρες. Οι νόμοι περί αξιολόγησης μπορεί να στρώνουν το χαλί στους μηχανισμούς της εκπαίδευσης για να προχωρήσουν τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση με κάθε μέσο, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να τους ακυρώσουμε στην πράξη και να αγωνιστούμε για το Δάσκαλο Παιδαγωγό, υπερασπιστή, και μπροστάρη τωναγώνων του λαού, όπως στην Εθνική Αντίσταση, στο Μεσοπόλεμο, στην επτάχρονη δικτατορία. Στους αγώνες του χτες του σήμερα και του αύριο.
  • Ø Μέρα με τη μέρα γίνεται πλέον ολοφάνερο αυτό που υποστηρίζουμε εδώ και καιρό ότι και οι Σχολικοί Σύμβουλοι είναι βασικός μοχλός προώθησης των νέων μέτρων και του νέου σχολείου της αγοράς και δεν έχουν καμία σχέση με επιστημονικό σύμβουλο, υποστηρικτή του εκπαιδευτικού στο παιδαγωγικό του έργο, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκε.

 

ü Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να καταδικάσει το γεγονός.

ü Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, να καταδικάσει το γεγονός.

ü Καλούμε όλους τους συλλόγους της ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, να στηρίξουν την καταγγελία του συλλόγου μας απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά.

ü Καλούμε τις Ενώσεις γονέων, τους συλλόγους γονέων να συμπαρασταθούν.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν στις απειλές, τους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία των εκπροσώπων του αστικού κράτους, του κράτους του κεφαλαίου, να συνεχίσουν να ενεργοποιούνται δυναμικά στα συνδικάτα στο Σύλλογό μας.

 

ΟΧΙ  στην προσπάθεια τρομοκράτησης  των συναδέλφων.

 

Για το Δ.Σ.

    Ο  Πρόεδρος                                                                  Ο  Γραμματέας

Σταύρος Καλλώνης                                                     Βασίλης Βατίστας