ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΡΑ!

Συναδέλφισσες -συνάδελφοι

Την εβδομάδα που πέρασε επιβεβαιώθηκαν και άλλα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές σχολείων της περιοχής μας, γεγονός αναμενόμενο αφού με την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και  με τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης (κτηριακά προβλήματα, έλλειψη προσωπικού κτλ) βρισκόμαστε καθημερινά σε σχολεία- υγειονομικές βόμβες που το ίδιο το Υπουργείο έχει δημιουργήσει. Κυβέρνηση, Υπ. Παιδείας και ΕΟΔΥ νίπτουν τας χείρας τους! Ο κάθε συνάδελφος, ο κάθε γονιός και τα παιδιά του αφήνονται στην τύχη τους και στα χέρια των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, για να διαπιστώσουν αν  έχουν ή όχι κολλήσει τον ιό! Σε μια τετραμελή οικογένεια π.χ. ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να βρει  ένα σημαντικό ποσό για να κάνει το πολυπόθητο τεστ αλλιώς …..γαία πυρί μειχθήτω!!

Εκτός από την αυτονόητη απολύμανση που έγινε στα σχολεία από τον Δήμο, που είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνεται για την παραπέρα ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, δεν εφαρμόστηκε κανένα απολύτως μέτρο για την παραπέρα ιχνηλάτηση του ιού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Ούτε κουβέντα από την κυβέρνηση της ΝΔ για δωρεάν τεστ και για μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ακόμα και τώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει δραματικά μέρα με τη μέρα, με την Αττική να πρωτοστατεί στον χάρτη της πανδημίας! Καμιά επιστημονική στήριξη και φροντίδα για τα Δημόσια σχολεία, μόνο η συνεχής επίκληση στη δική μας  ατομική ευθύνη, ενώ ούτε λόγος για την κρατική ευθύνη, που εξαντλήθηκε στις μάσκες- γίγας και τα …παγουρίνο!

Νιώθουμε οργή για την ανασφάλεια στην οποία μας υποβάλλουνΝιώθουμε οργή γιατί το κλείσιμο ενός σχολείου, που μπορεί να είναι επιβεβλημένο προκειμένου να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι απαραίτητοι έλεγχοι και η απολύμανση των χώρων,  δεν μπορεί όμως να είναι το μοναδικό μέτρο. Είναι υποκριτικό να μιλάνε για προστασία όταν η σχολική καθημερινότητα είναι αμείλικτη με πολυπληθή τμήματα, αίθουσες ακατάλληλες, ολιγάριθμο προσωπικό καθαριότητας κ.τ.λ.

Την Παρασκευή 23/10/20 ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης,το οποίο είναι κέντρο αναφοράς covid-19.   

Στη συνάντηση  με εκπρόσωπο της Διοίκησης κατατέθηκε από μέρους μας, το αίτημα και η αναγκαιότητα,  να γίνονται δωρεάν τα τέστ σε όλους  τους μαθητές και όχι μόνο σε όσους είναι πάνω από 14 ετών, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του κέντρου αναφοράς του Κ.Υ. Ηλιούπολης. Η μόνη δέσμευση που εισπράξαμε  είναι, ότι θα μεταφερθεί το αίτημα μας στον Διευθυντή του Κ.Υ. Ηλιούπολης.

Την παρέμβασή μας στήριξαν με την παρουσία τους η Ένωση Γονέων Ηλιούπολης, το Συνδικάτο των ΟΤΑ και το Συνδικάτο οικοδόμων Ηλιούπολης. Η απαίτηση όλων μας είναι ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με όλους τους απαραίτητους όρους πρόληψης υγιεινής και ασφάλειας και η δέσμευσή μας η συνέχιση της πίεσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü Να μεταβαίνει  άμεσα στα   σχολεία που διαπιστώνεται κρούσμα , κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διενεργεί δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς!

ü Απαιτούμε και την διαρκή  πίεση της Δημοτικής Αρχής προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, για την άμεση στελέχωση  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ενίσχυση με όλο  τον απαραίτητο εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, ώστε να παρεμβαίνει και να στηρίζει τα σχολεία στη διαχείριση κρουσμάτων (με γιατρούς και δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ για όλους(μαθητές,εκπαιδευτικούς , γονείς)! Να δημιουργηθεί επιτέλους έστω και τώρα σχολιατρική υπηρεσία με νοσηλευτή σε κάθε σχολείο!

ü Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

ü Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, με μόνιμη σχέση εργασίας,που απαιτείται καθ’όλη την διάρκεια λειτουργείας των σχολείων, αλλά και μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και τοποθέτηση στη διάθεση του σχολείου τουλάχιστον ενός επιπλέον δασκάλου και των αντίστοιχων ειδικοτήτων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στα σχολεία που προκύπτουν, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τους.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ , ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ , ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!