Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Για την αρθρογραφία σε διάφορα site με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα

 Κατανοούμε την ανησυχία των διάφορων συστημικών ΜΜΕ, αλλά και των πρόθυμων ψιθυριστών τους, σε σχέση με τη συμμετοχή των δασκάλων στις κινητοποιήσεις με αφορμή την επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας. Η πολιτική και το σύστημα που υπερασπίζονται απαιτούν σιγή νεκροταφείου και υποταγή του λαού. Καθετί που του χαλάει την σούπα της «εθνικής συναίνεσης» το εχθρεύονται.

Από γνωστά μεγαλοσυγκροτήματα των ΜΜΕ π.χ. το συγκρότημα Λαμπράκη και την ηλεκτρονική σελίδα in.gr, μέχρι τον Άδωνη Γεωργιάδη και το φασιστικό site stoxos.gr στοχοποιούνται οι δάσκαλοι και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις που προετοιμάζουν την αγωνιστική τους απάντηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ με επιχειρηματολογία που υπονοεί ότι, «δεν είναι στην αρμοδιότητα τους να ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα» μέχρι και ότι κάνουν «επαναστατική γυμναστική».

Η αυτονόητη ευθύνη κάθε κάθε εκπαιδευτικού είναι να διδάσκει, και να υπερασπίζεται με τη στάση του, το δίκιο και την ιστορική αλήθεια.

Ναι, είναι πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που προετοιμάζουν τις γιορτές για το λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου η παρουσία δύο μέρες πριν στη χώρα μας του προέδρου των ΗΠΑ.

Ναι, είναι πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς που δίνουν τη μάχη της εκπαίδευσης και της στήριξης των προσφυγόπουλων, να υποδέχεται η κυβέρνηση μετα βαΐων και κλάδων τον πρόεδρο των ΗΠΑ, μιας χώρας που στον ανταγωνισμό της με την Ε.Ε και την Ρωσία έχει πνίξει στο αίμα τη Συρία και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου και δημιουργεί κύματα χιλιάδων και χιλιάδων ξεριζωμένων και πνιγμένων προσφύγων και μεταναστών.

Ναι, είναι πρόκληση για το λαό μας, που ματώνει εδώ και επτά χρόνια από τα βάρβαρα μέτρα, να βλέπει να εξελίσσεται μπροστά του ένα ακόμα αντιλαϊκό παζάρι προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων που εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

            Ναι έχουμε, όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλο το λαό, μαζί με τα εκατοντάδες συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τις υπόλοιπες λαϊκές οργανώσεις, να δώσουμε βροντερό και συγκροτημένο παρόν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν ΕΕΔΥΕ-ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος στις 15 Νοέμβρη στις 6.30μ.μ. στην Ομόνοια ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα.

 

ΥΓ1: Τα συνθήματα έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου «έξω οι ΗΠΑ», «έξω το ΝΑΤΟ», όσο fotoshop και αν χρησιμοποιήσουν οι σύγχρονοι αναθεωρητές τις ιστορίας θα μας θυμίζουν ποιοι στήριξαν, μαζί με τμήματα της ελληνικής πλουτοκρατίας, τη Χούντα.

ΥΓ2: Η φωτογραφία του άψυχου κορμιού του προσφυγόπουλου, του μικρού Άιλαν από τη Συρία, θα μας θυμίζει για πάντα το βάρβαρο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και θα μας καλεί σε διαρκή επαγρύπνηση.

ΥΓ3: Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο. Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απ΄ τις φωνές το πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες – μα ούτε βήμα πίσω. Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλων. Κάθε χειρονομία σου σα να γκρεμίζει την αδικία. (Τ. Λειβαδίτης)

Σπύρος Μαρίνης, Θοδώρα Δριμάλα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, εκπρόσωποι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

ΓΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.   Μ. Παπαμαύρος χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων Νηπιαγωγών που αψήφησαν τις εντολές της διοίκησης και αποφάσισαν να συμπαραταχθούν με τις αποφάσεις του Συλλόγου και του κλάδου, δηλαδή να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του κάθε Νηπιαγωγείου, ως κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων.  Κανένας δεν  γνωρίζει ένα Νηπιαγωγείο όπως το γνωρίζει ο Σύλλογος Διδασκόντων του, ο οποίος αποφασίζει, σεβόμενος  τις συλλογικές αποφάσεις του σωματείου  και σύμφωνα με την τεκμηριωμένη παιδαγωγική του άποψη .

Η ομόθυμη στάση των νηπιαγωγών ενάντια στην υπουργική απόφαση  καθώς και το γεγονός ότι η νέα Υπουργική Απόφαση για το ενιαίου τύπου Νηπιαγωγείο που μεταλλάσσει το Νηπιαγωγείο  σε σχολειοποιημένο πρόγραμμα με αυστηρούς χρόνους, στερείται παιδαγωγικών τεκμηρίων και αποκλείει  παιδιά, ειδικά των μη προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων, βάζοντας κριτήρια εγγραφής στο ολοήμερο νηπιαγωγείο. Επίσης, υποβαθμίζει τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της δεύτερης βάρδιας,  που μελλοντικά θα απαλλάξει το Υπουργείο από την υποχρέωση για τη στελέχωσή του με Νηπιαγωγούς και ανοίγει  το δρόμο της ωρομισθίας στο Νηπιαγωγείο ή και ακόμη και  της μεταφοράς της λειτουργίας του σε Δήμους ή ΚΔΑΠ.

Καλούμε  τους νηπιαγωγούς να συνεχίσουν την ίδια στάση,  παρά τις όποιες  προτροπές ή έγγραφες υποδείξεις δεχθούν από τις Σχολικές Συμβούλους, για τη μη θεώρηση ωρολογίων προγραμμάτων. Την απόφαση αυτή του Συλλόγου, έχει στηρίξει και υλοποιήσει  η πλειοψηφία των νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου θα είναι δίπλα στις/στους συναδέλφους νηπιαγωγούς, τους καλεί να συνεχίσουν αταλάντευτα την ίδια στάση που έχουν κρατήσει μέχρι τώρα και να ειδοποιούν τα μέλη του Δ.Σ. σε κάθε περίπτωση.

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει ανάλογη απόφαση στήριξης των νηπιαγωγών.

Στα παραπάνω πλαίσια το ΔΣ του Συλλόγου θα συναντηθεί  με το Διευθυντή Εκπαίδευσης.

 

Συλλογικά και συσπειρωμένοι στο Σύλλογό μας, στο σωματείο μας, αντιπαλεύουμε την αντιεκπαιδευτική, αντιλαϊκή πολιτική.

 Για το Δ.Σ.

                      Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      Χήρα    Αγαθή                                    Παπακώστα Μαργαρίτα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

1. Συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για την κατάθεση πρακτικών για τη σίτιση

Το ΔΣ κατέθεσε στις 31/10/2016 στον  Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας, που αφορούν  δίκαια αιτήματα σχετικά με τη διαδικασία της  σίτισης.

Το ΔΣ υπογράμμισε την κατάφωρη αδικία εις βάρος  των συναδέλφων που αναλαμβάνουν τη σίτιση των παιδιών, αφού δεν αναγνωρίζεται η διδακτική ώρα σε όλους ενώ απασχολούν τμήμα σε αίθουσα και δεν επιβλέπουν απλά σε τραπεζαρία. Επίσης, τόνισε και την εκτός αρμοδιότητας επιβάρυνση όλων των συναδέλφων στα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία από την έλλειψη τραπεζοκόμων και γενικότερα βοηθητικού προσωπικού.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, ενώ συνηγόρησε να υπάρχει πάνω από ένας συνάδελφος την ώρα της   σίτισης λόγω των ιδιαίτερων δυσκολιών, δεν συμφώνησε όμως ότι πρέπει να προσμετράται διδακτική ώρα σε όλους καθώς κάτι τέτοιο δε συνάδει υποχρεωτικά με την αναλογία ένας εκπαιδευτικός  ανά 25 παιδιά την ώρα της σίτισης, παραπέμποντας στη μέχρι τώρα λειτουργία του ολοήμερου που ουδέποτε προέβλεπε κάτι τέτοιο αλλά και στην εκ των ενόντων κάλυψη των ιδιαιτεροτήτων όπου αυτές ανακύπτουν.

Αποδέχθηκε απλά να προωθήσει στους αρμόδιους τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, που καταγράφονται στα πρακτικά των Σ.Δ.

Συνάδελφοι,

αναμενόμενες οι απόψεις και τα λεγόμενα των    εκπροσώπων της κυβερνητικής πολιτικής. Για μας ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας είναι μονόδρομος. Συνεχίζουμε…

 

 

2. Συνδρομή Μελών

Η ετήσια συνδρομή της νέας σχολικής χρονιάς είναι 28 ευρώ για τους μόνιμους και 15 για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Η τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής είναι υποχρεωτική. Τα έσοδα από τις συνδρομές εξυπηρετούν τη λειτουργία και τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και τις συνδρομές στη ΔΟΕ. Ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη μας να εκφράζουν την άποψη τους , να συμμετέχουν στις συνελεύσεις και αποφάσεις, να παίρνουν την κάρτα εκπαιδευτικού της Δ.Ο.Ε. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και  για τα στρατιωτικά πρατήρια και κυρίως να συμβάλλουν στην αναγκαία για την εποχή μας ανασύνταξη του συνδικαλιστικού αγωνιστικού κινήματος Σήµερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόµαστε τα συνδικαλιστικά μας σωµατεία. Σωµατεία που να υπερασπίζονται το δικαίωµα στη δουλειά και τη µόρφωση, που να αντιπαλέψουν την ολοµέτωπη επίθεση που δέχεται ο κόσµος της εργασίας. Οι υλικοί όροι ύπαρξης των σωµατείων και η διαχείριση των οικονοµικών τους είναι αναγκαίο να εξυπηρετούν έναν τέτοιο βασικό προσανατολισµό: την απόκρουση αυτών των πολιτικών και την οργάνωση αγώνων µε προοπτική.

 

3. Τακτική Γενική Συνέλευση

Ορίστηκε η διεξαγωγή της την Πέμπτη 14/12/16.

Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα Αγαθή                                                                Παπακώστα Μαργαρίτα