Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

1. Συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης για την κατάθεση πρακτικών για τη σίτιση

Το ΔΣ κατέθεσε στις 31/10/2016 στον  Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας τα πρακτικά των Συλλόγων Διδασκόντων από τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας, που αφορούν  δίκαια αιτήματα σχετικά με τη διαδικασία της  σίτισης.

Το ΔΣ υπογράμμισε την κατάφωρη αδικία εις βάρος  των συναδέλφων που αναλαμβάνουν τη σίτιση των παιδιών, αφού δεν αναγνωρίζεται η διδακτική ώρα σε όλους ενώ απασχολούν τμήμα σε αίθουσα και δεν επιβλέπουν απλά σε τραπεζαρία. Επίσης, τόνισε και την εκτός αρμοδιότητας επιβάρυνση όλων των συναδέλφων στα ολοήμερα δημοτικά και νηπιαγωγεία από την έλλειψη τραπεζοκόμων και γενικότερα βοηθητικού προσωπικού.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, ενώ συνηγόρησε να υπάρχει πάνω από ένας συνάδελφος την ώρα της   σίτισης λόγω των ιδιαίτερων δυσκολιών, δεν συμφώνησε όμως ότι πρέπει να προσμετράται διδακτική ώρα σε όλους καθώς κάτι τέτοιο δε συνάδει υποχρεωτικά με την αναλογία ένας εκπαιδευτικός  ανά 25 παιδιά την ώρα της σίτισης, παραπέμποντας στη μέχρι τώρα λειτουργία του ολοήμερου που ουδέποτε προέβλεπε κάτι τέτοιο αλλά και στην εκ των ενόντων κάλυψη των ιδιαιτεροτήτων όπου αυτές ανακύπτουν.

Αποδέχθηκε απλά να προωθήσει στους αρμόδιους τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, που καταγράφονται στα πρακτικά των Σ.Δ.

Συνάδελφοι,

αναμενόμενες οι απόψεις και τα λεγόμενα των    εκπροσώπων της κυβερνητικής πολιτικής. Για μας ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας είναι μονόδρομος. Συνεχίζουμε…

 

 

2. Συνδρομή Μελών

Η ετήσια συνδρομή της νέας σχολικής χρονιάς είναι 28 ευρώ για τους μόνιμους και 15 για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Η τακτοποίηση της ετήσιας συνδρομής είναι υποχρεωτική. Τα έσοδα από τις συνδρομές εξυπηρετούν τη λειτουργία και τις δράσεις του συλλόγου μας καθώς και τις συνδρομές στη ΔΟΕ. Ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα στα μέλη μας να εκφράζουν την άποψη τους , να συμμετέχουν στις συνελεύσεις και αποφάσεις, να παίρνουν την κάρτα εκπαιδευτικού της Δ.Ο.Ε. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και  για τα στρατιωτικά πρατήρια και κυρίως να συμβάλλουν στην αναγκαία για την εποχή μας ανασύνταξη του συνδικαλιστικού αγωνιστικού κινήματος Σήµερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόµαστε τα συνδικαλιστικά μας σωµατεία. Σωµατεία που να υπερασπίζονται το δικαίωµα στη δουλειά και τη µόρφωση, που να αντιπαλέψουν την ολοµέτωπη επίθεση που δέχεται ο κόσµος της εργασίας. Οι υλικοί όροι ύπαρξης των σωµατείων και η διαχείριση των οικονοµικών τους είναι αναγκαίο να εξυπηρετούν έναν τέτοιο βασικό προσανατολισµό: την απόκρουση αυτών των πολιτικών και την οργάνωση αγώνων µε προοπτική.

 

3. Τακτική Γενική Συνέλευση

Ορίστηκε η διεξαγωγή της την Πέμπτη 14/12/16.

Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα Αγαθή                                                                Παπακώστα Μαργαρίτα