ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9-2-22 στις 5.00μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΚΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ- ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ-

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ» – ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (μέλος ΟΓΕ) -ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Υ Ηλιούπολης(μέλος Συνδέσμου Συντ. Δ Υ Αθήνας)- ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Ηλιούπολης (μέλος ΣΕΦΚ&ΣΕ ΑΠΝ)

1/2/2022

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας γενικότερα αλλά και η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας παραμένει εκρηκτική. Εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχουν γιατροί ειδικότητας όπως ΩΡΛ, Ουρολόγος, Γαστρεντερολόγος, κ.α. Για τις κουτσουρεμένες εξετάσεις που δικαιούμαστε, όπως μαστογραφία, υπέρηχο, οστεοπόρωση κλπ πρέπει να ψάχνουμε ραντεβού σε όλη την Αττική. Ακόμη και τα ραντεβού για εμβολιασμούς ή rapid τεστ έχουν μεγάλο χρόνο αναμονής και φυσικά αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών, εκπαιδευτικών, εργαζόμενων στο δήμο και άλλων.

Με δεδομένα τα προβλήματα που αφορούν την ΠΦΥ, την περίθαλψη μας, την αναγκαστική επιλογή να προσφεύγουμε πολλές φορές στην ιδιωτική υγεία, να επιβαρυνόμαστε με το κόστος των rapid και Μοριακών τεστ. Με την ακρίβεια να έχει εκτοξευτεί στα ύψη και να τσακίζει κόκκαλα. Με τη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίζει την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας και την απουσία μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού σε χώρους δουλειάς , σε σχολεία και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αποφασίζουμε νέα κινητοποίηση – διαμαρτυρία στο ΚΥ Ηλιούπολης

Είναι ανάγκη να ακουστεί η φωνή μας πιο δυνατή. Ο εφησυχασμός και αναμονή που καλλιεργεί η κυβέρνηση μπαίνει εμπόδιο στις διεκδικήσεις μας και στα αναγκαία αιτήματά μας.

Απαιτούμε:

 • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.

 • Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.

 • Μέτρα για τακτικά και ασφαλή δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες και στα μέσα μεταφοράς.

 • Γενναία χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και του ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και δημιουργία των αναγκαίων νοσοκομείων, ΜΕΘ και πρωτοβάθμιων κέντρων υγείας. Κανένας ασθενής διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ!

 • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και στα διαγνωστικά.

 • Όχι στα σχέδια διάλυσης του ΕΣΥ και της ΠΦΥ με την παραχώρηση δομών και λειτουργιών σε ιδιώτες. Όχι στην παραχώρηση των δομών της ΠΦΥ στους δήμους.

 • Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών. Όχι στην υποβάθμιση των τακτικών ιατρείων της ΠΦΥ λόγω της επέκτασης των εμβολιαστικών κέντρων. Όχι εμπόδια στην συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών.

 • Άμεση επίταξη και ένταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε ενιαίο σχεδιασμό για δωρεάν νοσηλεία όλων των ασθενών και δωρεάν τεστ σε όλους με συχνή και αποτελεσματική ιχνηλάτηση.

 • Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων

  • Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, σχολεία – πανεπιστήμια και τις κοινωνικές ομάδες «υψηλού κινδύνου».

 • Απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών όλων των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας.

 • Στηρίζουμε τα αιτήματα των γιατρών του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης, όπως αυτά διατυπώθηκαν στη γενική τους συνέλευση στις 3-12-2021

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9-2-22 στις 5.00μμ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΚΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ