Επίσκεψη σε έκθεση Χαρακτικής με τον Σύλλογό μας Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 17:30 στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Επίσκεψη σε έκθεση Χαρακτικής με τον Σύλλογό μας 

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 17:30 στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όσους συναδέλφους επιθυμούν να επισκεφθούμε μαζί την έκθεση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε) με τίτλο

«Χαρακτική: Από την Προϊστορία στην Ελλάδα του σήμερα».

    Η έκθεση αναπτύσσεται στον χώρο χρονολογικά, ώστε να γίνει κατανοητή η πορεία της γραφής, της γνώσης και της χαρακτικής τέχνης. Ξεκινά με τις προϊστορικές βραχοχαράξεις από την Κίνα, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Συνεχίζεται στους αρχαίους ιστορικούς χρόνους με τα σύμβολα, σφραγίδες, επιγραφές, σφραγιδόλιθους από αρχαιολογικά και ιστορικά μουσεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Προχωράει στην Κίνα με αρχαίες γραφές και ιστορικές εκτυπώσεις χαρακτικής από μουσεία της Κίνας. Συνεχίζεται στην Ευρωπαϊκή χαρακτική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του Ιμπρεσιονισμού και της Ιαπωνικής Τέχνης (από Συλλογές). Προχωρά σε λιθογραφίες ξένων περιηγητών στην Ελλάδα από ελληνικά ιστορικά μουσεία και σε χαλκογραφίες εικόνων του Αγίου Όρους. Η πορεία αυτή τελειώνει με χαρακτικά έργα χαρακτών του τόπου μας, μελών του Ε.Ε.Τ.Ε.  Αφενός (από Συλλογές) με τα έργα χαρακτών που δε ζουν πια και που πολλοί από αυτούς κατέδειξαν με τα χαρακτικά τους σημαντικά γεγονότα και τους αγώνες της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, κι αφετέρου με τα χαρακτικά έργα σύγχρονων χαρακτών, μερικά από τα οποία καταδεικνύουν και την τεχνική εξέλιξη της ψηφιακής χαρακτικής τέχνης στην Ελλάδα.

Θα πραγματοποιηθεί δωρεάν οργανωμένη ξενάγηση (διάρκεια ξενάγησης: 2 ώρες).

Ημερομηνία και ώρα: Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 17: 30

Τόπος διεξαγωγής της Έκθεσης: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής»

Πειραιώς 256, Ταύρος

(Στον χώρο της Σχολής υπάρχει άνετο parking).

 

Δηλώσεις συμμετοχής: Χήρα Αγαθή 6945259403 και στα μέλη του Δ.Σ.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Δηλώνουμε συμμετοχή με γραπτό μήνυμα (sms ή viber) στο οποίο πρέπει να αναγράφονται τα εξής στοιχεία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ – ΤΗΛΕΦΩΝΟ – ΣΧΟΛΕΙΟ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ.