Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

μάθε – ενημερώσου για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, πάρε μέρος στον Αγώνα !

 

εκδήλωση – συζήτηση

«Κοινωνική Ασφάλιση σημαίνει σύνταξη, υγεία, πρόνοια, περίθαλψη!

Δεν τους τα χαρίζουμε, δεν τα παζαρεύουμε!»

Τεταρτη 29 Ιανουαρίου 2020, ώρα 18:30, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης ( Μαρίνου Αντύπα 34 )

Ομιλητής :  Θανάσης Γκόγκος, συνδικαλιστής

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΚΕΛΙΑΝΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Εκδρομή – κόψιμο πίτας Συλλόγου

Εκδρομή – κόψιμο πίτας Συλλόγου

Κυριακή 9 Φλεβάρη 2020 

Δηλώστε συμμετοχή στην ημερήσια εκδρομή που οργανώνει ο Σύλλογος την Κυριακή 9 Φλεβάρη 2020 στο Λουτράκι-Ηραίο-λίμνη Λουτρακίου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας

Αναχώρηση 9.00 πμ από πάρκιγκ δημαρχείου Ηλιούπολης – επιστροφή 6.30μμ

 Δημοτικές Ιαματικές πηγές Λουτρακίου

H κατασκευή της Ιαματικής Πηγής Λουτρακίου πραγματοποιήθηκε το 1921 και ολοκληρώθηκε με τη σημερινή της μορφή το 1934. Το επιβλητικό κυκλικό κτίριο της Πηγής, με την απλή και λιτή δομή του, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Πικιώνη (1887-1968).

Το εσωτερικό του κτιρίου της Πηγής κοσμείται με εντυπωσιακές ψηφιδωτές παραστάσεις, που φιλοτέχνησε ο Στέφανος Ξενόπουλος (1872/1873-1952), σε συνεργασία με τους μαθητές του. Τα ψηφιδωτά δημιουργήθηκαν το 1935-1936. Τα θέματα των παραστάσεων αντλούνται από την Αρχαία Ελληνική μυθολογία. Συγκεκριμένα, στις ψηφιδωτές παραστάσεις απεικονίζονται δύο Νηρηίδες (στην είσοδο και στην έξοδο), ο Χορός των Δρυάδων καθώς και η προσωποποίηση του θεού Ήλιου και της Νύχτας (στη θόλο).

για όποιους επιθυμούν θα υπάρξει η δυνατότητα να απολαύσουν κάποιες από τις υπηρεσίες των δημοτικών  spa

 

ΗΡΑΙΟΝ Αρχαίο ιερό ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

    Στα βορειοδυτικά του Λουτρακίου και μετά το καταπράσινο χωριό της Περαχώρας, κοντά στο Φάρο του ακρωτηρίου Μαλαγκάβι σώζονται τα ερείπια του περίφημου ιερού της Ήρας. Το Ηραίο της Περαχώρας αποτελείται από δύο τμήματα και για το λόγο αυτό πιστευόταν μέχρι πρόσφατα ότι επρόκειτο για δύο ιερά, αφιερωμένα στην Ήρα Ακραία (=στο άκρο της στεριάς) και στην Ήρα Λιμενία (=του λιμανιού). Νεότερες ανασκαφές έχουν οδηγήσει σήμερα τους ερευνητές στην άποψη ότι υπήρχε ένα και μόνο ιερό, της Ήρας Ακραίας – Λιμενίας.

 

Λίμνη Βουλιαγμένης Λουτρακίου

Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτις αλλά και Γοργωπίς, όνομα που πήρε από την Γόργη κόρη του Μεγαρέα που πνίγηκε στην λίμνη. Στην περιοχή κοντά στο στενό κανάλι της λίμνης έχουν εντοπιστεί ίχνη ανθρώπινης εγκατάστασης της πρωτοελλαδικής περιόδου, δείγμα ότι η περιοχή κατοικείται από την 3η χιλιετία π.Χ

Τιμή συμμετοχής: 7 ευρώ (η τιμή δεν περιλαμβάνει την ταβέρνα ή το spa, είμαστε σε συνεννόηση ώστε να έχουμε κάποιες οικονομικές προτάσεις)

Δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του ΔΣ έως και τις 3-2-2020.

Εκδήλωση – Συζήτηση

Εκδήλωση – Συζήτηση

Ο Σύλλογός μας οργανώνει στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Επιτροπής Ειρήνης Ηλιούπολης εκδήλωση- συζήτηση  με θέμα: « Οι εξελίξεις σε Αιγαίο , Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια  και οι επιπτώσεις  στους εργαζόμενους της χώρας μας» την Πέμπτη 31 Μάη στις 7.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του  6ο Δημοτικού Σχολείου (Μαρίνου Αντύπα 34 Ηλιούπολη)

Ομιλητής : Μιχάλης Σοφικίτης, ταξίαρχος ε.α., εκπρόσωπος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ),

Η εκδήλωση θα ανοίξει με το  θεατρικό 10λεπτο μονόπρακτο του Μπρεχτ: «Εξεύρεση Εργασίας»

Αναβολή παρακολούθησης θεατρικής παράστασης

Αναβολή  παρακολούθησης θεατρικής παράστασης («Αγγέλα»)

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Αγγέλα» αναβάλλεται . Θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως  για τη νέα ημερομηνία.

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

«Αγγέλα»Του Γ.Σεβαστίκογλου

 Στο ALTERA PARS παίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η περσινή επιτυχία “Αγγέλα”. Ένα έργο δυναμικό, επίκαιρο και ένας υπέροχος θίασος ταλαντούχων ηθοποιών που συγκίνησε κοινό και κριτικούς.

Στην Αθήνα της δεκαετίας του ’50, η Αγγέλα φτάνει από το χωριό της για να μπει υπηρέτρια σε κάποιο αστικό σπίτι. Εκεί, στις ταράτσες, ανάμεσα στ” απλωμένα ρούχα, συναντιούνται οι “δούλες’, άλλες νεώτερες, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής κι άλλες μεγαλύτερες, πικραμένες από το αναποδογυρισμένο όνειρο της “μεγάλης” Αθήνας. Τα κορίτσια κουβαλούν την ανάμνηση της επαρχίας ενώ γύρω τους πλέκονται προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Ένας μυστηριώδης θάνατος, οι έρωτές τους, άλλοτε ιδανικοί, άλλοτε βίαιοι και πίσω απ” όλα η Ελλάδα με τα τραύματα του Εμφυλίου, η φτώχεια, η εκμετάλλευση, το όνειρο της φυγής, η μετανάστευση στην Αμερική, η αστυνομία, οι κομμουνιστές αλλά και η Αθήνα, που φορτώνεται σιγά σιγά το βάρος μιας ολόκληρης χώρας. “Δάσκαλος του σκηνικού λόγου’, ο Γιώργος Σεβαστίκογλου εστιάζει με δεξιοτεχνία στον μικρόκοσμο, ζωγραφίζοντας την ίδια στιγμή τον κοινωνικό χάρτη μιας Ελλάδας αναγνωρίσιμης στις ζωντανές μας μνήμες. Μετά από τόσες δεκαετίες στις σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, η “Αγγέλα” είναι αναμφίβολα μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νάκος,σκηνικά: Altera Pars, Σάββας Πασχαλίδης, κοστούμια: Δέσποινα Κολοκοτσά, φωτισμοί: ΠέτροςΝάκος, μουσική:Ελένη Λομβάρδου. Παίζουν: Αγγελική Κοντού, Παύλος Εμμανουηλίδης, Πέτρος Νάκος, Έλενα Καστανά, Στέλλα Κωνσταντάτου, Μελανία Μπαλτζίδου, Κυριακή Στούρου, Γιάννης Ανδρουλάκης, Θάνος Κώτσης

Διάρκεια παράστασης:   100  λεπτά

Κυριακή   19/11/2017 Αναχώρηση από το Πάρκιγκ του Δημαρχείου στις 8:00μ.μ.

Τιμή συμμετοχής 11 ευρώ με το πούλμαν  (παρακαλούμε τα εισιτήρια να προπληρώνονται)

Συμμετοχή στα μέλη του ΔΣ έως την Πέμπτη 16/11/2017