Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ.

 Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Συνάδελφοι-ισσες,

Στις 16/12/2019 συνεδρίασε αύμφωνα με το καταστατικό το νεοκλεγμένο Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα.

Πάγια θέση της παράταξης μας είναι η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων, ανάλογα και με τη δύναμή τους στο προεδρείο. Δηλαδή η πρώτη παράταξη παίρνει τον Πρόεδρο, η δεύτερη Γραμματέα και η Τρίτη τον Αντιπρόεδρο. Αυτή η τακτική έχει κρατηθεί σταθερά, από την παράταξή μας όλα τα χρόνια, ανεξάρτητα αν κατείχαμε την πρώτη , δεύτερη ή τρίτη θέση.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ καταθέσαμε  εξαρχής την πρόταση μας για αντιπροσώπευση σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αποτυπώθηκαν στις αρχαιρεσίας του Συλλόγου στις 11-12-2019. Οι Παρατάξεις Εκπαιδευτικοί σε Δράση και ΔΗ.ΣΥ. με την τοποθέτησή τους δεν δέχτηκαν να συμμετέχουν στο προεδρείο και πρότειναν να παραμείνουν απλά μέλη

Θέλοντας να δώσουμε την δυνατότητα και το χρόνο στις δύο παρατάξεις να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους δεν έγινε η συγκρότηση του προεδρείου στην παρούσα συνεδρίαση και το ΔΣ σύντομα θα συνεδριάσει εκ νέου με το ίδιο θέμα

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Α.Σ.Ε.

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  

       Χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες, τους συναδέλφους και  τους  αναπληρωτές – συμβασιούχους συναδέλφους,  σκληρά δοκιμαζόμενο κομμάτι του κλάδου μας, που συμμετείχαν στις εκλογικές  διαδικασίες του Συλλόγου μας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και  Εξελεγκτικής Επιτροπής.

     Σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματά μας, αποτελεί τιμή και μεγάλη ευθύνη η στήριξη και ενίσχυση του ψηφοδελτίου της  Αγωνιστικής Συσπείρωσης, συνδυασμού που στηρίζει το ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντάς το σε πρώτη δύναμη, , καταλαμβάνοντας πέντε από τις εννιά έδρες στο νέο Δ.Σ. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης ή συκοφάντησης της δράσης του Σωματείου μας!

Η εμπιστοσύνη στην Α.Σ.Ε. με την ψήφο σας, μας δίνει νέα δύναμη να παλέψουμε ΜΑΖΙ με περισσότερη αισιοδοξία και πιο μαχητικά.  Η συμμετοχή στο σωματείο, στη συλλογική δράση, στις συλλογικές διαδικασίες, η μάχη σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, για να προασπίσουμε δυναμικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων.

Ως ΑΣΕ θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα πιο μαζικό και ταξικά οργανωμένο κίνημα που θα διεκδικεί όσα μας πήραν τα προηγούμενα χρόνια και όλα αυτά που δικαιούμαστε. Δεν υποσχόμαστε έτοιμες λύσεις. Διαβεβαιώνουμε όμως όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης και ψήφου, ότι θα σταθούμε δίπλα σε καθένα που έχει αποφασίσει να συγκρουστεί με ότι και όσους ακυρώνουν και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά μας ως εκπαιδευτικούς και ως εργαζόμενους.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.  ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΩΝΑΣ…

Η συσπείρωση στο Σωματείο μας, η ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αποτελεί παρακαταθήκη και συστατικό στοιχείο για το δυνάμωμα της πάλης. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!                     

14/12/2019

Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ καταψηφίζει προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ
Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ καταψηφίζειπροτάσεις

 για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στις 26 Νοέμβρη, η Αγωνιστική Συσπείρωση κατάθεσε πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων την Παρασκευή 29 Νοέμβρη. Επισημάναμε ότι πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Π.Ε. έχουν ήδη πάρει απόφαση για συμμετοχή, μετά από την μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23/11. Τονίσαμε ότι οι τελευταίες εξελίξεις, με τον αποκλεισμό εκατοντάδων συναδέλφων από τους νέους πίνακες, δίνουν ιδιαίτερη αξία στην κινητοποίηση της Παρασκευής.

Με συνοπτικές διαδικασίες, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν την πρόταση αυτή όπως επίσης καταψήφισαν και την πρόταση για τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη μαζί με τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τα σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ενάντια στο αντιασφαλιστικό έγκλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η απίστευτη δικαιολογία αυτών των δυνάμεων ήταν ότι «… στην πλειοψηφία τους τα αιτήματα των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι αντίθετα με τα αιτήματα της Ομοσπονδίας…»!!! Με τον πιο κυνικό τρόπο παραδέχονται,  δηλαδή, ότι διαφωνούν με την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, με την κατάργηση του νόμου των απολύσεων του Γαβρόγλου 4589/19, που εφαρμόζει η  Κεραμέως, με την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και το λύκειο, που εφαρμόζει με η ΝΔ και προετοιμάζεται να το κάνει ακόμα χειρότερο. Γυρίζουν την πλάτη σε εκατοντάδες συναδέλφους ειδικής αγωγής, που έχουν πέσει εκατοντάδες θέσεις στους νέους πίνακες, στους χιλιάδες, που χωρίς δική τους ευθύνη και λόγω του παράβολου των 3€,έχουν αποκλειστεί όχι μόνο από τον διορισμό, αλλά και από την δυνατότητα να δουλέψουν ως αναπληρωτές την επόμενη 3ετία.

Αντίστοιχα για το Ασφαλιστικό, αυτές οι δυνάμεις θεωρούν ότι, αφού δεν υπάρχει νομοσχέδιο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ο κλάδος να αντιδράσει. Συνειδητά δεν προετοιμάζουν τον κλάδο για το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, για την παράδοσή της στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, για τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που προετοιμάζει η ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων τους.

Η ΔΑΚΕ και η ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, αφού τους ψάχναμε με το μικροσκόπιο για να τους βρούμε στη συγκέντρωση της 23ης Νοέμβρη, «κατεβάζουν ρολά» για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές …

Για άλλη μια φορά, γίνεται ξεκάθαρο ότι με αυτές τις ηγεσίες το κίνημα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Επιβεβαιώνεται ότι είναι μονόδρομος η οργάνωση του αγώνα αλλά και η κλιμάκωση της πάλης, απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης από τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ. Για αυτό είναι αναγκαία η αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, αγωνιστικά, ενωτικά, ταξικά με όπλο το δίκιο μας, τα δικαιώματα της νέας γενιάς.

Όλοι στα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού:

  • Στην κινητοποίηση Συλλόγων και ΕΛΜΕ την Παρασκευή, 29/11 στις 1μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας με αίτημα να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος από τους πίνακες του ΑΣΕΠ και τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
    • Στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 30 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια, ενάντια στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η ελπίδα βρίσκεται στον μαζικό – ενωτικό – ταξικό αγώνα, στη συμπόρευση των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, φοιτητών και μαθητών!

Αθήνα, 27 Νοέμβρη 2019

Τοποθέτηση της ΑΣΕ για τη δημιουργία οργανικών στα Τ.Ε. στην Πρωτοβάθμια

Σχετικά με την εφαρμογή της νέΑ.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕας ρύθμισης για την στελέχωση των Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.)

Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιο σε όλες τις διευθύνσεις με θέμα «Προσδιορισμός κενών οργανικών θέσεων σε Τ.Ε. σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με σκοπό να προσδιορίσουν τα κενά οργανικών θέσεων σε Τ.Ε. σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εγκύκλιος του Υπουργείου, με βάση τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε, ορίζει ότι στα Τ.Ε. των σχολικών μονάδων της Α/θμιας εκπαίδευσης στις οποίες φοιτούν έως 250 μαθητές, τοποθετείται ένας εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής ενώ στα Τ.Ε των σχολικών μονάδων, στις οποίες φοιτούν περισσότεροι από 250 μαθητές, εκ των οποίων τουλάχιστον 15 με διαγνωσμένη, από αρμόδιο δημόσιο φορέα, αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τοποθετούνται 2 εκπαιδευτικοί.

Με βάση τα παραπάνω ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών επισημαίνουμε τα εξής:

  • Η συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως και το προηγούμενο καθεστώς, δεν ανταποκρίνεται και δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών στην ειδική εκπαιδευτική παρέμβαση που χρειάζονται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες.
  • Είναι ελάχιστες οι σχολικές μονάδες που πληρούν συνδυαστικά και τα δύο κριτήρια ώστε να τοποθετηθεί ο πολύ αναγκαίος δεύτερος εκπαιδευτικός. Οι οργανικές που δημιουργούνται είναι ελάχιστες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.
  • Τα συγκεκριμένα όρια είναι πλήρως αντιεπιστημονικά διότι παραβλέπουν τις σύνθετες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που φοιτούν σε τμήματα ένταξης και εξισώνουν τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Για παράδειγμα είναι πιθανόν σε ένα σχολείο να υπάρχουν λιγότεροι από 250 μαθητές αλλά περισσότεροι μαθητές με διάγνωση ή να υπάρχουν λιγότεροι από 15 μαθητές με διάγνωση αλλά να υπάρχει ανάγκη να στηριχθούν για περισσότερες ώρες από τον ειδικό παιδαγωγό.
  • Σε αντίθεση με ότι ισχύει σήμερα, οι μαθητές που αναμένουν τη διάγνωση από το ΚΕΣΥ αλλά αυτή καθυστερεί λόγο της υποστελέχωσης των δημόσιων δομών αποκλείονται από τη φοίτηση στο Τμήμα Ένταξης.
  • Υπάρχουν εκατοντάδες δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στα οποία παρά τις ανάγκες που υπάρχουν δεν λειτουργεί καθόλου Τμήμα Ένταξης.
  • Ένα επιπλέον πρόβλημα που δημιουργεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος, είναι ότι θέτει ως  προϋπόθεση την ύπαρξη χώρου στέγασης του Τ.Ε. στη σχολική μονάδα και απαιτεί την απαραίτητη οικονομική κάλυψη της δαπάνης από τους δήμους μέσω Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας. Αντί να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, μπαίνει ως επιπλέον “κόφτης”.

 

Δηλώνουμε ότι κόντρα στις επιδιώξεις της ΕΕ, κυβέρνησης και Υπ. Παιδείας εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και ειδικότερα των μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Χρειάζεται πλήρης στελέχωση των Τ.Ε. με το απαραίτητο προσωπικό, όχι με αριθμητικά κριτήρια αλλά με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε σχολική μονάδα.

Η θέση μας είναι απολύτως σαφής: Όλα τα παιδιά στην δομή που έχουν ανάγκη. Κανένα παιδί που χρήζει ειδικής αγωγής να μην μείνει εκτός λόγω «προδιαγραφών»!!! Δημιουργία όλων των απαραίτητων Τμημάτων Ένταξης, σε όσα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία υπάρχει ανάγκη χωρίς “κόφτες” και αντιπαιδαγωγικά όρια. Να μπει τέρμα στην πολιτική απαξίωσης των δομών της ειδικής αγωγή, των ΚΕΣΥ και συνολικά της διαδικασίας διάγνωσης. Στελέχωση όλων των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό (ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.) Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.

Αθήνα, 24/11/2019

Με μαχητική πορεία οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν μόνιμους διορισμούς και δικαιώματα στους αναπληρωτές

Με μαχητική πορεία οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν μόνιμους διορισμούς και δικαιώματα στους αναπληρωτές

https://www.youtube.com/watch?v=mc95Yey6rRQ

https://www.youtube.com/watch?v=_3gixRYRtdI&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=UegHC7xRtGk&feature=youtu.be

​Με μαχητική πορεία στη Βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση εκπαιδευτικών Συλλόγων – ΕΛΜΕ – Επιτροπών Αναπληρωτών στην Αθήνα, στα Προπύλαια, με αιχμή το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, των μόνιμων διορισμών και των δικαιωμάτων των αναπληρωτών, από κοινού με άλλα τμήματα των ελαστικά εργαζομένων στο Δημόσιο (διαβάστε παρακάτω το αγωνιστικό πλαίσιο).

Κατά τη συγκέντρωση στα Προπύλαια έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους εκπαιδευτικών σωματείων εκπαιδευτικών, την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Οι ομιλητές κατήγγειλαν την ασκούμενη πολιτική που έχει οδηγήσει σε άθλια κατάσταση την εκπαίδευση και τα σχολεία και απαίτησαν μόνιμους διορισμούς, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών με πλήρη δικαιώματα.

Συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση είναι μεταξύ άλλων «Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία, καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία», «Τέρμα στην κοροιδία, δάσκαλοι καθηγητές σε όλα τα σχολεία» και «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία». 

Τα εκπαιδευτικά σωματεία έχουν ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης έχουν προγραμματισμένη πανελλαδική συνδιάσκεψη στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού.

Να σημειωθεί δε ότι προκλητικά δυο μέρες μόλις πριν από την πανελλαδική κινητοποίηση κι ενώ στα σχολεία μετρούν ακόμα ελλείψεις εκπαιδευτικών, ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προσλήψεων της Ειδικής Αγωγήςαπό τους οποίους αποκλείστηκαν, χωρίς δική του υπαιτιότητα, 1.200 εκπαιδευτικοί όχι μόνο από τη διεκδίκηση μονιμοποίησης αλλά και από τη δυνατότητα να δουλέψουν ακόμα και ως αναπληρωτές, δηλαδή σε σίγουρη ανεργία για τα επόμενα χρόνια!

Παράλληλα ανανέωσαν τα αγωνιστικά τους ραντεβού για την κινητοποίηση της 29ης Νοέμβρη στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 30 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια.

Ανάλογο συλλαλητήριο έγινε και στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση μίλησαν η Ειρήνη Σκοπελίτη από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών (δείτε εδώ βίντεο) και η Δέσποινα Δάσιου πρόεδρος της Α” ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ βίντεο).