Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τη νέα υπουργό Παιδείας

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με τη νέα υπουργό Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 15/7, στο υπουργείο Παιδείας, συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ και της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, με πρωτοβουλία της δεύτερης. Μοναδικό θέμα ήταν τα προβλήματα που εμφανίζονται στην εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, σε ορισμένους από τους 114 Δήμους που πρόκειται να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος από τη νέα σχολική χρονιά (2019 – 2020).

Η πολιτική ηγεσία μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη ζητηθεί από τους Περιφερειακούς Διευθυντές αναλυτική καταγραφή των Δήμων που υπάρχουν προβλήματα. Η εικόνα αυτή, όπως ειπώθηκε, θα κοινοποιηθεί και στη ΔΟΕ τις επόμενες μέρες.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αν και γνώριζε τα προβλήματα, όπως παραδέχτηκε, πριν ακόμα από τις εκλογές (π.χ. για τις ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές), δεν δεσμεύτηκε ότι θα πάρει κάποιο συγκεκριμένο μέτρο(!) για την επίλυσή τους. Αντίθετα, πέταξε το μπαλάκι στη ΔΟΕ και τα Σωματεία  για να προτείνουν λύσεις(!), να προτείνουν μέχρι και συγκεκριμένα κτίρια με οδό και αριθμό ανά Δήμο για να δημιουργηθούν νέες αίθουσες!! Το επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά  πως τα συνδικάτα δεν συνδιοικούν ούτε συναποφασίζουν με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Ξαναζήσαμε το ίδιο σκηνικό, όπως και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση να θέλει αλλά οι Δήμοι να ευθύνονται που δεν υλοποιούν». Φυσικά, οι παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ και οι αντιδραστικές τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη Αττικής και στελέχους της ΝΔ, Γ. Πατούλη, εναντίον της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, οι θέσεις του για πέρασμα των Νηπιαγωγείων στους Δήμους, είναι γνωστές εδώ και καιρό. Δεν προέκυψαν από τις δυσκολίες υλοποίησης.

Η υπουργός Παιδείας μας γνωστοποίησε την πρόθεσή της, αν δεν λυθούν τα προβλήματα (με ποιανού άραγε την ευθύνη;;) να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε νομοθετική παρέμβαση για αναστολή της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής σε συγκεκριμένους Δήμους. Από τα λεγόμενα συμπεραίνουμε επίσης ότι δεν αποκλείεται ούτε ο κίνδυνος για διπλό δίκτυο Προσχολικής Αγωγής σε Νηπιαγωγεία και Παιδικούς Σταθμούς – με voucher – (κάτι για το οποίο ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών είχαμε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή της ψήφισης του νόμου). Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος μια σειρά οικογένειες να εξωθηθούν προς την ιδιωτική εκπαίδευση.   

Η τοποθέτηση των εκπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών ήταν η μόνη που ανέδειξε το ζήτημα της εφαρμογής της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής σε όλη του την έκταση. Επέμειναν πως πρέπει εδώ και τώρα οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς να πάρουν απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιηθεί η 2χρονη Προσχολική Αγωγή, με ευθύνης της κυβέρνησης. Επέμειναν να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι μέτρα προγραμματίζει να πάρει η κυβέρνηση σε σχέση με: την κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, τα κονδύλια που θα δοθούν στις σχολικές επιτροπές ώστε να υλοποιηθεί η 2χρονη Προσχολική Αγωγή με όρους σύγχρονους, όπως αρμόζει στα παιδιά μας. Φυσικά απαντήσεις δεν πήραμε.

Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νηπιαγωγεία δεν κρύβονται κάτω από το χαλί. Ακόμα και σε Δήμους που φαινομενικά “δεν υπάρχει πρόβλημα” τα παιδιά μας στοιβάζονται σε ανεπαρκή κτήρια, η χρηματοδότηση είναι ελλιπής, χιλιάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι αναπληρωτές είναι ήδη απολυμένοι. Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την πραγματικότητα!

Απαιτούμε να παρθούν εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, όλα τα αναγκαία μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ουσιαστική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής σε όλη τη χώρα χωρίς εξαιρέσεις. Ούτε βήμα πίσω από αυτή την ανάγκη και τη δυνατότητα της εποχής μας!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση!

Αθήνα, 15/7/2019

Σημαντική άνοδος της ΑΣΕ στις αρχαιρεσίες της 88ης Γ.Σ. της ΔΟΕ! 3η δύναμη σε αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ!

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

Σημαντική άνοδος της ΑΣΕ στις αρχαιρεσίες της 88ης Γ.Σ. της ΔΟΕ!

3η δύναμη σε αντιπροσώπους για την ΑΔΕΔΥ!

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί – πιο αισιόδοξοι!

  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 88ης ΓΣ της ΔΟΕ με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων για το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Η ΑΣΕ σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση σε ψήφους και ποσοστά από όλες τις άλλες δυνάμεις. Πήρε 110 ψήφους (από 88) και εξέλεξε 2 (είχε 2) αντιπροσώπους στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Μάλιστα, σε απόλυτο αριθμό ψήφων και ποσοστά στις εκλογές των Συλλόγων, έρχεται 3η δύναμη με σημαντική αύξηση! Στην κάλπη για αντιπροσώπους για το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αναδείχτηκε σε 3η δύναμη για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια με 114 (από 90)  ψήφους και εξέλεξε 31 (από 24) αντιπροσώπους. Είναι θετικό και ελπιδοφόρο ότι ενισχύεται και μέσα στους εκπαιδευτικούς ο αγωνιστικός πόλος, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που όλα τα προηγούμενα χρόνια ηγήθηκαν στην πάλη για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης, στάθηκαν απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Η δύναμη που θεωρεί ρεαλιστικό και σύγχρονο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που δεν παζαρεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά παλεύουν για: τη μονιμοποίηση των 35.000 και πλέον απολυμένων αναπληρωτών, το μπλοκάρισμα της αντιδραστικής αξιολόγησης με κήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ, την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με τις αναγκαίες υποδομές, χρηματοδότηση και διορισμούς, για σχολείο γενικής παιδείας που θα μορφώνει όλα τα παιδιά! H δυναμική του αποτελέσματος, απόρροια της πρωτοπόρας θέσης, στάσης και δράσης μας, θα κατατεθεί στους αγώνες του Κλάδου μας και του εργατικού λαϊκού κινήματος συνεχίζοντας να είμαστε δίπλα σε κάθε σχολείο και συνάδελφο. Καλούμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση και μπροστά στις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιούλη. Να καταδικάσουν με την ψήφο τους τα κόμματα που μας τσακίζουν τη ζωή, που μας έφτασαν μέχρι εδώ. Να δυναμώσει τη δύναμη εκείνη που στάθηκε δίπλα μας σε κάθε αγώνα, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα.

 

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΟΕ 

 

      2019          2017       2015
ΨΗΦΟΙ

ΕΔΡΕΣ

ΨΗΦΟΙ

ΕΔΡΕΣ

ΨΗΦΟΙ

ΕΔΡΕΣ

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

660

611

605

ΨΗΦΙΣΑΝ

658

609

605

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ

3

1

1

ΕΓΚΥΡΑ

655

608

604

Α.Σ.Ε. (το ψ/δ που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

 

110

2

88

2

88

2

Δ.Α.Κ.Ε.

195

3

182

3

151

3

ΔΗ.ΣΥ.

129

    2

123

2

101

2

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

112

2

114

2

132

2

Ε.Ρ.Α.

45

1

40

1

78

1

Α.Ε.ΕΚ.Ε.

43

1

44

1

54

1

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤ. ΕΚΠΑΙΔ. (ΜΕ.Τ.Α.)

13

13

13

ΛΟΙΠΑ

8

4

4

 

 

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 

      2019       2017       2015

ΨΗΦΟΙ

ΑΝΤΙΠΡ

ΨΗΦΟΙ

ΑΝΤΙΠΡ

ΨΗΦΟΙ

ΑΝΤΙΠΡ

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ

660

 611

605

ΨΗΦΙΣΑΝ

658

  609

605

ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ

1

2

3

ΕΓΚΥΡΑ

657

607

602

Α.Σ.Ε. (το ψ/δ που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

114

31

90

24

89

24

Δ.Α.Κ.Ε.

196

53

184

49

151

40

ΔΗ.ΣΥ.

132

35

120

    32

102

27

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

110

30

114

    31   134

35

Α.Ε.ΕΚ.Ε.

45

12

42

11

51

   13
Ε.Ρ.Α.

39

10

40

11

75

 20

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤ. ΕΚΠΑΙΔ. (ΜΕ.Τ.Α.)

15

4

13

3

13

3

ΛΟΙΠΑ

6

1

4

1

4

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Κατά τη διάρκεια της 3ης μέρας των εργασιών της 88ης ΓΣ της ΔΟΕ, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ, κατέθεσαν την παρακάτω πρόταση για κήρυξη της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα.  «Η 88η ΓΣ της ΔΟΕ αποφασίζει ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που προβλέπεται στο νόμο 4547/18 (αξιολόγηση στελεχών, προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων) όπως εξειδικεύεται με την υπουργική απόφαση 1816/ΓΔ4/11-01-2019. Επιπρόσθετα δεσμεύει το νέο ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα (νομικά, οργανωτικά) για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης για την προετοιμασία του κλάδου από την αρχή της σχολικής χρονιάς».

Κάλεσαν κάθε αντιπρόσωπο να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων του δημοσίου σχολείου και του κλάδου, υιοθετώντας την παραπάνω πρόταση που απηχεί τη βούληση της πλειοψηφίας του κλάδου και μεγάλου τμήματος των αντιπροσώπων της 88ης ΓΣ (πάνω από 50 αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων ή Διοικητικών Συμβουλίων).

Οι δυνάμεις της πλειοψηφίας του απερχόμενου του ΔΣ της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ), υπερασπίστηκαν όλο το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (4547/18) πατώντας πάνω στους νόμους για την αξιολόγηση των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιδίωξαν και κάτι ακόμα χειρότερο, να γίνει θέση του ίδιου του κλάδου η πρόταση της κυβέρνησης για μια ¨καλή αξιολόγηση¨. Δηλαδή να δεχτούν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, οικειοθελώς την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4547. Υιοθετούν οι συγκεκριμένες δυνάμεις 100% το αντιδραστικό- αντιεκπαιδευτικό περιεχόμενο του λεγόμενου προγραμματισμού και αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου.

Έγινε φανερό σε όλο το σώμα του συνεδρίου ότι ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ είναι δεσμευμένες πολιτικά από την κυβέρνηση και τα κόμματα τους και στο ζήτημα της εφαρμογής της αξιολόγησης. Για αυτό το λόγο καταστρατηγώντας ακόμα και τις στοιχειώδεις δημοκρατικές διαδικασίες προχώρησαν στη λήψη απόφασης.

Συγκεκριμένα:

Οι εκπρόσωποι των δυνάμεων αυτών στο Προεδρείο της ΓΣ, όχι μόνο αρνούνταν πεισματικά να βάλουν σε ψηφοφορία την πρόταση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ αλλά θεώρησαν πως η μόνη πρόταση που υπάρχει είναι αυτή της πλειοψηφίας της ΔΟΕ, παρόλο που δεν υιοθετήθηκε από σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ Σύλλογο Εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα. Αρνήθηκαν την ονομαστική ψηφοφορία παρά την απαίτηση των εκλεγμένων αντιπροσώπων της ΑΣΕ αλλά και μεγάλου αριθμού συνέδρων. Δεν καταμέτρησαν ούτε καν πόσοι ψήφισαν υπέρ ή κατά της πρότασης της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ!

Στα συνέδρια των συνδικάτων δεν υπάρχουν αποφάσεις δια βοής, ούτε οπτική εκτίμηση αποτελέσματος!!!

Είναι φανερό ότι στη μεγαλύτερη ομοσπονδία του δημοσίου, τη ΔΟΕ,  ΔΑΚΕ,ΔΗΣΥ,ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ ακυρώνουν την απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που έχουν ψηφίσει στην ΑΔΕΔΥ. Πετάνε στην κυριολεξία λευκή πετσέτα στην επόμενη κυβέρνηση!

Οι εκπρόσωποι της ΑΣΕ, με δήλωσή τους μετά τις εκφυλιστικές πρακτικές του προεδρείου αλλά και της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ, έκαναν σαφές ότι τέτοιες διαδικασίες δεν νομιμοποιούνται, τέτοια αποτελέσματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα στα πρωτοβάθμια σωματεία ώστε να μπει φρένο στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση.

Κάτω από αυτές τις εξελίξεις καλούμε κάθε συνάδελφο, να σκεφτεί τι Ομοσπονδία θέλει στο πλάι του, τι κίνημα έχει ανάγκη ο κλάδος σήμερα, με ποιους πρέπει να πάει και ποιους να αφήσει!

Αθήνα 25/06//2019

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ-ΠΑΜΕ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ 88ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Δελτίο Τύπου από την 2η ημέρα της 88ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίστηκαν σήμερα για δεύτερη μέρα οι εργασίες της  88ης Γ.Σ. της ΔΟΕ. Η δεύτερη μέρα χαρακτηρίστηκε από τη δυναμική παρέμβαση των αναπληρωτών, που με σύνθημα «μονιμοποίηση των αναπληρωτών – μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών» απαιτούσαν να συζητηθεί από τη Γενική Συνέλευση το ζήτημα της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών.

Από τη μεριά τους οι   εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ, κατήγγειλαν για μια ακόμη φορά, την απαξίωση από τις δυνάμεις ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΡΑ-ΑΕΕΚΕ,  του αγώνα των αναπληρωτών, «όλων αυτών δηλαδή που απαιτούσαν από την Ομοσπονδία τους το αυτονόητο: να υιοθετήσει το αίτημα για μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων». Όπως τονίστηκε, «απ’ όλη τη διαδικασία μέχρι τώρα, αλλά και από τη δράση τους το προηγούμενο διάστημα, αποδεικνύεται ότι οι παρατάξεις αυτές, σε απόλυτο συντονισμό με τις θέσεις των κομμάτων τους,  δεν θέλουν να οργανώσουν τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών»…  «παρά την άρνηση της συζήτησης, οι δυνάμεις της ΑΣΕ θα συμβάλλουν ώστε το επόμενο διάστημα, το ζήτημα του διορισμού όλων των συμβασιούχων αναπληρωτώ,ν παρά τον αποκλεισμό από τις δυνάμεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού να επανέρχεται με κάθε τρόπο, με κάθε αφορμή στο προσκήνιο».

Κατά την διαδικασία των τοποθετήσεων των αντιπροσώπων της ΑΣΕ επί της κριτικής των πεπραγμένων τονίστηκε ότι «εκείνο που κρίνεται στη σημερινή Γ.Σ. είναι τι Ομοσπονδία θα έχουμε τα άλλα δυο χρόνια. Τότε που  κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα εφαρμόσει αυτά που η  σημερινή και οι προηγούμενες έχουν νομοθετήσει, όπως για παράδειγμα, την αξιολόγηση που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που δυστυχώς για πρώτη φορά στην ιστορία του κλάδου, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας εισηγείται την εφαρμογή της… Χρειαζόμαστε μια ΔΟΕ μαχητική και όχι μια Ομοσπονδία που θα παίρνει συγχαρητήρια από τους υπουργούς. Μια Ομοσπονδία όπλο και οργανωτή της πάλης μας και όχι μια Ομοσπονδία που θα στέκεται απέναντί μας…

Μπροστά μας έχουμε μια αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από ένα ισχυρό-ευρύ μέτωπο, την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ, τον ΣΕΒ, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου, έχουμε  μια πολιτική που απολύει συναδέλφους… που δεν έκανε ούτε έναν διορισμό. Το δίλλημα για τους εργαζόμενους, για τους εκπαιδευτικούς πρέπει να είναι: Να διαλέξουν έναν από τους δυο δυνάστες ή δυνατή, ισχυρή αντιπολίτευση στα συνδικάτα και στις βουλευτικές εκλογές; »

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα με τη δευτερολογία του προέδρου και τις ψηφοφορίες των oικονομικών και διοικητικών πεπραγμένων, ενώ αύριο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η  συζήτηση επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΕΔΩ

Αθήνα 24-6-2019

ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. – ΑΕΕΚΕ ΚΑΙ ΕΡΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΩΣ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ 88η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

Α.Σ.Ε. ψηφ. που στηρίζει το ΠΑΜΕ


ΔΑΚΕ – ΔΗ.ΣΥ. – ΑΕΕΚΕ ΚΑΙ ΕΡΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΩΣ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ 88η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

Αποτελεί κυριολεκτικά μελανό σημείο, στις εργασίες της 88ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ,  η στάση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ που αρνήθηκε να μπει ως θέμα το ζήτημα των αναπληρωτών. Κυριολεκτικά οι δυνάμεις αυτές, για μια ακόμα φορά γυρίζουν την πλάτη στου χιλιάδες απολυμένους συναδέλφους αναπληρωτές.

Οφείλουν να απολογηθούν στους συναδέλφους. Η βασική αιτία της άρνησής τους είναι η πλήρη τους συμφωνία με την πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, με τη χρόνια αδιοριστία. Συνειδητά επιλέγουν να κάνουν πλάτες στα κόμματά τους, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου το επόμενο διάστημα, ειδικά μετά τις εκλογές στις 7 Ιούλη. Τώρα οι αναπληρωτές χρειάζεται να καταδικάσουν, να απομονωνόμουν αυτές τις δυνάμεις.

Να μαυρίσουν τα κόμματά της αδιοριστίας, το ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην  κάλπη των εθνικών εκλογών. Να δυναμώσουν στους αγώνες, στα σωματεία, στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών την δύναμη του αγώνα της ελπίδας και της προοπτικής.

Παραθέτουμε την  δήλωση 25 εκλεγμένων αναπληρωτών αντιπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στην 88η η Γενική Συνέλευσης της ΔΟΕ.

Όλοι εμείς είμαστε αναπληρωτές, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι για την 88η γενική συνέλευση μέσα από τα ψηφοδέλτια της ΑΣΕ. Είμαστε συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, που όπως και χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί μας έχουμε αναλάβει το δύσκολο έργο της μόρφωσης όλων των παιδιών, ζώντας ταυτόχρονα σαν όμηροι μεταξύ ανεργίας και εργασίας, μέσα στην ανασφάλεια για το μέλλον μας, πολλές φορές αφήνοντας τα σπίτια μας και γυρνώντας από τόπο σε τόπο.

Έχουμε βαρεθεί  πια να ακούμε τις υποσχέσεις της κάθε κυβέρνησης. Βαρεθήκαμε κάθε Σεπτέμβρη να ακούμε υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς, και κάθε Ιούνη να γίνονται τελικά χιλιάδες απολύσεις, στο όνομα των «δημοσιονομικών περιορισμών», που βέβαια εξαφανίζονται όταν είναι να δοθούν χρήματα σε τράπεζες, στο ΝΑΤΟ, σε επιχειρηματίες…

Και τώρα, με τις φετινές εξαγγελίες της κυβέρνησης, το προεκλογικό παιχνίδι της κυβέρνησης συνεχίζεται να παίζεται στις πλάτες μας, αφού οι 4.500 διορισμοί είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις τεράστιες ανάγκες της ειδικής αγωγής, και επιπλέον κανείς δεν δεσμεύεται ότι ακόμα και αυτοί οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση, θα παραμείνει ένα «προσοντολόγιο», που θα πετάει εκτός σχολείων χιλιάδες από εμάς, και θα μας βάζει να σφαζόμαστε για το ποιος θα μαζέψει περισσότερα χαρτιά και «πιστοποιητικά».

Σαν απάντηση, όλο το προηγούμενο διάστημα, εμείς οι συμβασιούχοι παλέψαμε μαζί με τις ταξικές δυνάμεις των σωματείων, βάλαμε μπροστά τις πραγματικές ανάγκες των σημερινών εργαζόμενων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και τις ανάγκες των παιδιών για ουσιαστική μόρφωση. Δεν επιλέξαμε ποιοι από εμάς θα απολυθούν και με ποιόν τρόπο, διαλέγοντας κριτήρια, αλλά αντίθετα όλοι μαζί διεκδικήσαμε με μια φωνή τουλάχιστον 30.000 μόνιμους διορισμούς, για να σταματήσει το αίσχος της αναπλήρωσης και της ευέλικτης απασχόλησης. Αυτό το αίτημα μας ένωσε όλους στις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν, όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου που βιώνουν την ίδια κατάσταση και θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτήν.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι γεγονός ότι το ζήτημα των μόνιμων διορισμών δεν συμπεριλαμβάνεται στην Ημερήσια διάταξη.

Απαιτούμε να παρθεί εδώ και τώρα απόφαση να συζητηθεί το ζήτημα των απλήρωτων και των μόνιμων διορισμων στην ημερήσια διάταξη της Γ.Σ.

Απαιτούμε να γίνει θέση της ΔΟΕ το αίτημα για Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών.

 Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί αποτελούμε το ¼ του κλάδου, καλύπτουμε οργανικές ελλείψεις των σχολείων, χάρη σε εμάς λειτουργούν σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Εμείς οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, μέχρι το δίκαιο αίτημά μας να πραγματοποιηθεί, και καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο! Η δύναμή μας είναι ο αγώνας μας μέσα στα σωματεία μας! Καλούμε επίσης όσους θέλουν πραγματικά να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες μας, να σκεφτούν τι ομοσπονδία χρειαζόμαστε! Καλούμε όσους αντιπροσώπους συμφωνούν με την πρόταση αυτή να συμπαραταχθούν μαζί μας.

Αθήνα, 23 Ιούνη 2019