Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΨΗΦΙΣΜΑ συμπαράστασης στον συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον                                συνάδελφο Σεραφείμ Ρίζο.

Ο συνάδελφος κατηγορείται, έπειτα από μήνυση χρυσαυγίτη, ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να τον χτυπήσουν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου 2012.

Εκείνη την περίοδο η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε στήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει όποιον αντιστεκόταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων και καλλιεργώντας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κλίμα βίας και επιθέσεων.

Είναι τουλάχιστον προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα στήνοντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, μηνύσεις.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την επανάληψη της στάσης προνομιακής μεταχείρισης που επιφυλάσσεται στη ναζιστική – εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής από μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης.

Η παραγραφή του ναζιστικού πογκρόμ του 2011 στο κέντρο της Αθήνας, η συνεργασία με τα ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών και αλληλέγγυων στους πρόσφυγες στον Πειραιά, η διαφυγή χρυσαυγιτών που επιτίθενται ακόμη και μπροστά στις κάμερες, οι πρόσφατες ανοιχτές επιθέσεις ενάντια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο Πέραμα, το αποδεικνύουν ξεκάθαρα.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την καταδίκη αγωνιστών του εργατικού κινήματος, όταν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν κυκλοφορούν ελεύθεροι, συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ στους αιρετούς Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Παντελή Βαϊνά και Γιώργο Χρόνη, αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Γ΄ Αθήνας, οι οποίοι δικάζονται την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017, γιατί έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011.

Ως λόγοι για τις μηνύσεις των υποψήφιων διευθυντών αναφέρονται η «παράβαση καθήκοντος» και η «κατάχρηση εξουσίας» και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Υπενθυμίζουμε  ότι οι αιρετοί βαθμολόγησαν τους υποψήφιους διευθυντές με χαμηλή βαθμολογία  εφαρμόζοντας απόφαση γενικών συνελεύσεων και λαμβάνοντας υπόψη τους  τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας.

Μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και την αθωωτική απόφαση της 14ης Νοεμβρίου 2016 στη δίκη του Π. Βαϊνά, απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι ποινικές διώξεις σε βάρος των αιρετών γιατί ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και την ελεύθερη έκφραση γνώμης.

 

Ψήφισμα κατά της Χ.Α. σχετικά με το «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη

Στις 10 Ιουλίου του 2013 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, δέχτηκε επίθεση από μεγάλη ομάδα μελών και οπαδών της «Χρυσής Αυγής».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» με την ευκαιρία της εκδίκασης της υπόθεσης, στο πλαίσιο της συνολικής δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, καταδικάζει τις εγκληματικές ενέργειες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που στόχο έχουν τον εκφοβισμό, την επιβολή και την κατάλυση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας και απαιτεί την καταδίκη των δραστών της.Υπενθυμίζουμε ότι η δραστηριότητα του «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ» είχε κοινωνικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και ήταν στέκι για τη νεολαία της Ηλιούπολης, που κάλυπτε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο της με τις πολύμορφες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στο χώρο. Η συγκεκριμένη επίθεση πραγματοποιήθηκε σε ώρα λειτουργίας του Κοινωνικού Χώρου, ενώ μέσα παραδίδονταν δωρεάν μαθήματα από εθελοντές καθηγητές σε ανήλικους μαθητές και είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του χώρου και τον τραυματισμό παρευρισκομένων μελών του.  Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία της εδώ και ένα χρόνο συνεχιζόμενης δίκης της Χρυσής Αυγής και αυτές τις μέρες ξεκινάει η εξέτασή της με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.  Η επίθεση στον Κοινωνικό Χώρο «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» ήταν μια από τις δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή ενάντια σε μετανάστες, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, αντιφασίστες .

 

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, δασκάλους, καθηγητές, γονείς και μαθητές  με τη μαζική πάλη τους να δημιουργήσουν τους όρους για την απομόνωση και το ξερίζωμα της ναζιστικής εγκληματικής  Χρυσής Αυγής.

 

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους μάρτυρες που θα καταθέσουν στη δίκη για την υπόθεση της επίθεσης στον Κοινωνικό Χώρο του «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ»,  για να αποκαλυφθεί ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής.

 

Ψήφισμα συμπαράστασης

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Το ΔΣ του συλλόγου μας καταγγέλει τη δίωξη μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Ηλία Σμήλιο, δάσκαλο, και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρο, οι οποίοι «εγκαλούνται» για «παροχή εξηγήσεων εντός 48 ωρών σε αυτεπάγγελτη μήνυση» για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές κινητοποιήσεις και τη δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

Οι διώξεις συνδικαλιστών, οι διώξεις μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και να παροπλίσουν συνδικάτα και αγωνιστικά κινήματα

Είναι άλλη μια κίνηση εκφοβισμού απέναντι στο οργανωμένο κίνημα και στα συνδικάτα που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολίτική της κυβέρνησης-Ε.Ε

Δεν μας φοβίζουν- μας δυναμώνουν!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Ψήφισμα για Χρυσή Αυγή

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 31 Οκτώβρη, ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δική της Χρυσής Αυγής, με την υπόθεση της επίθεσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών.

Η Χρυσή Αυγή είναι τα τσιράκια των εκμεταλλευτών μας!

Ο τρόπος που έδρασαν στις 12 Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, αναδεικνύει το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης, ενώ η στόχευση σε πρωτοπόρους αγωνιστές που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνει το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος.

Η δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονική επίθεση στο Πέραμα, η επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Η Χρυσή Αυγή οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα που έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία, προσφέροντας τσάμπα εργατικά χέρια στην εργοδοσία κι ενώ ζητούσε στη Βουλή νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων.

Η δράση της υπηρετεί συμφέροντα τμημάτων της μεγαλοεργοδοσίας, εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, είναι μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική!

Να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια να καμουφλαριστεί ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια να εξισωθεί η ναζιστική εγκληματική δράση της με την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.

Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά και το ναζισμό, μπορεί να δημιουργήσει τους όρους για την απομόνωση και το ξερίζωμά της.

ΤΟ Δ.Σ.