Αθλιότητες εις βάρος νηπιαγωγών

Ανεπίτρεπτα και νοσηρά φαινόμενα θλίψης και παρακμής εμφανίζονται στα σχολεία της πόλης μας, αλλά σίγουρα και ολόκληρης της χώρας. Δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι η υπηρεσία μας θα μεταχειριζόταν τον δάσκαλο και την νηπιαγωγό σαν σκλάβους. Γιατί τι άλλο πέρα από σκλάβος μπορεί να χαρακτηριστεί  ένας άνθρωπος που δεν του επιτρέπεται να ζητήσει υπηρεσιακή άδεια για να παραβρεθεί στο παιδί του που εισάγεται στο νοσοκομείο ή στον πατέρα του για χημειοθεραπείες ή……. Αυτά είναι πολύ χειρότερα και απο τη μείωση μισθού και από την καθυστέρηση πληρωμής. Είναι απανθρωπιά , κανιβαλισμός και αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Αυτά όμως συμβαίνουν, ΣΗΜΕΡΑ!! , στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία της Ηλιούπολης.

Και η θέση της ιεραρχίας των υπηρεσιακών στελεχών μας (που είναι και αυτοί δάσκαλοι) ; «Δεν μπορούμε να σας δώσουμε καμία λύση (!!!!!) και να την βρείτε εσείς, δάσκαλοι , νηπιαγωγοί και κυρίως προϊσταμένες νηπιαγωγείων. Αλλά προσέξτε, μην διανοηθείτε να κλείσετε το τμήμα !!!!». ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ , ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

Λύσεις υπάρχουν και είναι πολύ απλές:

Να προσλάβουν άτομα, μόνιμους ή αναπληρωτές. Σε καμία δημόσια υπηρεσία δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το αίσχος, να μην υπάρχουν διακινούμενοι εκπαιδευτικοί που θα αναπληρώνουν αδειούχους.

Να βγάλει άμεσα απόφαση το υπουργείο, ότι ο εκπαιδευτικός θα παίρνει την άδεια που δικαιούται και εφόσον δεν υπάρχει άλλος να τον αναπληρώσει , το τμήμα του νηπιαγωγείου να παραμένει κλειστό. Δεν θα χρεωθεί ο συνάδελφος την ανικανότητα της υπηρεσίας αλλά και των κυβερνήσεων . Να την χρεωθούμε όλοι μαζί σαν κοινωνία.

Ο σύλλογός μας οφείλει να κηρύξει είτε στάση εργασίας για ενημέρωση είτε 24 ωρη απεργία με απόφαση Γ.Σ. για έντονη διαμαρτυρία. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης