Διδασκαλία Β” ξένης γλώσσας

Παραθέτω παρακάτω ένα κομμάτι από την αχαρακτήριστη εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την διδασκαλία της Β” ξένης γλώσσας.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ
Σχετικά με τη διδασκαλία και την αξιολόγηση της β΄ ξένης γλώσσας, σας ενημερώνουμε τα εξής:

α) Οι μαθητές παρακολουθούν υποχρεωτικά τη γλώσσα, για τη διδασκαλία της οποίας διατέθηκε εκπαιδευτικός.

β) Οι μαθητές που κατά το σχολικό έτος 2012-2013 φοιτούν στην Ε’ τάξη Δημοτικού Σχολείου θα παρακολουθήσουν υποχρεωτικά τη διδασκαλία της β΄ ξένης γλώσσας, για την οποία διατέθηκε εκπαιδευτικός και θα αξιολογηθούν στο μάθημα της β’ ξένης γλώσσας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 4, §3 του Π.Δ. 8 (ΦΕΚ 3Α /10-1-1995) και στα άρθρα 1, §3 και 4.§1 του Π.Δ 121/95 (ΦΕΚ 75Α/18-4-1995).

γ) Οι μαθητές της Στ΄ τάξης, που διδάχθηκαν στην Ε΄ τάξη κατά το σχολικό έτος 2011−2012, β’ ξένη γλώσσα διαφορετική από τη γλώσσα, για τη διδασκαλία της οποίας διατέθηκε εκπαιδευτικός, μπορούν με Υπεύθυνη Δήλωση των γονέων και κηδεμόνων τους, να μην αξιολογηθούν, αλλά υποχρεωτικά θα παρακολουθούν τη διδασκαλία του μαθήματος.

Κατανοώ πλήρως ότι δεν υπάρχουν χρήματα  στην χώρα μας ,  αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την τόση ανοργανωσιά , προχειρότητα και εμπαιγμό από τους υπεύθυνους της Παιδείας μας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο μόνος που πραγματικά ενδιαφέρεται και πονάει για την Παιδεία είναι ο «Δάσκαλος» που μπαίνει μέσα στην τάξη.

Πριν ένα μήνα είχαμε επισκεφτεί σαν ΔΣ τον Διευθυντή εκπαίδευσης και μας έλεγε ότι σίγουρα μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν έρθει όλες οι ειδικότητες στα σχολεία. Αντ” αυτού βλέπουμε την παραπάνω εγκύκλιο να λέει ουσιαστικά ότι όχι μόνο δεν θα στείλουν άλλες ειδικότητες αλλά ότι και οι μαθητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν το μάθημα εκείνο για το οποίο έχει διατεθεί εκπαιδευτικός και ας εκαναν την προηγούμεη χρονιά το αντίθετό του!!!!!!!

Άραγε αυτή η εγκύκλιος θα αναφέρεται μόνο για την β” ξένη γλώσσα ή σιγά σιγά θα επεκταθεί και στα άλλα μαθήματα.;;;;

Απαράδεκτο.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης