Η εκδήλωσή μας για την επανάσταση 1821

Η εκδήλωση για τον «κοινωνικό χαρακτήρα της επανάστασης του 1821» ήταν κατά γενική ομολογία αξιολογότατη. Ακούστηκαν αρκετά χρήσιμα ιστορικά στοιχεία και έγιναν πολύ εποικοδομητικές παρεμβάσεις από το ακροατήριο. Το ενδιαφέρον για το θέμα ήταν μεγάλο και θα μπορούσε η συζήτηση να κρατήσει αρκετά παραπάνω αν δεν υπήρχε ο περιορισμός του χρόνου.

Αλλά όπως όλα τα ωραία έχει και αρνητική πλευρά. Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ. Σε ένα σύνολο 60 ατόμων που παρευρέθησαν , οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί εκτός ΔΣ ήταν 10 περίπου (!!!!!). Τα αίτια ; Ποιος ξέρει;

Όμως , κατά τη γνώμη μου , και εμείς στο ΔΣ δεν την οργανώσαμε σωστά. Η εκδήλωση αυτή έπρεπε να προγραμματιστεί τουλάχιστον 2 μήνες πριν , να προπαγανδιστεί επαρκώς στα σχολεία με αιχμή κυρίως τους δασκάλους της Στ’ τάξης. Έπρεπε να αναζητηθούν και να προσκληθούν συνάδελφοί μας που έχουν μια «εξειδίκευση» στην ελληνική επανάσταση για να είναι στο πάνελ των ομιλητών. Αντίθετα η απόφαση πάρθηκε μόλις 2 εβδομάδες πριν την εκδήλωση, κάτι που , πιστεύω, στοίχισε σημαντικά στην επιτυχία της ως προς τις συμμετοχές.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης