Συνάντηση των Διευθυντών δημοτικών σχολείων με τον υφυπουργό παιδείας

Διάβασα στην ιστοσελίδα του esos.gr  ένα ρεπορτάζ σχετικά με την συνάντηση του ΔΣ του σωματείου των Διευθυντών δημοτικών σχολείων με τον υφυπουργό παιδείας κο Συμεών Κεδίκογλου. Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

 

Με τον υφ. Παιδείας συναντήθηκαν οι Διευθυντές Σχολείων ΠΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Με τον υφυπουργό Παιδείας Σ. Κεδίκογλου συναντήθηκε το Προεδρείο του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε .
Όπως ανακοινώθηκε από την Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., τέθηκαν υπόψη του κ. Υφυπουργού όλα εκείνα τα προβλήματα που διαταράσσουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, οι ιδιαίτερες δυσκολίες των σχολείων που εφαρμόζουν Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα-ΕΑΕΠ, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Επίσης, του επιδόθηκε υπόμνημα με τις θέσεις της Ένωσης Διευθυντών όπως αυτές έχουν ψηφιστεί από την ετήσια γενική της συνέλευση.
 Ο κ. υφυπουργός, αναφέρει η ανακοίνωση της Ενωσης, ήταν ενημερωμένος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες, δεσμεύθηκε να μελετήσει τις θέσεις και τις προτάσεις τους και να τους καλέσει σε νέα συνάντηση «

Αναρωτιέμαι τι διαφορετικό ή επιπλέον θα συζητούσαν οι διευθυντές με το υπουργείο , από την ΔΟΕ που είχε προγραμματισμένη εδώ και καιρό συνάντηση την επόμενη ακριβώς ημέρα με τον υπουργό.!! Να είναι θέματα προγραμματισμού της σχολικής χρονιάς, του διδακτικού ωραρίου των διευθυντών, της αντιμετώπισης των δασκάλων εκτός τάξης, της λειτουργίας του ολοήμερου και των τόσων ειδικοτήτων κλπ… Μα για όλα αυτά τα θέματα καταλληλότερη όλων είναι η ΔΟΕ.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ανέφερα αν δεν έλεγε, με υπογραμμισμένη γραμματοσειρά μάλιστα, στην ιστοσελίδα του σωματείου τους για τους σκοπούς της Ένωσης,  το: «8.  Το Σωματείο είναι καθαρά επιστημονικό. Συνδικαλιστικά καλύπτεται από τις αποφάσεις των κατά τόπους Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία  Ελλάδας.» Ελπίζω όταν αναρτήσουν τα θέματα και τα αποτελέσματα της συνάντησης στην ιστοσελίδα να διαφανεί και ο λόγος αυτού του διαχωρισμού ΔΟΕ με Ενωση διευθυντών.

Πρέπει όμως να είμαστε όλοι μα όλοι πάρα μα πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί το «διαίρει και βασίλευε» δεν οφελεί τελικά κανέναν

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης