Η αναπλήρωση των εκπαιδευτικών

Η αναπλήρωση εκπαιδευτικών, το πιο … σύντομο ανέκδοτο.

Το πρόβλημα της αναπλήρωσης εκπαιδευτικών όταν απουσιάζουν είναι οξύτατο στα σχολεία της Ηλιούπολης. Αν απουσιάζει ένας συνάδελφος για δυο-τρεις μέρες τα παιδιά μοιράζονται επιβαρύνοντας τους υπόλοιπους συναδέλφους , εμποδίζοντας τους να κάνουν σωστά το μάθημά τους και πολλές φορές αναγκάζοντας τους να παρανομήσουν κρατώντας πάνω από 25 παιδιά!!! Αν απουσιάζει πάνω από τρεις μέρες , οι ίδιοι οι γονείς βλέποντας το αισχρό του θέματος με το μοίρασμα των παιδιών τους σε άλλα τμήματα , αποφασίζουν και δεν τα στέλνουν σχολείο κρατώντας τα σπίτι!!! Είναι το πιο λογικό και πιο δημιουργικό που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους για να αποφύγουν το ανούσιο και ανιαρό μοίρασμα. Αν απουσιάζει ο συνάδελφος για πολύ καιρό, εγκυμοσύνη ή κάποια δύσκολη ασθένεια, τότε η λύση , από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης, έρχεται πολύ εύκολα. Καταργήστε το ένα τμήμα του ολοήμερου , τραβήξτε τον δάσκαλο και λύθηκε το πρόβλημα !!!! Αυτό άραγε εννοούσαν όταν κορόιδευαν λέγοντας «Πρώτα ο μαθητής»

Εν τω μεταξύ , η Διεύθυνση Εκπαίδευσης μέσω των επιταγών του ΥΠΑΙΘ, φροντίζει για το καλό των σχολείων με άλλο … τρόπο. Αδιαφορεί μεν για την αναπλήρωση των συναδέλφων, ενδιαφέρεται δε να έρθουν δύο και τρεις πενταμηνίτες ΟΑΕΔ σαν επιστάτες, τραπεζοκόμοι και ό,τι άλλο σκεφτούμε για την …αποτελεσματικότερη λειτουργία των σχολείων. Όχι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Να έρθουν όλες αυτές οι ειδικότητες , σαν μόνιμοι φυσικά, αφού κρίνουμε ότι χρειάζονται, αλλά πρώτιστα να έχουμε λύσει σωστά και με επάρκεια τους διορισμούς των εκπαιδευτικών που χωρίς αυτούς δεν νοείται εκπαίδευση.

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                         Γιάννης Χαλακατεβάκης