Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Δελτίο Τύπου: Για τη σημερινή Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

Δελτίο Τύπου: Για τη σημερινή Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.-ΕΛΜΕ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ αλλά και από Παραστάσεις σε όλη τη χώρα και στο Υπ. Παιδείας

Κιν. 16 Απρ 1Η χηρό μήνυμα έδωσαν σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 16 Απρίλη 2020 τα εκπαιδευτικά σωματεία, μέσα στα οποία και ο Σύλλογός μας «Μ.Παπαμαύρος», στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και στο Υπ. Παιδείας αλλά και σε όσους σε πολιτικό και Κιν. 16 Απρ 2συνδικαλιστικό επίπεδο τη στηρίζουν ποικιλότροπα, με Παραστάσεις Διαμαρτυρίας, που διοργάνωσαν σε πολλές Περιφερειακές και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα αλλά και στο Υπ. Παιδείας. Το μήνυμα Κιν. 16 Απρ 3ήταν σαφέστατο:

« Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να κατατεθεί! Η κατάθεσή του μάλιστα εν μέσω κορωνοϊού, Πάσχα και με κλειστά σχολεία αποτελεί πράξη ανήθικη κι εχθρική προς εκπαιδευτικούς και γονείς»!

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στην Παράσταση Διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, στην οποία συμμετείχαν: οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», Ηλιούπολης «ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ», Α΄ Σύλλογος Αθήνας, Καλλιθέας-Μοσχάτου…, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο ΒΥΡΩΝΑΣ», η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και Ενώσεις Γονέων αλλά και εκπαιδευτικοί από άλλους Συλλόγους του Κέντρου.

Με δηλώσεις τους οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών σωματείων και οι εκπρόσωποι των γονέων και των μαθητών τόνισαν ότι, «σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές παλεύουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση όχι μόνο δε στηρίζει αυτή την προσπάθεια (ούτε ένα ευρώ για ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές δεν έδωσε!) αλλά επιτίθεται, επιχειρώντας να περάσει ένα νομοσχέδιο που χτυπάει παραπέρα τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα» και ξεκαθάρισαν ότι, «αν η κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο, θα μας βρει μπροστά της»!

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην Παράσταση ήταν:

  • Κούλη – Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!
  • Αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί, οι εκπαιδευτικοί έχουμε φωνή!
  • Δάσκαλοι γονείς τώρα συμμαχία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία!
  • Πληρώσαμε πολλά δε θα πληρώσουμε άλλα, ακούστε το καλά γιατί θα δείτε κι άλλα!
  • Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών!
  • Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!
  • Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι επίθεση και πάλη!

Να σημειωθεί ότι στην αρχή της Παράστασης επιχειρήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις να μη γίνει, λόγω μέτρων, που έτσι κι αλλιώς τηρήθηκαν από τους διοργανωτές, όμως κάτω από την αποφασιστική στάση των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών σωματείων, γονιών και μαθητών, πραγματοποιήθηκε η Παράσταση Διαμαρτυρίας και στάλθηκε σαφές μήνυμα.

Ν α σημειωθεί τέλος ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, που «ζορίστηκε» να δεχτεί ολιγομελή αντιπροσωπεία, δήλωσε ότι τάχα δε γνωρίζει τίποτα για το νομοσχέδια και διαπίστωσε ότι «βιάζεστε»!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ!

Κιν. 16 Απρ 4Κιν. 16 Απρ 5

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 5, 6 και 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

Συνάδελφοι,

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας, απαντάμε στην κρατική καταστολή, δεν κάνουμε πίσω από την διεκδίκηση μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών, για την διεκδίκηση της μόρφωσης και της ζωής που αξίζει σε εμάς και τους μαθητές μας. Με στόχο να οργανωθεί ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική, συμμετέχουμε στις εξής δράσεις:

  • Στην παρέμβαση των σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας στις 5/12στις 14:00 για τις άδειες μητρότητας των συναδελφισσών αναπληρωτριών. Έτσι δίνουμε συνέχεια στη μεγάλη καμπάνια που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια για τη μητρότητα μαζί με άλλους Συλλόγους και την ΟΓΕ!
  • Στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (με κάλεσμα σε μαθητές, φοιτητές, γονείς) στις 6/12 στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή (με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου) και απέναντι στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής, με 3ωρη στάση εργασίας των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕΤο Δ.Σ. του Συλλόγου μας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση κηρύσσει  από 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο πρωινό και στο απογευματινό ωράριο. Κάθε σ/λφος δηλώνει ως στάση όσες ώρες χρειάζεται στο διάστημα 11.30 π.μ. – 4 μ.μ.  
  • Συμμετέχουμε στις 14/12 σε νέο μεγάλο Πανελλαδικό συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό στην Αθήνα μαζί με τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τα συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11 ΣΤΗ 1μμ

Διεκδικούμε το δικαίωμα  στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Εδώ και τώρα διορισμός/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετεί τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για μια εκπαίδευση πιο «ανοιχτή στις απαιτήσεις της αγοράς και των χορηγών», με «λιγότερες δαπάνες για το κράτος», με «κουλτούρα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς». Σε αυτό το πλαίσιο προωθεί μια σειρά αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, την εργασία, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Διατηρεί το νόμο Γαβρόγλου για το Λύκειο – εξεταστικό κέντρο. Προχωρά στην προώθηση ενός πιο ταξικού σχολείου λίγων και εκλεκτών, στην επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και της βάσης του δέκα, στον ριζικό περιορισμό των εισακτέων στα ΑΕΙ (μέσω του καθορισμού του αριθμού τους από τα ίδια τα ΑΕΙ). Με τη συνεχιζόμενη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, τα νέα αντασφαλιστικά μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης, βάζει στην “πρέσα” τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται  για σταθερή και μόνιμη εργασία,  για το διορισμό/μονιμοποίησή τους, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική αδιοριστίας και εργασιακής ομηρίας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί το ν.4589/19 του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς – απολύσεις αναπληρωτών. Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών και αδιόριστων της ειδικής αγωγής, που ανακοινώθηκαν στις 20 Νοεμβρίου, καταγράφουν την πλήρη απαξίωση της προϋπηρεσίας και του πτυχίου και προωθούν τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους συναδέλφους για μια θέση ελαστικής εργασίας ενώ οι ανακατατάξεις του πίνακα είναι πολύ μεγάλες και οι πρώτες απορρίψεις – απολύσεις είναι πλέον γεγονός, καθώς τους πίνακες συνοδεύουν και οι «απορριπτέοι». Συνάδελφοι έχουν πέσει από 500 μέχρι και 2.000 θέσεις. Η πιο σκληρή αξιολόγηση εμφανίζεται με τη μορφή αυτών των πινάκων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα  για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αναπληρωτών. Ενώ οι ανάγκες των σχολείων για εκπαιδευτικούς πληθαίνουν, αυξάνεται κάθε χρόνο και ο αριθμός των συμβασιούχων, αντί να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά με μόνιμους διορισμούς. Την «κανονικότητά τους», την πολιτική δηλαδή της χρόνιας αδιοριστίας, τη ζούνε καθημερινά  οι αναπληρωτές με τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των μαθητών μας!!

Η μαχητική πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη έβαλε  ξανά στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα της ελαστικής εργασίας και της αδιοριστίας. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ 1:ΟΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29 ΝΟΕΜΒΡΗ !

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων το Δ.Σ. κηρρύσει διευκολυντική στάση εργασίας για τις δύο τελεταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12:ΟΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12:ΟΟ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Τέλος στις απολύσεις και στα μειωμένα δικαιώματα!

Εδώ και τώρα διορισμός/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε τον αγώνα  για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αναπληρωτών. Παρ’όλες τις υποσχέσεις όλων των κυβερνήσεων, νυν και προηγούμενων, κανένας μόνιμος διορισμός δεν έχει προχωρήσει. Το αντίθετο! Ενώ οι ανάγκες των σχολείων για εκπαιδευτικούς πληθαίνουν, αυξάνεται κάθε χρόνο και ο αριθμός των συμβασιούχων, αντί να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά με μόνιμους διορισμούς. Την «κανονικότητά τους», την πολιτική δηλαδή της χρόνιας αδιοριστίας, τη ζούνε καθημερινά  οι αναπληρωτές με τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των μαθητών μας!!

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

Η πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη μπορεί να γίνει μια νέα αφετηρία ώστε να μπει ξανά στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα της ελαστικής εργασίας και της αδιοριστίας. Να αποτελέσει συνέχεια των μεγάλων απεργιών του Γενάρη του 2019. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μόνο μέσα από τον αγώνα μας μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις όπως π.χ η άδεια ανατροφής που κερδίσαμε την περσινή χρονιά.

 ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!!

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12:ΟΟ ΤΟΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ !

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 24/10

Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση με νέα Συλλαλητήρια  την Πέμπτη 24 Οκτώβρη!

Συνεχίζουμε τη δράση μας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής!

Μετά τις δυο απεργιακές κινητοποιήσεις στις 24 Σεπτέμβρη και στις 2 Οκτώβρη, τη συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας στις 4 Οκτώβρη, για τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων,  κλιμακώνουμε με νέο Συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη.

Παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το οποίο δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης. Θέλουν με το χτύπημα της απεργίας, με τα ηλεκτρονικά μητρώα και ψηφοφορίες και τον Υπ. Εργασίας «ανώτατο άρχοντα» να αλώσουν τα συνδικάτα για να περάσουν ανενόχλητοι την αντιλαϊκή τους πολιτική! Δεν παραδίνουμε τα σωματεία μας σε κυβέρνηση κι εργοδοσία!

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα!

Όλες και όλοι στα Συλλαλητήρια στις 24 Οκτώβρη!