ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11 ΣΤΗ 1μμ

Διεκδικούμε το δικαίωμα  στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Εδώ και τώρα διορισμός/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση!

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετεί τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για μια εκπαίδευση πιο «ανοιχτή στις απαιτήσεις της αγοράς και των χορηγών», με «λιγότερες δαπάνες για το κράτος», με «κουλτούρα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς». Σε αυτό το πλαίσιο προωθεί μια σειρά αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, την εργασία, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Διατηρεί το νόμο Γαβρόγλου για το Λύκειο – εξεταστικό κέντρο. Προχωρά στην προώθηση ενός πιο ταξικού σχολείου λίγων και εκλεκτών, στην επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και της βάσης του δέκα, στον ριζικό περιορισμό των εισακτέων στα ΑΕΙ (μέσω του καθορισμού του αριθμού τους από τα ίδια τα ΑΕΙ). Με τη συνεχιζόμενη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, τα νέα αντασφαλιστικά μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης, βάζει στην “πρέσα” τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται  για σταθερή και μόνιμη εργασία,  για το διορισμό/μονιμοποίησή τους, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια πολιτική αδιοριστίας και εργασιακής ομηρίας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. υλοποιεί το ν.4589/19 του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς – απολύσεις αναπληρωτών. Οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών και αδιόριστων της ειδικής αγωγής, που ανακοινώθηκαν στις 20 Νοεμβρίου, καταγράφουν την πλήρη απαξίωση της προϋπηρεσίας και του πτυχίου και προωθούν τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους συναδέλφους για μια θέση ελαστικής εργασίας ενώ οι ανακατατάξεις του πίνακα είναι πολύ μεγάλες και οι πρώτες απορρίψεις – απολύσεις είναι πλέον γεγονός, καθώς τους πίνακες συνοδεύουν και οι «απορριπτέοι». Συνάδελφοι έχουν πέσει από 500 μέχρι και 2.000 θέσεις. Η πιο σκληρή αξιολόγηση εμφανίζεται με τη μορφή αυτών των πινάκων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα  για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αναπληρωτών. Ενώ οι ανάγκες των σχολείων για εκπαιδευτικούς πληθαίνουν, αυξάνεται κάθε χρόνο και ο αριθμός των συμβασιούχων, αντί να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά με μόνιμους διορισμούς. Την «κανονικότητά τους», την πολιτική δηλαδή της χρόνιας αδιοριστίας, τη ζούνε καθημερινά  οι αναπληρωτές με τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η πάλη για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι πάλη για το δικαίωμα στη μόρφωση όλων των μαθητών μας!!

Η μαχητική πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη έβαλε  ξανά στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα της ελαστικής εργασίας και της αδιοριστίας. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ 1:ΟΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29 ΝΟΕΜΒΡΗ !

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων το Δ.Σ. κηρρύσει διευκολυντική στάση εργασίας για τις δύο τελεταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και τις τρεις πρώτες ώρες του απογευματινού.