Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Εκδρομή στη Μακρόνησο

Την Κυριακή 27/5/12 πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του συλλόγου μας στη Μακρόνησο. Κατά τη γνώμη μου ήταν μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή. Για κάποιον που δεν ήθελε μόνο να ξεσκάσει αλλά και να μάθει, ο μαρτυρικός αυτός τόπος με τις ζωντανές μαρτυρίες των κρατουμένων ήταν μια μοναδική ευκαιρία. Τη λέω μοναδική γιατί αποκλειστικά και μόνο η ΠΕΚΑΜ (Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου) σαν αυτή τη μέρα οργανώνει την ετήσια εκδρομή της στο νησί στην οποία καλούμαστε να συμμετέχουμε.  Ως εδώ τα πράγματα είναι πολύ ωραία.  Όμως η ενημέρωση στους συναδέλφους ήταν ελλειπής. Οφείλαμε σαν ΔΣ στην ανακοίνωσή μας να ενημερώσουμε σωστά τους συναδέλφους μας για να ξέρουν , όσοι τελικά πήγαν, πώς θα ήταν διαρθρωμένη και σχεδιασμένη η συμμετοχή. Στην εκδρομή εκτός φυσικά από την ΠΕΚΑΜ, συμμετείχαν πάρα πολλά άλλα σωματεία (των δήμων, των γυναικών, του ΠΑΜΕ ) το ΚΚΕ (ήρθαν βουλευτές του και η γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα) και ακόμα ένας σύλλογος Δασκάλων, του Περιστερίου.  Παράλειψη , ατυχές γεγονός, όπως και να είναι πάντως, ήταν, κατά τη γνώμη μου,  λάθος μας η ελλειπής ενημέρωση των συναδέλφων.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης

 

Συνάντηση με τους Διευθυντές

Την Παρασκευή 18/5/12 έγινε στο 1ο   Δημ.  η προγραμματισμένη συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων μας.

Η συζήτηση ήταν άκρως εποικοδομητική και ουσιαστική. Εμείς από τη μεριά του ΔΣ θέσαμε διάφορα επίκαιρα θέματα όπως και οι διευθυντές προς εμάς. Ίσως, μάλιστα, το σημαντικότερο να ήταν η εκατέρωθεν επιθυμία , η συνάντηση αυτή να γίνεται ανά τακτά διαστήματα.

Εκείνο όμως που ήταν απογοητευτικό ,  ήταν η προσέλευση από μεριάς Διευθυντών. Ήρθαν μόνο 6 διευθυντές και 2 υποδιευθυντές (συνολικά από 6 σχολεία του δήμου μας) . Προφανώς δεν είχαν ενημερωθεί την πρόσκλησή μας στο email του σχολείου τους , αν και παράξενο γιατί στο κάλεσμα της/του σχολικής/ου  συμβούλου υπήρχε καθολική συμμετοχή. Πιστεύω και εύχομαι στην επόμενη συνάντηση να είμαστε όλοι και να κάνουμε μια ακόμα καλύτερη  συζήτηση.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Γιάννης Χαλακατεβάκης