Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Αποκλεισμός εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη διαδικασία επιλογής διευθυντών, από ΔΟΕ

 

Θέμα: Αποκλεισμός εκπαιδευτικών ειδικοτήτων από τη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων

Όπως είχαμε επισημάνει και στο έγγραφό μας στις 27/5/2015, με την εγκύκλιο Φ.361.22/31/81732/E3 σχετικά με την επιλογή διευθυντών που εξέδωσε το Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. στις 21/5 αποκλείονται έμμεσα από τη διαδικασία πάρα πολλοί συνάδελφοι ειδικοτήτων με πρόσχημα τη μη συμπλήρωση του ωραρίου τους στη σχολική μονάδα όπου επιθυμούν να τοποθετηθούν ως διευθυντές, αφού αναφέρεται ότι «…υποψήφιος Διευθυντής ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τοποθέτηση σε σχολική μονάδα όπου δεν είναι δυνατό να συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο του Διευθυντή, αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής στο συγκεκριμένο σχολείο».

Η παραπάνω ρύθμιση αφενός βρίσκεται σε αναντιστοιχία με το ίδιο το νομοθετικό πλαίσιο περί επιλογής στελεχών αφ ετέρου αποτελεί έναν ακόμα αποκλεισμό που αδικεί κατάφορα μερίδα εκπαιδευτικών κάτι που τείνει πλέον να αποτελεί κανόνα στην όλη διαδικασία.

Επειδή πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας που αναφέρονται σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. που προχωρούν στον αποκλεισμό υποψηφίων της παραπάνω κατηγορίας, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της ισονομίας ανακαλώντας τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Το   ΔΣ   της   ΔΟΕ

Καταγγελία για τη μη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών, από ΔΟΕ

 

Καταγγελία για την μη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών

και τις προσλήψεις μέσω προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» του Ο.Α.Ε.Δ.

 

                Διανύουμε τον τελευταίο μήνα «λειτουργίας» των σχολείων, για τη  σχολική χρονιά 2014-15 και δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει σχετικά με τις  υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.

Ενώ οι μεταθέσεις θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί μέχρι 31 Μαρτίου 2015 δεν έχει αρχίσει καν η διαδικασία.

Η επίλυση του ζητήματος των μετατάξεων των εκπαιδευτικών  και η απόδοση οργανικών θέσεων είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Ο προγραμματισμός και ο τρόπος για μόνιμους διορισμούς δεν έχει ανακοινωθεί , χιλιάδες αδιόριστοι παραμένουν όμηροι υποσχέσεων και τα κενά στα σχολεία θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι διαδικασίες των αποσπάσεων δεν μπορούν, αν δε δοθεί λύση σε όλα τα παραπάνω, να υλοποιηθούν με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοί μας να βρίσκονται σε μια ιδιότυπη ομηρία.

Ένας ακόμη κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της ανομίας είναι και η διαφαινόμενη πρόθεση του Υπουργείου να προσλάβει εκπαιδευτικούς στα δημόσια σχολεία και νηπιαγωγεία από το «παράθυρο» ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ και Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και ΚΕΔΔΥ.

                Το θράσος της πολιτικής ηγεσίας φτάνει ως την παραβίαση ακόμη και του ίδιου του Συντάγματος που στο άρθρο 16 ορίζει ρητά την Παιδεία ως «βασική αποστολή του κράτους».

                Με βάση τη συνταγματική επιταγή ορίζεται πάντα μέσω νόμων ο τρόπος πρόσληψης των εκπαιδευτικών. Το ίδιο συμβαίνει και με την ισχύουσα νομοθεσία όπου σαφέστατα ορίζεται πως οι διορισμοί πραγματοποιούνται με βάση τη σειρά των εκπαιδευτικών στον τελικό πίνακα κατάταξής τους.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.  σφυρίζει αδιάφορα παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κατ’ επανάληψη τονίσει την ανάγκη κάλυψης όλων των κενών με διορισμούς μόνιμου προσωπικού  , οδηγεί τις εξελίξεις σε ελαστικού τύπου προσλήψεις μέσα από τις ουρές των ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκπαίδευσης. Τα κενά στην εκπαίδευση πρέπει να καλυφθούν άμεσα με μόνιμους διορισμούς.

 

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν προτίθεται να εμφανιστεί πως, τάχα, καλύπτει τα κενά στην εκπαίδευση, αλλά και σε ΚΕΔΔΥ και ΣΜΕΑΕ, μέσα από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» του Ο.Α.Ε.Δ. χρηματοδότησης Ε.Σ.Π.Α., καθιερώνοντας την πλήρη ελαστικοποίηση της εργασίας με όρους  και αμοιβές πλήρους απαξίωσης!!!

Οφείλει να δηλώσει, επί της ουσίας, εάν σέβεται τη συνταγματική νομιμότητα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επισημαίνει τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο ετοιμάζεται να πορευθεί η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις.

Ο κλάδος δε θα τους το επιτρέψει. Με δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά και χρήση κάθε μέσου που μας παρέχει ο νόμος θα απαντήσει  στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς.

 

  • Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  • ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ – ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ- ΑΠΟΣΠΑΣΠΕΣΕΙΣ- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

  • ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ

ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

 ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 Το   ΔΣ   της ΔΟΕ

Λίστα αιμοδοτών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015:

 

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
1 ΚΟΥΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ 10Ο Δ.Σ.
2 ΧΗΡΑ ΑΓΑΘΗ 3Ο  Δ.Σ.
3 ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 15Ο Δ.Σ.
4 ΚΑΤΣΑΔΟΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 17Ο Δ.Σ.
5 ΚΟΥΛΙΚΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ 9Ο ΝΗΠ.
6 ΚΑΠΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 4Ο Δ.Σ.
7 ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 17Ο Δ.Σ.
8 ΚΑΤΙΔΕΝΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 4Ο Δ.Σ.
9 ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ 13Ο Δ.Σ.
10 ΛΟΥΜΙΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ 10Ο Δ.Σ.
11 ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 1Ο Δ.Σ.
12 ΤΣΑΛΑΤΣΑΝΗΣ ΗΛΙΑΣ 15Ο Δ.Σ.
13 ΒΛΑΝΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 2Ο Δ.Σ.
14 ΚΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 17Ο Δ.Σ.
15 ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 12Ο Δ.Σ.
16 ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 13Ο Δ.Σ.
17 ΜΙΚΕΛΗ ΠΟΛΥΒΙΑ 2Ο Δ.Σ.
18 ΜΟΥΣΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 5Ο &12Ο Δ.Σ.
19 ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 3Ο Δ.Σ.
20 ΜΑΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 7Ο Δ.Σ.
21 ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΜΑΓΔΑ 12Ο ΔΣ.
22 ΤΣΩΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 8Ο Δ.Σ.
23 ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ 3Ο Δ.Σ.
24 ΤΣΙΝΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8Ο Δ.Σ.
25 ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 11Ο ΝΗΠ.
26 ΜΑΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ 13Ο ΝΗΠ.
27 ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΎΛΑ 7Ο Δ.Σ.
28 ΚΟΛΟΒΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 3Ο Δ.Σ.
29 ΓΚΕΡΤΖΙΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 2Ο Δ.Σ.
30 ΜΠΟΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 3Ο Δ.Σ.
31 ΜΑΓΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 13Ο Δ.Σ.
32 ΒΑΓΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 8Ο Δ.Σ.
33 ΠΑΠΠΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 17Ο Δ.Σ.
34 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 10Ο Δ.Σ.
35 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 149Ο Δ.Σ, ΑΘΗΝΩΝ

Καταγγελία για Βασίλη Καταπόδη

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος»  καταγγέλλει την προσπάθεια «ποινικοποίησης» της συνδικαλιστικής δράσης του συναδέλφου, μέλους του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, Βασίλη Καταπόδη, ο οποίος καλείται σε ΕΔΕ για τη συμμετοχή του σε απεργιακή κινητοποίηση ναυτεργατών τον Απρίλη του 2013. Σε μια περίοδο που οι διώξεις απέναντι στους ναυτεργάτες εντείνονται  διώκεται η αυτονόητη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα τους.

Η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, η αλληλεγγύη στους αγώνες εργαζομένων άλλων κλάδων αποδεικνύει πως οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία αλλά αντιλαμβάνονται πως μόνο ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων μπορεί να δώσει προοπτική.

Καταδικάζουμε την ενέργεια του Υπουργείου να προχωρήσει στη διαδικασία της ΕΔΕ.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η δίωξη.

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            Χήρα    Αγαθή                Παπακώστα Μαργαρίτα