Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Δήλωση για τη διαδικασία «επιλογής» διευθυντών εκπαίδευσης, από αιρετούς

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τη δήλωση και τη στάση του αιρετού Λουκά Καβακλή για τις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Παρακαλώ όπως ενημερωθούν οι συνάδελφοι.

Συναδελφικά Λουκάς Καβακλής αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (Παρεμβάσεις – Κινήσεις -Συσπειρώσεις )

τηλ επικοινωνίας 6949294781

Ευχαριστώ πολύ

Παράσταση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό

 

Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!

Άμεση απάντηση στον αντιασφαλιστικό όλεθρο με νέα απεργία !

Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνεςθα εξαρτηθεί το αποτέλεσμα της μάχης!

Η κλιμάκωση της πάλης  για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, απαιτεί τη συμμετοχή μας στους αγώνες, την οργάνωση  της αντεπίθεσής μας, τη συσπείρωσή μας  μέσα από  τον σύλλογο μας.

Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.

Οι απεργιακές μάχες έδειξαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωση μας. Με ισχυρό ταξικό μέτωπο μπορούμε να καθυστερούμε, να ματαιώνουμε σχεδιασμούς και μέτρα, αλλά αυτό δε φτάνει. Πρέπει να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις!

Ο λαϊκός συντονισμένος ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Να ενώσουμε την  οργή και την αγανάκτησή μας με τους άλλους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας, τους γονείς των μαθητών μας. Να νεκρώσουν όλες οι δουλειές, όλα  τα σχολεία!

Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας και είναι χρέος μας!

 Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι,  θέλουν να συμβιβαστούμε με τη λογική «πως υπάρχουν και χειρότερα»!

Μαζί με την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με τις συνεχείς απολύσεις, τις καθυστερήσεις δεδουλευμένων, μέχρι και το λοκ-άουτ των εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα,  τη σύνδεση του νέου μισθολόγιου με την αποδοτικότητα, μέσα από τη «νέας κοπής» αξιολόγηση και την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα, πολλαπλασιάζουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις ψεύτικες υποσχέσεις, δημιουργούν νέα διλήμματα, σχεδιάζοντας νέους  τρόπους για να μας ποδοπατήσουν! 

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη!  Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου!  

Να μην παραιτηθούμε από τη ζωή μας!

Μας λένε να ξεχάσουμε ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που θα καλύπτει τον εργαζόμενο και την οικογένειά του. Ότι η Ασφάλιση θα γίνει προσωπική υπόθεση του  καθένα μας ανάλογα με την τσέπη του.

Η κυβερνητική πολιτική με τη συνειδητή απαξίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας ανταποκρίνεται στον πόθο των μεγάλων επιχειρηματιών της υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος, προσφέροντας χρυσές ευκαιρίες στα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Το κύμα των αντιλαϊκών μέτρων δε λέει να κοπάσει! Το νέο έτος πρέπει να μας βρει ετοιμοπόλεμους! Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωση μας.

Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού.

Με την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση να απαντήσουμε άμεσα και αγωνιστικά με νέα πανεργατική απεργία!

Όλοι στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Γενάρη στις 12 πμ. στο Υπουργείο Εργασίας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους να απαιτήσουμε όλοι με μια φωνή να μην φτάσει το έγκλημα στη βουλή.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους συλλόγους και τα σωματεία εργαζομένων σε εγρήγορση και ξεσηκωμό. Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα διαρκείας που εξελίσσεται στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα μας.

Το ασφαλιστικό δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα, είναι η ζωή μας!

Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.

Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του, μειώνουν τις αναπηρικές.

Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαικής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.

Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου κατεδαφίζουν και διαλύουν την ασφάλιση μας.

Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να οργανωθούμε!

Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας!

Να δυναμώσει το κλίμα για μεγάλη απεργία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 12ΠΜ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            Χήρα    Αγαθή                Παπακώστα Μαργαρίτα