Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Συλλαλητήριο για την νέα επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ, 5:30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ!!

 ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΛΑΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ! ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τσακίζει με κάθε τρόπο το εισόδημα και τα δικαιώματά μας. Δημιουργούν έναν καθημερινό εφιάλτη για τις οικογένειες μας, για να στηρίξουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι του νόμου λαιμητόμου για ασφαλιστικό και φορολογικό, φέρνουν νέα μέτρα ύψους 1,8 δις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων :

 

  • Την παραπέρα απογείωση της φοροληστείας, με την αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%
  • Την αύξηση του φόρου σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, υγραέριο, φυσικό αέριο.
  • Την επιβολή επιπρόσθετων χαρατσιών στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Το άνοιγμα της αγοράς για τα «κόκκινα δάνεια» και την αναμενόμενη επιτάχυνση των κατασχέσεων.

 

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα συνεχίζουν να οδηγούν χιλιάδες συναδέλφους σε αδιέξοδο. Θα συνεχίσουν να πετσοκόβουν ακόμα περισσότερο το κουτσουρεμένο εισόδημά μας, οδηγώντας  μας καθημερινά στην ανέχεια, τα λουκέτα και τα χρέη.

ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!

Δεν περνά πλέον το παραμύθι ότι ενδιαφέρονται για την προστασία των πιο αδύνατων. Και αυτοί ματώνουν το λαό για τα κέρδη των λίγων. Δεν είναι τυχαίο ότι την ώρα που ψήφιζαν το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα, έδιναν στη δημόσια διαβούλευση και το νέο αναπτυξιακό νόμο, γεμάτο νέα δώρα φοροαπαλλαγών και χρηματοδοτήσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο. Δώρα που εξασφάλισε από την καταλήστευση του ήδη τσακισμένου εισοδήματός μας και από το ξήλωμα των κοινωνικών δικαιωμάτων μας. Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω

Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή  το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι,

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΦΕΔΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Στήνουν ένα αυτόματο κόφτη μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, χωρίς καν να αναγκάζονται να τα ψηφίσουν στη βουλή, κάθε φορά που δεν τους βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα..

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ

Τα διάφορα success story που ψελλίζει και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι στάχτη στα μάτια. Για να συγκαλυφθεί η πραγματική στόχευσή τους που δεν είναι άλλη από την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Γι αυτούς διαπραγματεύονται και ζητούν τη ρύθμιση του χρέους. Για να εξασφαλίσουν ικανή χρηματοδότηση για να στηρίξουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Σε μας θα μείνουν όπως ήδη έχει δείξει η πείρα νέα μέτρα ως αντιστάθμισμα της όποιας διευθέτησης (Βλέπε  PSI)

Αποδείχθηκε ότι όποια κυβέρνηση υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα, συμπορεύεται και εφαρμόζει τη στρατηγική της ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης. Ματώνει τους πολλούς για να κερδίζουν οι λίγοι. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών χτίζονται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας

Αποδείχθηκε ότι η συμμαχία κυβέρνησης – Ε.Ε – κομμάτων του κεφαλαίου δε στριμώχνεται με «δημιουργικούς διαλόγους και χρήσιμες προτάσεις» όπως για χρόνια μας έλεγαν οι διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες για να μας κοιμίζουν. Το μόνο που φοβούνται και υπολογίζουν είναι οι αγώνες μας, η οργανωμένη και ανυποχώρητη λαϊκή πάλη και συμμαχία που στοχεύει τον πραγματικό ένοχο και παλεύει για την ανατροπή του

ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ  – Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ – ΑΓΡΟΤΩΝ – ΝΕΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος αλλά είναι ο μόνος αναγκαίος.

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση. Με τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στον αντιλαϊκό κατήφορο, να ανοίξει ο δρόμος για να ανακτηθούν οι βαριές απώλειες στα λαϊκά εισοδήματα και δικαιώματα που κατακρεουργούνται . Για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες και όχι με τα ψίχουλα που θα περισσέψουν από το φαγοπότι των μονοπωλίων.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ!

Τώρα είναι η ώρα να πυκνώσουμε τις γραμμές του αγώνα. Να  βγούμε στους δρόμους της πάλης ξεπερνώντας αναστολές και φόβους. Η αναμονή και η ανοχή δοκιμάστηκαν.

Τώρα είναι η ώρα να πυκνώσουν οι γραμμές των σωματείων μας. Να γίνουν αποκούμπι και εργαλείο της πάλης μας. Με δυνατή οργάνωση και αλληλεγγύη, με κοινό αγώνα και συλλογική δράση μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια

Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσουμε τη δική μας δύναμη. Σε συμμαχία με το εργατικό κίνημα, τα μπλόκα της αγροτιάς, με τις γυναίκες και τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, να ενισχύσουμε τη δική μας συμμαχία, του μοναδικού αντίβαρου απέναντι στο μαύρο μέτωπο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η ανατροπή της στρατηγικής κεφαλαίου – κυβέρνησης- ΕΕ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές προς όφελος της ζωής των οικογενειών μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Κυριακή 22 Μάη, 5.30 μμ στην Ομόνοια

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο!!

Το Δ.Σ.

 

Κινητοποίηση μαζί με τους γονείς

Όλοι στην κινητοποίηση μαζί με τους γονείς των παιδιών μας! 

20 Μαΐου, 18.00 στο Σύνταγμα!

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων και κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής.

Μαζί με τους γονείς παλεύουμε:

  • Για να παρθεί πίσω ΤΩΡΑ η Υπουργική Απόφαση για τα ολοήμερα. Κανένα παιδί να μην αποκλειστεί από τα ολοήμερα σχολεία.
  • ·      Για να καταργηθεί η τροπολογία που κλείνει τα Νηπ/γεία και καταργεί τα Τμήματα Ένταξης.
  • Ενάντια στην υποχρηματοδότηση, τις δραματικές περικοπές σε προσωπικό και την πολιτική της κυβέρνησης που υποβαθμίζει την  εκπαιδευτική διαδικασία (π.χ τροπολογία κυβέρνησης που υποβαθμίζει το ρόλο των εργαστηρίων και του πειράματος).
  • Για μαζικούς μόνιμους διορισμούς τώρα για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Καμία απόλυση αναπληρωτών, κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει.

Συνάδελφοι, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει “τον αυτόματο κόφτη” που μειώνει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες φέρνει και τον “κόφτη” στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία, αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς.

Ψηφίζει το ένα μετά το άλλο τα αντιλαϊκά μέτρα για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ε.Ε., του ΔΝΤ και των Επιχειρηματικών Ομίλων, προσπαθεί να βγάλει και από τη «μύγα ξύγκι» κόβοντας ώρες απ΄ όπου μπορεί περιορίζοντας πλευρές της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Όλοι στον αγώνα!

Το Δ.Σ.