Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Νέα μείωση μισθού για τους αναπληρωτές

Να μην περάσει η νέα μείωση του μισθού για χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους

Με μια ακόμα απαράδεκτη, αντεργατική ενέργεια (μετά το τσεκούρι στις συντάξεις και το εφάπαξ, την άγρια φορολεηλασία, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ κ.α.) και με διαδικασίες «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωράει στη μείωση του μισθού για χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας!

Συγκεκριμένα, από το εκκαθαριστικό του μήνα Απριλίου, χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοί μας (περίπου 2000), οι οποίοι σε λίγες μέρες θα οδηγηθούν στην απόλυση, είδαν μείωση στο μισθό τους τουλάχιστον 83 ευρώ (ορισμένοι και παραπάνω)!

Πρόκειται για συναδέλφους που είχαν (με το προηγούμενο μισθολόγιο) βαθμό Δ0 (ή μεγαλύτερο) και με τη διαδικασία της επανακατάταξης που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη (ν.4354/2015), τούς λένε ότι «κακώς» είχαν τοποθετηθεί σε αυτό το βαθμό και το ΜΚ!

Σύμφωνα με ερμηνευτική εγκύκλιο του νέου μισθολογίου (2/1015/ΔΕΠ/5-1-2016 (ΑΔΑ:ΨΑΕΦΗ-ΠΟ7) και 2/4457/ΔΕΠ/16-2-2016) και με αυθαίρετους ισχυρισμούς, όσοι είχαν περισσότερα από 7 χρόνια προϋπηρεσίας μέχρι 31-12-2015, «θεωρείται» ότι έπρεπε να είχαν καταταγεί στο βαθμό Ε-ΜΚ 2 (κι όχι στο βαθμό Δ, πάντα με το προηγούμενο μισθολόγιο). Άρα, για τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς, λαμβάνεται υπόψη ο βασικός μισθός του βαθμού Ε-ΜΚ 2 κι όχι αυτός που πραγματικά λάμβαναν (Δ0 και παραπάνω). Από αυτό, προκύπτει μείωση τουλάχιστον 83 ευρώ!

Σαν να μην έφτανε η μείωση αυτή, διάφορες διευθύνσεις εκπαίδευσης (π.χ. Ευρυτανία) ζητάνε να γυρίσουν πίσω ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ χρήματα οι αναπληρωτές, παρά το γεγονός ότι, ακόμα και οι σχετικοί εγκύκλιοι, ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται!

Η ενέργεια αυτή είναι εχθρική για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τη στιγμή μάλιστα που σε λίγες ημέρες θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Δείχνει τον πραγματικό στόχο και του «νέου» μισθολογίου, που δεν είναι άλλη από τη μείωση της «μισθολογικής δαπάνης», όπως έλεγε και η αιτιολογική έκθεση του σχετικού νόμου.

 Η αλήθεια είναι ΜΙΑ και δεν μπορεί να κρυφτεί όσα επικοινωνιακά κόλπα κι αν εφεύρει η συγκυβέρνηση:

Κίνητρα, φοροαπαλλαγές (π.χ. απαλλαγή των βιομηχάνων ηλεκτροπαραγωγής από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο Φυσικό Αέριο), επιδοτήσεις έως και 20 εκ. ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (με το νέο αναπτυξιακό νόμο) και μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, άγρια φοροληστεία, «κόφτες» και φτώχεια για το λαό!

Αυτό είναι το σκληρό, ταξικό πρόσημο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όλα για το κεφάλαιο, όλα για τα κέρδη του, φτώχεια για τους εργαζόμενους.

Τώρα απαιτούμε η κυβέρνηση:

  • να αναγνωριστεί μισθολογικά όλη την προϋπηρεσία των συναδέλφων αναπληρωτών
  • να μη προχωρήσει σε καμία μείωση και καμία αναδρομική περικοπή στους μισθούς των αναπληρωτών

Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη επίθεση δεν έχουμε παρά να αντιτάξουμε το όπλο του μαζικού, αποφασισμένου και ανυποχώρητου ΑΓΩΝΑ!

Να παλέψουμε για ανάκτηση όλων των απωλειών, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις,  για σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

ΤΟ Δ.Σ.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους Athens Ledra

ΠΡΟΣ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας στηρίζει τις καθημερινές και πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων του «Athens Ledra»,  τις οποίες αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση και συνεχίζουν τον αγώνα τους για τις θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επισήμαναν πως η εντατικοποίηση, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις αλλά και η απλήρωτη εργασία χτυπά «κόκκινο» στα ξενοδοχεία και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι οι εργοδότες στα ξενοδοχεία προσπαθούν να αξιοποιήσουν το παράδειγμα του «Athens Ledra» ως μοχλό πίεσης για να συμπιέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Υπενθυμίζουν πως η εργοδοσία ανέστειλε τη λειτουργία του ξενοδοχείου και επιδιώκει να προχωρήσει στον πλειστηριασμό του, επιδιώκοντας να παραλάβει ο νέος ιδιοκτήτης το ξενοδοχείο χωρίς τους εργαζόμενους, να απαλλαχθεί από τα δικαιώματά τους και το σωματείο τους.

Το επιχειρησιακό σωματείο τους οργανώνει τη Δευτέρα 13/6, στις 8 μ.μ.,  εκδήλωση – συναυλία έξω από το ξενοδοχείο. Το ΔΣ. του συλλόγου μαςκαλεί τους  εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία αυτή,μέσα από την οποία, οι εργαζόμενοι του «Athens Ledra» επιδιώκουν «να δυναμώσει το στοιχείο της αλληλεγγύης σε κάθε εργαζόμενο και άνεργο που βιώνει το αποτέλεσμα μιας ανάπτυξης που έχει μόνο βάσανα για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

ΤΟ Δ.Σ.