Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σκοπευτήριο και το Μουσείο Καισαριανής

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΑΜΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ!

 

Μετά την κατάκτηση της παραχώρησης του  χώρου του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής , ως Σύλλογος αλλά και ως εκπαιδευτικοί έχουμε μεγαλύτερο χρέος να διδάξουμε την αιματοβαμμένη ηρωική ιστορία αυτού του τόπου, να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά στάσεις, αξίες αλλά και πρότυπα ζωής σαν του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, της Ηρώς Κωνσταντοπούλου, του μικρού Ανδρέα Λυκουρίνου και όλων των άλλων πατριωτών και κομμουνιστών που εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο καθ΄ όλη τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944.

Έχουμε εμείς οι Δάσκαλοι επίσης μεγάλο χρέος να αποκαλύψουμε στους μαθητές μας τον πραγματικό ρόλο ΦΑΣΙΣΜΟΎ , που είναι δημιούργημα και εργαλείο του συστήματος ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Στο Μουσείο και στο χώρο του Σκοπευτηρίου υπαρχει ή δυνατότητα να πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές επισκέψεις για ολες τις ηλικίες Στην ξενάγηση μας , θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ιδέες και πληροφορίες για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τους συναδέλφους από τα σχολεία του Συλλόγου μας σε επίσκεψη –ξενάγηση στο χώρο (Θυσιαστήριο και Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Καισαριανής- Ηρώς Κωνσταντοπούλου 16,) το Σάββατο 15 Οκτώβρη 2016 , στις 6.οο το απόγευμα.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΤΟ Δ.Σ.