Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Παράσταση διαμαρτυρίας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, 2 μ.μ. στη Διεύθυνση Π.Ε.

Α΄ Αθήνας

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην  κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας , στη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (Δώρου 9, Ομόνοια) την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στις 2 μ.μ. μαζί με άλλους συλλόγους της Α΄Αθήνας.

Με την κινητοποίηση αυτή διεκδικούμε την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των μαθητών, τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την καλύτερη   λειτουργία του σχολείου συνολικά, πάντοτε στην κατεύθυνση των συλλογικών αποφάσεων του Συλλόγου μας.

Απαιτούμε-διεκδικούμε:

 • Προσμέτρηση της ώρας της σίτισης σε όλους όσους εμπλέκονται.
 • Έγκριση των προγραμμάτων των νηπιαγωγείων με βάση τις αποφάσεις του Κλάδου.
 • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών
 • Άμεση κάλυψη των κενών συναδέλφων που απουσιάζουν.
 • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις παράλληλης στήριξης ώστε να έχουμε έναν/μία δάσκαλο/α παράλληλης για κάθε παιδί.
 • Να συσταθούν όλες οι απαραίτητες οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων και να αποδοθούν σε σχολικές μονάδες.
 • Καμία σύμπτυξη τμήματος.
 • Ένας/μία δάσκαλος/α ανά 50 μαθητές στο ολοήμερο.
 • Όχι στην προωθούμενη αξιολόγηση – χειραγώγηση.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΟΧΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-1-2017 ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Το Δ.Σ. ΣΕΠΕ Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή  Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Απαίτησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου κι όταν γονείς και δάσκαλοι αντιστάθηκαν, τούς επιτέθηκαν βίαια. Προπηλάκισαν μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης», εκπαιδευτικούς του σχολείου και γονείς.

Η επίθεση αυτή γίνεται  την ίδια στιγμή που δικάζεται στο Εφετείο η υπόθεση της επίθεσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Ικόνιο, στο στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη  τον Ιούλιο του 2013, στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το Σεπτέμβρη του 2013 – την ίδια περίοδο που δολοφονήθηκε ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας στο γειτονικό Κερατσίνι – και  ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την επέτειο της δολοφονίας του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια συντονισμένη, οργανωμένη και καθοδηγούμενη προσπάθεια από τη Χρυσή Αυγή σε όλη την Ελλάδα. Στο Πέραμα, στο Περιστέρι, στο Βόλο, στη Χίο και τη Λέσβο, στο Ωραιόκαστρο οι Χρυσαυγίτες επιδιώκουν τον εμφύλιο των φτωχών. Τώρα,  οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής δεν διστάζουν να τρομοκρατούν εκπαιδευτικούς, παιδιά και τους εργαζόμενους γονείς τους, δηλώνοντας το απύθμενο μίσος τους απέναντι στα πιο βασανισμένα και ταλαιπωρημένα παιδιά του πολέμου και της προσφυγιάς.

Δεν τα κατάφεραν όμως κι έμειναν έξω από το σχολείο προκειμένου να συνεχίσουν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες! Το Δ.Σ. συλλόγου μας καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.  Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Συμμετέχουμε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 σε αντιφασιστική πορεία στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.

Ψήφισμα συμπαράστασης

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Το ΔΣ του συλλόγου μας καταγγέλει τη δίωξη μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Ηλία Σμήλιο, δάσκαλο, και Ζήση Κλεισιάρη, δικηγόρο, οι οποίοι «εγκαλούνται» για «παροχή εξηγήσεων εντός 48 ωρών σε αυτεπάγγελτη μήνυση» για τη συμμετοχή τους στις λαϊκές κινητοποιήσεις και τη δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς. 

Οι διώξεις συνδικαλιστών, οι διώξεις μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στόχο έχουν να φιμώσουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και να παροπλίσουν συνδικάτα και αγωνιστικά κινήματα

Είναι άλλη μια κίνηση εκφοβισμού απέναντι στο οργανωμένο κίνημα και στα συνδικάτα που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολίτική της κυβέρνησης-Ε.Ε

Δεν μας φοβίζουν- μας δυναμώνουν!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Το Δ.Σ.  του συλλόγου μας στηρίζει την κινητοποίηση γονέων,κηδεμόνων,εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29, την Παρασκευή 20/1 στις 12:οο, που διεκδικούν:

 • Να σταματήσει κάθε πληρωμή των γονιών για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.
 • Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει με 100% κάλυψη από τον κρατικό προυπολογισμό και με την δημιουργία νέων δημόσιων δομών σε υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή με δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με βάση τις ανάγκες.
 • Μόνιμη και σταθερη δουλειά για όλους τους εργαζομένους.Καμιά απόλυση, καμιά μείωση μισθού.
 • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
 • Άμεση αποπληρωμή από τον ΕΟΠΠΥ των οφειλών στις οικογένειες  και τους αυτοαπασχολούμενους του χώρου.
 • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια και ειδική αγωγή.
 • Να βρουν το δικό τους σχολείο τα 200.000 παιδιά που είναι εκτός ειδικής αγωγής.