ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ Κινητοποίηση ενάντια στον αποχαρακτηρισμό δυσπρόσιτων σχολείων

Με ανοιχτή συγκέντρωση στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ιθάκης, συνεχίστηκαν χτες οι πρωτοβουλίες φορέων της Κεφαλονιάς και Ιθάκης για να μην περάσει ο αποχαρακτηρισμός των δυσπρόσιτων σχολείων.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, χωρίς όμως να υπάρξει καμία δέσμευση των υπευθύνων. Οι παραστάσεις αφορούσαν τον αποχαρακτηρισμό δεκαέξι δυσπρόσιτων σχολείων και τη μείωση της μοριοδότησης οκτώ σχολικών μονάδων, αλλά και την απόρριψη των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων.

Το Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ ΚΙ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλοι φορείς ζητούν να μην περάσει κανένας αποχαρακτηρισμός δυσπρόσιτου σχολείου, να μην μειωθούν τα μόρια καμίας σχολικής μονάδας, να γίνει αποδεκτή η ενιαία και δίκαιη μοριοδότηση που προτείνουν τα Σωματεία των εκπαιδευτικών του νομού και τα Τοπικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ).