Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 13.00 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ “ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ” ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

 

Η κάλυψη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και η ανάγκη για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, δε χωράνε στα ψέματα της κυβερνητικής “κανονικότητας” των δεκάδων μνημονιακών νόμων και στο Μνημόνιο για την Παιδεία το οποίο κυβέρνηση  και αντιπολίτευση έχουν ψηφίσει από κοινού, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ, για ένα σχολείο των περικοπών και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ένα σχολείο που «λειτουργεί» με ό,τι περισσεύει, για να καλύψει τους αριθμούς μαθητές και εκπαιδευτικούς.                     

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ!

Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί μόνο αναπληρωτές δεν είναι. Κάθε χρόνο αναπληρώνουν τον εαυτό τους! Τα κενά που δίνει το Υπουργείο, υπολογίζονται σε 25.000. Τόσοι είναι και οι συνάδελφοι που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια.          

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Καμία απόλυση συμβασιούχου!

Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων! Οποιαδήποτε άλλη θέση, και διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με το υπουργείο Παιδείας, για την πριμοδότηση της προϋπηρεσίας και άλλων κριτηρίων, λειτουργεί διασπαστικά, οδηγεί σε απολύσεις συναδέλφων.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

 • Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών
 • Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών.
 • Άμεση κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος
 • Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων.
  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, Λύκεια και Γυμνάσια! Να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς
  • Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ
  • Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές
  • Εξασφάλιση πιστώσεων  για προσλήψεις. Όχι στην ελαστική εργασία.
  • Χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση, να γίνει άμεσα πραγματικότητα για όλα τα παιδιά
 • Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που  αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση, στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες  που μένουν στο ολοήμερο!

 

Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο / Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Συνεχίζουμε, κρατάμε την πείρα των αγώνων μας, που άνοιξαν τον δρόμο να ακουστεί η φωνή μας, να μπούνε στην ημερήσια διάταξη οι διεκδικήσεις μας! Τίποτα δεν κερδίσαμε τόσα χρόνια με την αναμονή και τις κατηγοριοποιήσεις!

Παλεύουμε μέσα από τα σωματεία μας για τον διορισμό όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/10  3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ) ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

Όλες και όλοι στον Αγώνα, για Μόνιμους Διορισμούς τώρα και ζωή με δικαιώματα!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας  εκφράζει, για ακόμη μια φορά, τη μαζική καταδίκη του ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων και στηρίζει την κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης  στις 2-10-2018, στις 9.00 π.μ. στο κτίριο 9, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Στις 2 Οκτώβρη επαναλαμβάνεται η δίκη των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια, για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ.

Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ.

Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».