Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Με μαχητική πορεία οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν μόνιμους διορισμούς και δικαιώματα στους αναπληρωτές

Με μαχητική πορεία οι εκπαιδευτικοί απαίτησαν μόνιμους διορισμούς και δικαιώματα στους αναπληρωτές

https://www.youtube.com/watch?v=mc95Yey6rRQ

https://www.youtube.com/watch?v=_3gixRYRtdI&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=UegHC7xRtGk&feature=youtu.be

​Με μαχητική πορεία στη Βουλή ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση εκπαιδευτικών Συλλόγων – ΕΛΜΕ – Επιτροπών Αναπληρωτών στην Αθήνα, στα Προπύλαια, με αιχμή το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, των μόνιμων διορισμών και των δικαιωμάτων των αναπληρωτών, από κοινού με άλλα τμήματα των ελαστικά εργαζομένων στο Δημόσιο (διαβάστε παρακάτω το αγωνιστικό πλαίσιο).

Κατά τη συγκέντρωση στα Προπύλαια έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους εκπαιδευτικών σωματείων εκπαιδευτικών, την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Οι ομιλητές κατήγγειλαν την ασκούμενη πολιτική που έχει οδηγήσει σε άθλια κατάσταση την εκπαίδευση και τα σχολεία και απαίτησαν μόνιμους διορισμούς, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών με πλήρη δικαιώματα.

Συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση είναι μεταξύ άλλων «Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία, καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία», «Τέρμα στην κοροιδία, δάσκαλοι καθηγητές σε όλα τα σχολεία» και «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία». 

Τα εκπαιδευτικά σωματεία έχουν ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης έχουν προγραμματισμένη πανελλαδική συνδιάσκεψη στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού.

Να σημειωθεί δε ότι προκλητικά δυο μέρες μόλις πριν από την πανελλαδική κινητοποίηση κι ενώ στα σχολεία μετρούν ακόμα ελλείψεις εκπαιδευτικών, ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες προσλήψεων της Ειδικής Αγωγήςαπό τους οποίους αποκλείστηκαν, χωρίς δική του υπαιτιότητα, 1.200 εκπαιδευτικοί όχι μόνο από τη διεκδίκηση μονιμοποίησης αλλά και από τη δυνατότητα να δουλέψουν ακόμα και ως αναπληρωτές, δηλαδή σε σίγουρη ανεργία για τα επόμενα χρόνια!

Παράλληλα ανανέωσαν τα αγωνιστικά τους ραντεβού για την κινητοποίηση της 29ης Νοέμβρη στο υπουργείο Παιδείας αλλά και στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των συνταξιουχικών οργανώσεων στις 30 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια.

Ανάλογο συλλαλητήριο έγινε και στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση μίλησαν η Ειρήνη Σκοπελίτη από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών (δείτε εδώ βίντεο) και η Δέσποινα Δάσιου πρόεδρος της Α” ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ βίντεο).