Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11-12 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

 Καλούμε τα εργατικά – λαϊκά στρώματα να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια στις 18 Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής. Να φτάσουν οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να πυκνώσουν τα μπλοκ του αγώνα, να δυναμώσουν τους αγώνες απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα τους, στις συλλογικές συμβάσεις, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό.

 ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11-12 ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η Γ.Σ. του Συλλόγου μας επιβεβαίωσε τη θέση του Διοικητικού Συμβουλίου για ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία, όπως αυτή κατατέθηκε από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και «Α΄ Σύλλογο Αθηνών»,και είναι η παρακάτω:

 

Πρόταση υπέρ της κήρυξης απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι Ε.Λ.Μ.Ε. που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, με βάση τις αποφάσεις των Δ.Σ. και των Γ.Σ. μας:

 

  1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.
  2. Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».
  3. Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.
  4. Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 11-12

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η Γ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» καταδικάζει την απρόκλητη και αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής , με εντολή της Κυβέρνησης, που έχει γίνει κανόνας το τελευταίο διάστημα ,ενάντια σε εργαζόμενους, αγρότες , και νεολαία , που πνιγμένοι από το δίκιο τους , βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν. Από τα πρόσφατα γεγονότα κατασταλτικής βίας στο κέντρο της Αθήνας και αλλού π.χ. την κλήση αγωνιστών για τα αιολικά πάρκα κ.ά. έως το νομοσχέδιο για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε τα κατασταλτικά μέτρα εναντίον αγωνιστών και την κατασταλτική εκστρατεία του Κράτους σύμφωνα με το νέο δόγμα  «νόμος –τάξη –επενδύσεις».

Καλούμε σε αγωνιστικό συντονισμό για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσει, δεν θα σταματήσει τους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ,αντίθετα ,θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των ανθρώπων να διεκδικούν και να αγωνίζονται.