Αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων, από ΔΟΕ

 

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Συλλόγου Διδασκόντων

 

Με αφορμή έγγραφο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Φωκίδας «Αλέξανδρος Δελμούζος» σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούνται  για την Α.Ε.Ε. (περίπτωση 2ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας), το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει τα παρακάτω:

 

  • Σε όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς δόθηκε ένας μεγάλος αγώνας για την αποτροπή της εφαρμογής της Α.Ε.Ε. η οποία σαφώς συνδέεται με την αξιολόγηση – χειραγώγηση των νόμων 3848, 4024 και του ΠΔ 152. Στον αγώνα αυτό αναδείχτηκε ο κυρίαρχος ρόλος του συλλόγου διδασκόντων ως του οργάνου που αποκλειστικά αποφασίζει για τη στάση που ακολουθεί η σχολική μονάδα.
  • Η άποψη που έχει εκφράσει ο Σύλλογος «Αλέξανδρος Δελμούζος» με το από 11/9/2014 έγγραφό του είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τη στάση της Δ.Ο.Ε. και τις αποφάσεις του Κλάδου και θέτει το ζήτημα στη σωστή βάση.
  • Διευθυντές σχολικών μονάδων οι οποίοι με ενέργειές τους παραχαράσσουν τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων είναι έκθετοι απέναντι στους συναδέλφους του σχολείου τους αλλά και των μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών αφού με αυτόν τον τρόπο αντιστρατεύονται τους σκοπούς του συνδικαλιστικού τους οργάνου και, επί της ουσίας, θέτουν τους εαυτούς τους εκτός του συνδικάτου. Παραβιάζουν επίσης και τα διοικητικά καθήκοντά τους, αγνοώντας τις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων.
  • Ο αγώνας ενάντια στην εφαρμογή της ΑΕΕ και της αξιολόγησης – χειραγώγησης κορυφώνεται από την αρχή της φετινής χρονιάς με την κήρυξη, από τη Δ.Ο.Ε., της απεργίας – αποχής η οποία καλύπτει όλους τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία ΑΕΕ και αξιολόγησης. Σε αυτόν τον αγώνα είναι εξαιρετικά σημαντικός ο ρόλος του συλλόγου διδασκόντων, τις αποφάσεις του οποίου κανείς δε νομιμοποιείται να παραχαράσσει.

Το  ΔΣ  της ΔΟΕ