Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Διαμαρτυρία για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των μεταθέσεων, από ΔΟΕ

Θέμα : Αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εγκυκλίου που αφορά μεταθέσεις εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2013-14

 

Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε με το έγγραφό μας επισημαίνοντας την υπερβολική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έκδοσης της εγκυκλίου των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 (άρθρο 6, παράγραφος 2) οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους και πλέον βρισκόμαστε στο κατώφλι του 2014.

Επισημαίνουμε, ακόμα, ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η  εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών δεν εκδίδεται στον οριζόμενο από τη νομοθεσία χρόνο, έρχεται σε αντίθεση με ό, τι ορίζει το Π.Δ. 50/96, χωρίς μάλιστα να συντρέχουν οι λόγοι καθυστέρησης της περσινής χρονιάς.

Την ίδια ώρα χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται – για μια ακόμη φορά – σε κατάσταση αναμονής αλλά και, δικαιολογημένης, αγωνίας. Εάν συνυπολογιστούν  οι συνθήκες αμφισβήτησης βασικών δικαιωμάτων που έχουμε βιώσει κατά τη φετινή χρονιά, η αγωνία αυτή επιτείνεται δικαιολογημένα.

Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αγνοεί κάθε έννοια οργάνωσης και παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία, επιλέγοντας την ολισθηρή οδό της αυθαιρεσίας και της προχειρότητας.

Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη και αντιπροσωπευτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.

Κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανέρχεται με το παρόν έγγραφο και σας καλεί να υπογράψετε άμεσα την εγκύκλιο των μεταθέσεων, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς και να εξελιχθούν έγκαιρα και ομαλά όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές τους που εξαρτώνται από την πραγματοποίηση των μεταθέσεων. Περαιτέρω καθυστερήσεις επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας και διαταράσσουν την ομαλότητα και τη λειτουργία  της εκπαίδευσης.

Το  ΔΣ της ΔΟΕ

 

Εκπτωτικές κάρτες για τα συγκοινωνιακά μέσα, από ΑΔΕΔΥ

Προς:

Τις Ομοσπονδίες – μέλη της ΑΔΕΔΥ

(με την παράκληση να ενημερωθούν και

τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου)

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΟΑΣΑ

 

Σας κάνουμε γνωστό ότι και φέτος ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΟΑΣΑ για τη χορήγηση ετήσιων καρτών πολλαπλών και απεριορίστων διαδρομών με τους ίδιους όρους που συμφωνήσαμε και πέρυσι.

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

 

ΕΤΗΣΙΕΣ κάρτες των 200 ΕΥΡΩ που ισχύουν για ελεύθερη μετακίνηση με τα λεωφορεία, τρόλλεϋ και τραμ (εξαιρούνται οι γραμμές express του Αεροδρομίου και το τμήμα Βάρκιζα-Σαρωνίδα της γραμμής Αθήνα – Σαρωνίδα express)

Η κάρτα αυτή μετά από την έκπτωση 23% που μας χορηγεί ο ΟΑΣΑ, κοστίζει 154 €

 

ΕΤΗΣΙΕΣ κάρτες των 450 ΕΥΡΩ που ισχύουν για ελεύθερη μετακίνηση με όλα τα συγκοινωνιακά μέσα του ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλλεϋ, τραμ, ηλεκτρικός, μετρό και προαστιακός στην περιοχή ευθύνης του. (Στο Μετρό έως στο σταθμό Κορωπίου και τον Προαστιακό στο τμήμα του Μαγούλα – Πειραιάς – Κορωπί).

Η κάρτα αυτή μετά από την έκπτωση 23% που μας χορηγεί ο ΟΑΣΑ, κοστίζει 346,50 €.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Η χορήγηση αυτών των καρτών γίνεται μόνο μαζικά συλλογικά και όχι ατομικά. Τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν τα μέλη τους που θέλουν κάρτες, να προσκομίσουν στον υπεύθυνο του ΔΣ του σωματείου το χρηματικό ποσό της κάρτας που επιθυμούν καθώς και μια φωτογραφία τους. Ο υπεύθυνος για τις κάρτες του κάθε σωματείου αφού συλλέξει συνολικά τα χρήματα (μετρητά) για όλες τις κάρτες, καταθέτει αυτά τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό  του Ο.Α.Σ.Α. στην ALPHA BANK  Νο GR17 0140 1010 3580 0200 2000 717 (απαιτείται η προσκόμιση του πρωτότυπου καταθετηρίου)  για αγορά καρτών από τον ΟΑΣΑ και παίρνει την αντίστοιχη απόδειξη από την τράπεζα.

Στη συνέχεια επικοινωνεί με την ΑΔΕΔΥ στο τηλέφωνο 213.16.16.900 και ενημερώνει ότι είναι έτοιμος για την παραλαβή των καρτών. Ο υπεύθυνος της ΑΔΕΔΥ του λέει πότε μπορεί να περάσει από τα γραφεία της για να πάρει την απαραίτητη βεβαίωση με την οποία θα πάει στον ΟΑΣΑ, όπου αφού δώσει:

  1. την απόδειξη κατάθεσης της τραπέζης,
  2. τη βεβαίωση της ΑΔΕΔΥ και
  3. τον αριθμό των μεγάλων και μικρών καρτών που αντιστοιχούν στα χρήματα που κατάθεσε στην τράπεζα,

θα πάρει τις αντίστοιχες κάρτες. Στις κάρτες αυτές επικολλά τις φωτογραφίες, γράφει το όνομα και τα στοιχεία του κατόχου και κατόπιν τις σφραγίζει είτε στον ΟΑΣΑ είτε στην ΑΔΕΔΥ και μετά τις αποδίδει στους κατόχους.

 

Οι κάρτες αυτές θα ισχύουν από 1/2/2014 έως 31/1/2015.

 

Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει τελειώσει έως τις 29/1/2014 για να μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας οι δικαιούχοι από την 1/2/2014. Αυτό σημαίνει ότι τα ενδιαφερόμενα φυσικά μέλη θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους και να έχουν έρθει σε επαφή με τον υπεύθυνο του ΔΣ του σωματείου τους έως τις 25/1/2014.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η παραπάνω διαδικασία θα γίνεται μόνο για σωματεία που οι ενδιαφερόμενοί τους για κάρτες υπερβαίνουν τα 20 άτομα. Για σωματεία που οι ενδιαφερόμενοί για κάρτες είναι κάτω των 20 ατόμων θα γίνεται το εξής: Ο υπεύθυνος του ΔΣ του σωματείου, αφού μαζέψει τα χρήματα και τα σχετικά στοιχεία των ενδιαφερομένων – μελών του σωματείου του, θα έρθει στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00πμ για συνολική διευθέτηση από τη Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ.

Η παραπάνω παρέκβαση γίνεται μετά από υπόδειξη του ΟΑΣΑ για το ξεπέρασμα τεχνικών προβλημάτων.

 

 

ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ.

 

Για τα μέλη των ομοσπονδιών – σωματείων μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που η κάρτα τους λήγει τέλος Φεβρουαρίου και τέλος Μαρτίου του 2014 θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας (www.adedy.gr).

 

 

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.