Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης

"Μιχάλης Παπαμαύρος"

Παράσταση διαμαρτυρίας για τη θέση σε αργία της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, από ΔΟΕ

Θέμα: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Πελοποννήσου για την θέση σε αργία της Ελισάβετ Παπαδοπούλου

 

Μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στις 30/6/2014 να θέσει σε αυτοδίκαιη αργία την αιρετό εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μολάων Ελισάβετ Παπαδοπούλου, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και εκπρόσωποι από τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Π.Ε Πελοποννήσου, καθώς και οι αιρετοί του ΑΠΥΣΠΕ Πελοποννήσου διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας – συνάντηση με τον Περιφερειακό Δ/ντή Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου την Τρίτη 29/7/2014 στις 11:00 για να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την άδικη δίωξη της συναδέλφισσας.  

Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε την πολιτική του Υπ. Παιδείας και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης που θέτει σε αργία τη συνάδελφό μας. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και τη διάθεση να αγωνιστούμε με κάθε μέσο για την αθώωση και την οριστική παύση κάθε δίωξης σε βάρος της συναδέλφου Ελισάβετ Παπαδοπούλου και τη συνολική κατάργηση του Νόμου για τα Πειθαρχικά των Δημοσίων Υπαλλήλων.

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

Οι χορηγοί στα σχολεία μας, από Αν.Κιν.

Προ δύο μηνών, στις 4 Ιουνίου, έγινε το 2ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Σεργιάνι στην παράδοση» στο κλειστό γυμναστήριο του δήμου μας. Συμμετείχαν εννιά δημοτικά σχολεία της πόλης και έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης και  της Σχολικής Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Α’ Αθήνας. Η εκδήλωση είχε πάρα πολύ κόσμο, γέμισε το κλειστό, και κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχής. Αρκετά καλά οργανωμένη, όμορφες οι στολές και αξιέπαινες οι προσπάθειες των συναδέλφων γυμναστών και δασκάλων να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν τα χορευτικά των παιδιών τους. Πράγματι όλα θα ήταν υπέροχα αν δεν υπήρχαν οι χορηγοί. Φέτος , σε σύγκριση με πέρυσι, ήταν και αρκετά περισσότεροι και έντονα εμφανείς . Κάλυπταν όλο το ντεκόρ πίσω από τα παιδιά που χόρευαν. (Επισυνάπτω στο τέλος του κειμένου τα δύο εξώφυλλα  του προγράμματος της εκδήλωσης για επιβεβαίωση)

Κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτο να συμμετέχουμε ή και να προετοιμάζουμε ακόμα, εκδηλώσεις που θα οργανώνουν ή συνδιοργανώνουν χορηγοί. Αν κάποιος από αυτούς πραγματικά θέλει να βοηθήσει ας έρθει ανώνυμα και αθόρυβα στα σχολεία μας να κάνει όσες δωρεές θέλει. Υπάρχουν άλλωστε τόσες ελλείψεις !!! Ή έστω ας βοηθήσει τα ταμεία των συλλόγων γονέων.  Ή έστω όσοι από τους  χορηγούς είναι και προμηθευτές της σχολικής επιτροπής ας επιδιώκουν να εκπληρώνουν τέλεια τις υποχρεώσεις τους και αυτό θα τους είναι η καλύτερη διαφήμιση. Σε καμία όμως περίπτωση, ηθικά τουλάχιστον, δεν επιτρέπεται η συμμετοχή δασκάλων με τα παιδιά της τάξης τους ή του σχολείου τους σε εκδήλωση χορηγών. Δεν πρέπει να γινόμαστε μέσο για διαφήμιση εταιρειών. Αν δεν έχουμε τα χρήματα να κάνουμε την εκδήλωση σαν σχολείο , ας μην την κάνουμε. Ή ας την κάνουμε ενδοσχολικά ένα πρωινό, ή μόνο ο σύλλογος γονέων, όπως τόσα χρόνια γινόταν και μάλιστα με την οικονομική βοήθεια της σχολικής επιτροπής. Όχι όμως έτσι.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και ύποπτοι. Όλα αλλάζουν, με κοινή όμως συνισταμένη την παραγκώνιση του δασκάλου. Μην συμμετέχουμε και μην βοηθάμε δραστηριότητες που με κάποιο τρόπο μας «μειώνουν». Πρώτα ας αποδείξουν ότι σέβονται και εμάς και τη δουλειά μας. Σήμερα ο χορηγός είναι στους παραδοσιακούς χορούς , αύριο στην μουσική εκδήλωση, μεθαύριο θα απαιτήσει ένα θεατρικό από μας και παραμεθαύριο θα αξιολογήσουν αρνητικά όσους τολμήσουν να μην συμμετέχουν σ’ αυτό  το … θεάρεστο έργο των χορηγών.

 Σεργιάνι στην παράδοση_Πρόγραμμα 2014

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                                         Γιάννης Χαλακατεβάκης